Публикувано на 10.02.2008 / 15:07

Ген.Атанас Атанасов: Възможно е да предприемем рязко действие!

 

 

         Генерал Атанасов, как ще коментирате опита да бъде свита работата на комисията “Куйович” до предоставянето единствено на данните за издаването на паспорта на сръбския мафиот?

         На първо място искам да кажа, че с всички средства се правят опити да бъдат предоставени колкото се може по-малко данни от МВР по случая. Единственото, което е предоставено на комисията е това, кога е издаден паспорта на Будимир Куйович.

         Това ли се оказа най-важното в този скандал?

         Не, разбира се. Много по-важен е отговора на въпроса колко от службите са имали отношение към това лице. И каква е била т.нар. “окраска” на това отношение – дали единствено за разпространение на наркотици, или и за корумпиране на държавни служители. Мнозинството настоява да бъдат изслушани в комисията единствено действащи висопоставени лица, участващи в скандала “Куйович”, докато ние от опозицията настояваме да бъдат изслушани и бивши висши ръководители на службите у нас, защото действащите са зависими както от сегашното ръководство на МВР, така и от вътрешния министър Румен Петков.

         Кога е следващото заседание на комисията?

         В сряда, в 16,30 часа. Ние пак ще поставим въпроса за изслушване на бившите ръководители на спеслужби и ако отново ни откажат, твърде е възможно да предприемем рязко действие. Няма да допуснем да бъдем параван на действията на управляващите, които се стараят всячески да прикрият корупцията, в която са затънали. Да се пребори с корупцията има интерес единствено опозицията.

         Покрай скандала “Куйович” на бял свят излязоха твърденията, че висши кръгове от МВР покровителстват бизнеса със синтетична дрога в България. Това няма ли да бъде разисквано в комисията?

         Да, тези твърдения излязоха в общественото пространство и е меко казано странно, защо никой не иска да провери, дали и кой покровителства синтетичната дрога у нас. Най-вероятно някой го е страх какво може да бъде казано от бивши шефове на спецслужби в тази комисия и какво ще поризлезе от всичко това.

 

Разговаря: Веселина Томова

Коментари 0 за
“Ген.Атанас Атанасов: Възможно е да предприемем рязко действие!”

  1. Атанасов,българите не заслужават това,което правиш за тях!Българинът е неблагодарен!Един се бори,а 10 го предават!Смятам,че те употребяват от доста време!Върни се няколко години назад и помисли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *