« Върни се назад Публикувано на 23.04.2014 / 13:29

ГАФ! БОЙКО НА СРЕЩА С ЖЕНИ ОТ ХАРЕМА НА ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТВА

 

Медиите възторжено съобщиха, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на топвизита в столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, за да се срещне с обявена от световните медии за най-влиятелната жена в арабския свят.В ОАЕ Бойко Борисов е придружаван освен от Мария Габриел, и от бившите министри на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и от ексминистъра на енергетиката Делян Добрев. Каква е истината обаче? Пиарите на Борисов очевидно не са се погрижили много за имиджа му, след като го изпращат при директор на Агенцията за музеите в Катар. Лидера на ГЕРБ ще побеседва с управителка на галерии.

Сестрата на емира на Катар, Шейха Маяса бинт Хамад бин Халифа Ал-Тани, за която от щаба на ГЕРБ съобщиха, че е най-влиятелната жена в арабския свят, всъщност беше определена за най-влиятелната личност в света на съвременното изкуство за 2013 г. от лондонското списание „Арт Ревю“.

Сериозен гаф от страна на Борисов, който едва ли може да беседва с галеристката за каквото и да било.

В медиите излезе съобщението, че посещението на Борисов е следствие на новата визова политика между Европейския съюз и Обединените арабски емирства – неумело прикритие, говорещо единствено за кризисен пиар. Борисов явно е доста разтревожен, след като се впуска в подобни начинания точно по време на Светлата седмица след Великден, пренебрегвайки християнските ценности и парадоксално, но факт, заминава именно за арабска държава.

Защо Борисов се е отправил на тази безсмислена и ненужна визита, пръскайки пари, натоварен с уиски и пури?

Явно групичката около ГЕРБ разчита на женско обаяние и започва кампанията само с жени, защото Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне днес, 23 април, в 14.00 часа на „Дондуков“ 2 със световноизвестната певица Силви Вартан, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Неизпипаният кризисен пиар е напълно излишен, след като лъсна истината с кого всъщност се среща Борисов. Очевидно в разгара на предизборната кампания ГЕРБ са готови на отчаяни мерки, за да си повишат рейтинга, изхождайки от тезата, че лош пиар няма. В политиката обаче всяка погрешна стъпка излиза солено, а всеки непремерен ход е сигнал за безпомощност!

Драгомир Илиев

 

«