Публикувано на 28.05.2022 / 8:33

ГДЕ Е НАРОДЪТ? ГДЕ Е ЗАИМОВ, ТОЯ ЛЪЖЕЦ – СЪС ЗЪБИ ДА ГО РАЗКЪСАМ? МАХВАЙТЕ СЕ ОТ ОЧИТЕ МИ И ВИЕ, ИДИОТИ С ИДИОТИ! ПОМНИТЕ ЛИ КАТО ЛЪЖЕХТЕ ВЪВ ВЛАШКО, ЧЕ НАРОДЪТ ЩЕ НИ ПОСРЕЩНЕ НА ДУНАВА? НИЕ НЕ СМЕ ДРУГО НИЩО ЗА ТОЯ НАРОД, ОСВЕН РАЗБОЙНИЦИ!

Купете си и прочетете тази документална книга!

Великолепно написана с брилянтно изследване на Пътя на Ботев към Убийството от свои! И как преди да падне той, четирима от най-доверените му също са убити „мистериозно“. И на петте убийства присъстват САМО едни и същи лица. И със само един куршум – уж отнякъде дошъл…

Потресаващо изследване не само за смъртта на Ботев, но и за убийственото предателство, за народ – заспала рая и убийствена прилика с облика и типа на чуждоземните фанфарони, които и сега пъплят „да спасяват“ България!

В разгара на битката на Милин камък Войводата Ботев се заканил на Стоян Заимов, като според Прокопий Дянков, записан от Захари Стоянов, точните му думи били: „Где е народът? Где са тия измъчени робове, които ни викаха? Где е Заимов, тоя лъжец – със зъби да го разкъсам?“.

И още:

Ботев към Никола Обретенов и Георги Апостолов: „Махвайте се от очите ми и вие, идиоти с идиоти! Помните ли като лъжехте във Влашко, че народът ще ни посрещне на Дунава? Ние не сме друго нищо за тоя народ, освен разбойници! Това ли ви е народът, който ни чака с отворени обятия?…

Веселина Томова

 

Коментари 51 за
“ГДЕ Е НАРОДЪТ? ГДЕ Е ЗАИМОВ, ТОЯ ЛЪЖЕЦ – СЪС ЗЪБИ ДА ГО РАЗКЪСАМ? МАХВАЙТЕ СЕ ОТ ОЧИТЕ МИ И ВИЕ, ИДИОТИ С ИДИОТИ! ПОМНИТЕ ЛИ КАТО ЛЪЖЕХТЕ ВЪВ ВЛАШКО, ЧЕ НАРОДЪТ ЩЕ НИ ПОСРЕЩНЕ НА ДУНАВА? НИЕ НЕ СМЕ ДРУГО НИЩО ЗА ТОЯ НАРОД, ОСВЕН РАЗБОЙНИЦИ!”

 1. Трябва да бъдем вечно благодарни на Русия за Освобождението, но мръсните цели на достигналите до можене да упражняват т.н. „геополитика” до ден днешен не ни подминават. Мръсните геополитици винаги работят с къртици, хвърлят огромни средства за набирането им и винаги успяват да ги намерят. Ст.Заимов не е бил единствен. След 9-ти септември на Съв.съюз тук не му трябват във властта истински комунисти вярващи в идеи , а послушни къртици. След 10-ти ноември на други геополитици тук не им трябват вярващи в някаква идейна демокрация, а къртици. Всички къртици по правило са всъщност национални предатели. Постепенно къртиците изместват посоката понеже действат по наредена от някъде си програма. Станалите къртици се вълнуват само от това да им е пълна чинията – така са подбирани, а от този модел има мноого и ги разпределят по „идеи” и партии. Постепенно идеите пресъхват, а свестните в партиите остават без значение. Както е забелязал Ботев – свестните у нас считат за луди. Интелигентните ни хора живеят „странично”. Народът ни е саморазделен. Един умен наш професор филолог през 19 в. споделя, че ние безмълвно се отнасяме към посегателствата срещу личността. Това е страшно!!!

 2. Имах една книга „Столица на оцелелите“, някой ми я поиска и не ми я върна. В годините когато съм я чел 1985-86, най шокиращ за мен бе въпроса на обикновения руски войник: От кого освобождаваме тези хора, с къщи и дворове, а ние кои сме, след като и дрехите на гърба ни са на батюшката?
  От тогава до днес все се питам, за нас българите кое аджеба е по важно: благополучието на моята которка, макар и под турски ятаган, немски пречупен кръст, червена петолъчка или звездата на Давид или достойнството на един цял народ? За мен отговора е ясен, за Вас не знам!

  1. Между другото, в ония години, пак в тази книга прочетох терзанията на Стамболов, че руснаците са ни направили много лоша услуга с Освобождението. Напротив, под чалмата на Султана, сме имали голям шанс по доброволен път да получим независимост за всички български земи?! И другото, че е ходил в Турция за да договорим монархия като Австро-Унгария. Интересно ми е, в Унгария имало ли е три синджира роби, Батак и Перущица? Или е безспорен факт, че музиката във Виена е колкото валс, толкова и чардаш!

 3. Един икономически въпрос към БНБ : Ботев купува от овчари агнета по 28 гроша бройката, като връща кожите . Колко може да се купи с 28 гроша сега по съпоставими цени !

 4. Защо народът не посреща Ботевата чета, и защо народът не се вдига като един на въстание, та се налага да му бъдат палени къщите от „апостолите“ за да го накарат да излезе и да бъде изклан?!

 5. За г-жа Томова,
  За повечето българи темата е особено чувствителна а за по-старите от тях – като мен, тя е и мъчителна. Не искам фактите свързани със смъртта на Ботев и на Левски да оказват каквото и да било влияние върху моите чувства и мисли към тези титани на българщината. Това, кой е предал Левски и кой е убил Ботев няма да ги направи по-малко обичани и тачени от нас – живите българи. Наличието на няколко предателя обаче, не прави един народ такъв или онакъв. Спомни си това което казват старите за стадото и за мършата! Аз съм част от този народ сега и не се имам за мърша и моите приятели а и неприятели не са ме определяли като такъв – мърша. Темата е много сложна, много болезнена и едва ли са възможни обективно вярни сравнения на миналото и настоящето по нея. Но журналистът от най-висок ранг си личи в написаното за което моите искренни уважения, мила госпожо Томова. Бъдете винаги здрава.

  1. знанието ти за кунчев е от източници нито ги познаваш само лъжи и легенди
   фактите с даруги – крадец и убиец собствено написано от кунчев.,
   какво е налагало грабежа в Халача издържащ 20 деца да учат в чужбина…?
   какво е налагало отравянето на свещеник?

 6. То свестни в тая държава не останаха ама надпреварата на анти българското е голяма .Само гледам доларджиите и рубладжиите как се надпреварват, ония с турските лири се включват като арбитри някой фон дер евреин от еврейския съюз това чака

 7. Не съм съгласен ,защото кой народ не отстъпи на връх Шипка като се би със редовен и добре въоражен турски аскер.Последният път когато видях събуден и спонтанно възстанал български народ,беше защитата на момчета от Катуница.Тогава българия беше пред гражданска война но полицията се намеси и не допусна това да се случи.Това да кажем е било добре,защото можеше да има много жертви от двете страни.Но какво се промени след това и как са защитени старите безпомощни хора по селата.Но тук основна вина има българският съд,като освобождава рецидевисти със тежки престъпления извършени по особенно мъчителен и жесток начин.Човешкият живот няма цена,и тази европейскй глупост която ти дава право да платиш гаранция за такова злодеяние,изобщо не го разбирам да не говорим за доброто поведение и заработеното съкращение за излежавана присъда.Има хора които никога не могат да се социализират.Народът ни е много по-знаещ от средноевропеските зомбита,но много ни лъгаха,лъжат и сега.Това е причината според мен

  1. Сложен народ сме. Аз затова нямам точно определение и точна позиция. Народ, от който можеш да очакваш всичко- в най-изненадващия момент. Народ, от който не знаеш какво да очакваш. Оцеляващ народ, независимо как- дори и да е „с наведена главица“ понякога.
   Народ- мистерия…
   Не си представям да съм част от друг народ обаче.

 8. Да, ама, не. Същите тези българи през 1885 г. се извисяват до невероятни висоти. Стига сте го бичували този народ . Такива са били обстоятелствата, такива са и хората. После, при ПСВ масов героизъм и сабожертва. Стига хули. Вразумете се!!!

  1. 1885 г е резултат от действията на хората около Пловдив и най вече ония от Голямо Конаре. В княжеството са чакали на готово, а шопите с белите беневреци изобщо не са знаели какво се случва!

   1. Заради това „Съединение“ България губи всичката си останала Българска земя населена с българи.

     1. Аз писах в отговор на Гунчев.
      А нападението на крал Милан щеше да успее, ако Русия не беше помогнала на България!

 9. Респект г-жо Томова! Защо няма повече като Вас? Ние сме проклети хора…

 10. До Иво
  28.05.2022 в 10:04

  И с още една: „Залудо работи, залудо не стой.“

  И за двете ме питаха приятели от Сараево какво означават, не разбираха.
  Втората горе-долу обясних…. за първата ме беше срам.

 11. Много добър фокус пред Деня на Ботев, браво г-жа Томова!

  Предателството е най-долната човешка помисъл и постъпка с катастрофални съдбовни последици за човек, народ, държава и цивилизация.

  Няма по-голям подлец, лъжец, изменник от предателя, който заради облаги погубва живота на милиони свои събратя, погубва и родината си.
  =====================

  Ако в учебниците по история още от 60-те години насам, беше написана истината за смъртта на Ботев и Левски, ако беше заклеймено предателството като недопустима човешка мисъл и постъпка, децата на България по-трудно щяха да се поддават на чужди влияния.

  Ако в учебниците пишеше истината за смъртта на Ботев и Левски – че са предадени от жалки българи алчни лакоми за пари, днес поколенията щяха да са поне малко по-трудно податливи на изкушенията на материалното.

  Изглежда за човешкото възпитание в добролюбство към род, народ и Родина, не стига да знаем за библейския факт – богочовекът Исус Христос предаден от приятел за 30 сребърника!

  Предателството се убива с Истината, колкото по-навреме, толкова по-малки ще са щетите!
  =================

  Днес вървим в поход по стъпките на Ботев – най-великият комунист!
  Българинът Христо Ботев е написал Символ Верую на българската комуна още в 1871 г.!

  Посланията на Символ Верую – човеколюбие, братство, взаимопомощ и свобода от висшата духовност на Българина Христо Ботев.

  1. Символ-верую на българската комуна!

   Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро.

   И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.

   И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.

   И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.

   Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.

   Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.

   Галац, 20 април 1871 г.

   Хр. Ботйов

 12. да
  драснете и з а кунчев назначен от вазов за нац херой

  крадец и убиец…

  1. Ей урод безроден не мърси името на великият ни Васил Левски ,че ще ти еба путката майна курвенска . Ясна ли ти е тази работа боклук миризлив .

   1. Така не се предполага да се защитава нац. герой, защото навява едни мисли, които не са никак в полза на героя!

  2. На майкати в п…..а копеле мръсно.
   Ако ми паднеш ще съжаляваш ,че се си родил.
   Не петни името на святия герой ,педал долен.

 13. Защо е избран Ботев да води четата, защо никой не искал да бъде воевода, а са предложили на аджамията Ботев?!

 14. Из глава I
  „Който нож вади…“, или безумният гняв на един апостол

  Време: есента на 1875 г. Място на действието: Букурещ. Главни действащи лица: инж. Драгоя Шопов, касиер на БРЦК, Христо Ботев – подпредседател на БРЦК, Георги Апостолов, Стоян Заимов, Стефан Стамболов и Никола Обретенов – хъшове и бъдещи гюргевски апостоли.

  За да предам точно събитията, ще се доверя на съвременника и деен участник в тях – секретаря на Гюргевския комитет Стоян Заимов: Причина за случката са едни 3000 франка от комитетската каса, които касиерът на БРЦК инж. Драгоя Шопов изпратил преди време по спешност на своята любима в Париж със съгласието на съгражданина му и подпредседател на комитета Христо Ботев. Условието обаче било сумата да бъде възстановена в касата краткосрочно. Това, за съжаление, не се случило. В резултат един ден група ентусиазирани хъшове начело със Стамболов и героя от провалилото се Старозагорско въстание Георги Апостолов нахлули в Ботевата печатница и поискали сметка за 3000-те франка на Драгоя Шопов, както и за 50-те хиляди рубли, дарения от Русия и Бесарабия, с които уж Ботев злоупотребил. В последвалата свада Апостолов, губейки контрол над себе си, опрял револвера си в гърдите на Ботев. И всичко това се случило в присъствието на апостолите Заимов, Обретенов и Стамболов. Напрежението се разсеяло и до фатален изстрел не се стигнало, тъй като Стамболов накарал нападателя да прибере оръжието. Но не си мислете, че го е направил от хуманни подбуди, макар и съвсем наскоро да е излязла от печат книжката „Песни и стихотворения от Ботйова и Стамболова“ (Букурещ, 1875).
  Тази невъздържаност на старозагореца Апостолов ще продължи да ескалира и ще направи незабравимо впечатление и на хората от Враца, където Апостолов идва преди въстанието като негов организатор. Много точна характеристика за личността му дава подпредседателят на Врачанския комитет Мито Анков: Другият апостол, определен за Берковско, беше Георги Апостолов от Стара Загора. Човек лют, сърдит до немай-къде. От злина беше си изкъсал и мустаците. Той не ходи из Берковско! https://e-vestnik.bg/35841/da-ubiesh-botev/

 15. Да убиеш Ботев…
  Искрен Красимиров* Два въпроса висят със страшна сила в нашата история: „Кой предаде Левски?“ и „Кой уби Ботев?“. Темата за подвига на Ботевата чета и за гибелта на Войводата винаги е стояла в сянката на Априлското въстание, което обикновено е било водещо и определящо за изследванията на историците. Поради липсата на достатъчно документи или поради идеологически съображения редица въпроси, отнасящи се до подготовката на четата, нейния боен път и лобното място на Христо Ботев, и до днес остават недоизяснени. Съществуват много бели петна и спорни тези, които неизбежно пораждат дебати в публичното пространство. Но един от най-спорните въпроси, вълнували редица изследователи през годините, е кога, как и при какви обстоятелства умира един от най-великите българи на всички времена. Първата трудност да се изясни веднъж завинаги този вековен проблем е липсата на достатъчен обем от официални документи по темата за гибелта на Ботев. Поради което тези събития винаги са разглеждани в светлината на спомените на преките участници – Ботевите четници. От друга страна, винаги са съществували и идеологически причини проблемът за смъртта на Христо Ботев да не се разглежда в цялата му дълбочина. https://e-vestnik.bg/35841/da-ubiesh-botev/

 16. ТОЗ КОЙТО ПАДНЕ В БОИ ЗА СВОБОДА ТОЙ НЕ УМИРА …
  Дълбок поклон пред саможертвата на най великият БЪЛГАРИН.

 17. Ма ти знайш ли. БАН открили, че Кирлицата е измислена от Киро

 18. неблагодарен народ сега не е ли същото. До следващите букети на орлов мост.

 19. Един съвет от личен опит: Недейте да се жертвате за никой, ЗАЩОТО НАКРАЯ ЩЕ ГО НЕНАВИЖДАТЕ.

 20. Казват, че са го убили за пари. Не вярвам, убили са го от завист, че никога няма да бъдат като него, нямат неговите качества. Никога няма да разбера завистта, както те е създал господ, това е. Има някаква причина…

 21. Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме ЕДИНАЦИ, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние за добро или за лошо държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в ПЛЕМЕННА гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и САМО тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.

  1. Захари Стоянов_До мащабно въстание
   Революция не се стигна заради
   Подлоста и предателството
   На Селяните………..

  2. Браво бе младеж, това е грозната истина, която изпитвам през целия си живот. Започвам да обеснявам на един мой стар познат кой е Велизар Енчев, а той ми отвръща с презрение -ЧЕНГЕ. Няма какво да добавя, неспособността да оцениш другия, и да умираш от завист, ако те превъзхожда е отровата във всяка българска глава. Умен ли е Янев да направи такава декларация, умни ли са всички да се снимат с Херо Мустафа, умен ли е Кирчо да търчи за снимки навсякъде, не беше ли същата тиква и Бойчето. Позорът е пълен и МАСОВ.

 22. Сигурно няма друг „народ“ с толкова идиотска поговорка като:

  „Наведена главица, сабля не я сече“

 23. Убийството на Ботьов (както се е подписвал самият той) започва от Козлодуйския бряг, където не го чака никой, минава през криещите се от него селяни, отказващи да му дадат хляб и подслон, и намира естествения си завършек в убийството му от свои на върха…
  За мен е достатъчно красноречиво мълчанието на Обретенов до смъртта му /а той живее много дълго/, за да си направя изводите. Не е нужно да съм присъствала, както не е нужно някой да ми разкаже. До истината може да се стигне и по други, индиректни пътища.
  Само че…Точно заради всичко, изброено по-горе, както и заради божествения му талант- Ботьов е завинаги на върха, докато ние сме мравки в краката му. Слагаме му венци и цветя, но никой не иска да се жертва като него. Скъпи сме- сами на себе си. Не ни се разделя с благинките на живота.
  И въобще…Ботьов не е завинаги на върха, Ботьов е ЗАВИНАГИ ВРЪХ!
  (Сега мога и да си поплача. Няма смисъл да чакам 2 юни.)
  P.S. Към г-жа Томова и съратниците й:
  Ботев вече го убихме. Мисля, че е време за друга книга- „Да убиеш България“.

  1. Той и Ботев е писал много ,но каква е файдата…
   Да го изучаваме в училище ,когато им дойде кефа на управляващите да покажат каква борбена ,революционна нация сме това българите,ли …??????
   След това пък идват другите и го сменят там с нещо по-миролюбиво,по- приспособяващо се … с нещо джендърско например ,а ?!

   Безспорна истина е ,че много от нашите истински революционери са се срамували още тогава от съвременниците си.
   Но,какво биха казали сега ако ни погледнат отнякъде ?
   Това е големия Въпрос !!!

   Който ,ако го зададе Билалов,ще е с четири подсказки :

   а/Същата работа.
   b/Още по зле е сега.
   c/България и тогава я нямаше ,ама сега хептен липсва…
   d/Край,заминавам да правя революция на друго място/ Ернесто Че/

   Венсеремос.

   1. Не всичко е файда, най-скъпи ми приятелю, не всичко е файда! 😉
    Понеже „думите отлитат, а написаното остава“ и понеже „рукописы не горят“… Такава му е била мисията на тази земя- написаното от него да векува во веки веков, или поне- докато бие и последното българско сърце.
    P.S. Сега излез навън, погледни към слънцето и му кажи:“Здравей!“ Лека събота!

    1. Казах му !
     Всяка сутрин му казвам.

     Файдата според мен , е когато примерите се ползват в ежедневието ,а не само по празниците…
     …или на който, когато му изнася .
     Това става,само когато ръкописите са оставили ОТПЕЧАТЪЦИ в кухите тикви на инерционнодвижещите се !!!

     Приятни и весели почивни дни,Мария !

     1. Аз му викам на това „туристически патриотизъм“. (Терминът си е мой.) На колата- с родата, да се разходим, да хапнем кюфтенца или шкембе-чорба по пътя, в краен случай- само кафе, да поднесем цветя (забравих селфитата!) и доволни да се приберем, за да гледаме „Ергени“, „Брадъри“, „Капки“, „Патки“ и др.дебилщини. А на другия ден да изпратим децата до летището и който откъде е- Берлин, Лондон, Мадрид и т.н…
      (Това беше примерен разказ. Възможни са и др. варианти.)

 24. Е тагава, такова е било времето,толкова сме могли да предадем -един Ботев ,шепа хъшове,някакъв си Левски там…
  Сега възможностите са по-големи ,по интернационални,по глобални – можем даже и цялата държава да предадем…
  Колко му е ?!

  Венсеремос.

  1. Абсолютно точно Бачо Кольо!
   Макар да съм на мнение, че в другите народи предателите и тъпунгерите са в много по-големи количества, отколкото сред българският народ. Някак си нашите се открояват и втълпяват на народа, да следва този „светъл“ пример и новите „българи“ на талази и орди затриват родината ни.

 25. Със сигурност такива предателства не са се случвали само у нас… Големата хватка е да се поучим от грешките на отминалите поколения. Мизерните душици на предателите остават завинаги прокълнати. Те сами се обричат на това още приживе.

 26. „Не сме народ, а мърша. Туй ще кажа и ще свърша“

  Петко Рачов Славейков, лето 1875

 27. Отдавна е време да се отменят честванията на Българските Герои! Това е грозна демагогия. Българите сме се превърнали в героико – некрофили! Почитаме героите си, когато са загинали. Когато повеждат т.н. народ, никой не ги следва! Извратено племе сме. Никой не ни е виновен, освен самите ние! „Нашите българи желаят свободата, но приемат я, ако им се поднесе в къщите на тепсия“ Васил Левски

 28. Тъжно, но вероятно е истина, имайки в предвид народопсихологията ни. Подобна е съдбата и на Бенковски, а и много други. Добре, че турците обесиха Левски и не се стигна до това българин да го убие. До тук с въпроса, защо никой не спаси Апостола по пътя към Търново.

 29. Изобщо не се съмнявам, че това е вярно. Каквото и да му направиш на българина, все ще мълчи, животът го показва всеки ден, а историята го потвърждава. Преди години вдигнаха парното на сърбите с 2 процента и на другия ден всички бяха на улицата, свалиха им го….
  Клети Ботев, клети момчета възрожденци! Клети свестни българи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>