« Върни се назад Публикувано на 19.05.2010 / 22:13

Генерал Атанасов шикалкави

 

 

Самият Атанасов е правил достатъчно оперативни разработки и наблюдения над хора, срещу които не е имало абсолютно никакви съмнения и сигнали, та се е наложило да бъдат изфабрикувани. Когато Коритаров го кандърдисва да изпее името на тогавашния началник на управление „В” Николай Начев, Атанасов шикалкави и не го споменава. А точно той беше универсалната фигура за изфабрикуване на компромати, за да започнат дела за оперативни разработки. Едно от тях е ДОР „Комбинатор”. То започва по настояване на Филчев. Николай Начев привиква агент „Сестрата” и я инструктира какво да каже. И тя го казва. А то е, че прокурорът Н. Колев е вносител на хероин, а аз, Н. Колев-Босия съм наркодилър на хероин за старозагорска област. По-смешно от това не са дори филмите на Чарли Чаплин или пресконференциите на Ана-Мария Борисова. Та привиква Начев „Сестрата” Донка Митева, тя изкихва една дърта опашата лъжа и нещата тръгват по утъпкания път. Начев прави предложение до Атанасов, той подписва и машината се задвижва. Ако някой знае колко пари струва една разработка ще си представи за какво става дума. Атанасов лъже и за Алексей Петров-Трактора, че е нелегал. Нелегалите работят само навън и по принцип са на подчинение на външното военно и цивилно разузнаване. Доколкото ми е известно Алексей Петров-Трактора не е работил навън. А офицер на прикритие е нещо съвсем различно и по нормативните актове той се включва в операцията малко преди реализацията. Десет години офицер на прикритие просто няма. Това са фантасмагории и бълнувания.

Че има натиск-има. При това системен. Веднъж заради Алексей Петров-Трактора. Втори път заради ДОР „Комбинатор”. Трети път го гони в Съдебната палата като спаринг-партньор. И т. н. и т. н. Но защо Атанасов не се оплака? Защо не каза на министър-председателя си, който назначи един психически болен човек за Главен прокурор, че е подложен на системен тормоз от Филчев? Защо не направи пресконференция на която да заяви за този системен тормоз?

На мен ми се чини работата да е малко по-друга. По високите етажи на властта се правят услуги. Услуга за услуга. Същото се прави и на ниските етажи, но за по-дребни неща. Както имаше един лаф на дядо ми „Приятелството такова мамата на рушвета!”

Но покрай късите му крака, Атанасов има и къса памет. Той никъде не казва как е вдигал пушилка и е заплашвал подчинените си в Делиормана, че са бастисали „правилната” нива с марихуана. Че питат закона, а не питат него. Той даже не коментира интервюто на бившата си съпруга, в което тя го прави на нищо. И от интервюто си личи, че ако „Комисията Кушлев” се разрови при дребния ще има доста работа.

Така или иначе поне за ДОР „Комбинатор” няма да му се размине. Дал съм показания в НСлС , уведомил съм европейския комисар по правосъдие и обществен ред и съм започнал дело в Страсбург за тази работа и рано или късно Атанасов и останалите ще отговарят за деянията си.

От Филчев избяга по коридорите на Съдебната палата, но от мен няма да успее.

Николай Колев –Босия

Бел. на afera.bg: afera.bg не споделя коментара на Николай Колев – Босия, но го публикува, защото всеки има право на своята гледна точка. Изнесените данни не са подплатени с никакви факти. Босия до този момент не е дал никакво конкретно доказателство за това, че Никола Филчев е „психически неуравновесен”. Подвизите на убития военен прокурор Николай Колев не са известни само на ген. Атанасов, а на цялата правна система и то с нелицеприятен знак. Да не употребим по-шокираща дума.Що се отнася до Николай Начев, Босия е далеч от истинската информация, както по това дело, което описва, така и за работата му в НСС. Ако Босия имаше повече информация, не само по разказите на Николай Колев, нямаше да залага на митове и легенди. Ако си беше направил труда да потърси и другата страна в лицето на Начев, може би щеше да научи факти, които биха го шокирали. Ген. Атанасов, впрочем никъде в интервюто си пред Георги Коритаров не е казал, че Алексей Петров е нелегал, а щателно обяснява ролята на Петров, популярно разяснявайки, че е „своеобразен нелегал”, за да обясни смилаемо каква е била точно работата му. Когато Босия извади поне едно конкретно доказателство за думите си, може да бъде убедителен. По спомените на Николай Колев е твърде съмнително обаче да се правят обобщения. Включително и за визираните лица в статията му.

«