« Върни се назад Публикувано на 16.08.2014 / 14:13

Гарантирано от ГЕРБ! Свързани с мутри мадами управляват Министерството на финансите

Порожанов БорисовЕдна от първите задачи на финансовия министър Румен Порожанов в правителството на… ГЕРБ /грешката е вярна, защото в сектор “Финанси” настоящото служебно правителство е точно на Симеон Дянков, респективно на Бойко Борисов/ е била да си назначи две манекенки за съветнички в политическия му кабинет, съобщава в-к “Банкерь”.

Вече седмица из коридорите на финансовото министерство се разхожда Вержиния Драгомирова, която е бивш служител на Държавен фонд “Земеделие” по времето, в което Порожанов бе негов изпълнителен директор. Малко известен факт е, че Вержиния Драгомирова е дъщеря на Васил Драгомиров – изпълнителен директор на фирма “ТИТАН”. Сметопочистващата фирма, чийто съсобственик Димитър Борисов-Гърнето бе спрягана като един от основните спонсори на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 година.
Основните качества на Вержиния Драгомирова за да заеме позицията съветник на финансовия министър е…, че дамата е партньор на началника си по игра на тенис на корт. Извън личните мотиви, през Драгомирова се планира да се осъществяват плащанията от бюджета по адрес на фирми, които са собственост или са близки до висшите партийни функционери на ГЕРБ.
Другата шармантна дама в Министерството на финансите е Теодора Зафирова, за която мълвата носи, че е назначена лично от Бойко Борисов.
Зафирова се ползва с личната протекция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов още от времето, когато бе кмет на София. В този период Зафирова е шеф на протокола на Столичната община. Зафирова последва Борисов и в Министерския съвет. Днес е устроена при Порожанов, за да наблюдава всичко в полза на ментора си Борисов. Осигурен ли е по този начин пряк достъп до дирекциите във финансовото министерство на бизнесмени от кръга на Котараците? – питат се анализатори.
Мария ВелковаАФЕРА очаква в Министерството на финансите в близките дни да се появи и Мария Велкова, известна повече като Мария от “Сблъсък”. Дамата бе служител на Държавен фонд “Земеделие” при управлението на ГЕРБ.
Освободена бе преди по-малко от година и побърза да обясни уволнението си като репресивна мярка срещу качествата й на експерт. Самата Велкова бе навързвана от жълтата преса като близка до наркобоса Ицо Байков. Което пък подлага на риск министър Порожанов да не го бият някъде пак.
Наблюдатели припомнят, че нарко-групата на Ицо Байков бе атакувана няколко месеца преди побоя над Порожанов.
Шокиращите данни за случващото се в Министерството на финансите, които изнася в-к “Банкерь” не спират само със скандалните назначения.
Министерството на финансите е голям корпоративен клиент на „Глобул“. Като група всички работещи ползват намаления, а на ръководните постове по традиция се полага модерен телефон „Блекбъри“. Още с назначаването на министъра скъпоценното устройство пристигнало в кабинета му. Вместо да се зарадва обаче, Порожанов се начумерил като дете, което чакало от Дядо Коледа електрическо влакче, а получило балон. Не го искам този телефон, искам такъв като на Чобанов, троснато заявил Порожанов.
Каква била историята. Като приемо-предавал поста си, Чобанов оставил телефона си на бюрото, където Порожанов го зърнал. Това бил един блестящ „Самсунг Галакси Ес 5“, по който наследникът му хлъцнал. Този телефон обаче не бил по глобулския договор. Интелигентната машинка била подарък на Чобанов от колегите му – министри, по повод на последния му рожден ден. Дотогава той ходел с една стара „Нокиа“, за която твърдял, че му върши прекрасна работа и не иска да я сменя.
Претенциозният Порожанов обаче настоял на мерака си и „побъркал“ не само „обоза“ във Финансите, но и хората от „Глобул“.
Както и да е, през сложни перипетии, телефонът марка „Чобанов“ му бил осигурен и той се успокоил, за да може да се заеме с обосновани кадрови промени в системата.
Очевидци разказват, че заместничката на Порожанов – ревизорката Теменужка Петкова, е била на поста си още на 6 август – Преображение Господне, но това бе пазено в тайна пет дни. Тя си харесала кабинета на Людмила Елкова – заместничката на Чобанов по разходната част на бюджета – на втория етаж с хубаво изложение, но не могла веднага да се настани в него. Елкова заминала в отпуска и взела ключовете от стаята, така че се наложила сложна логистика, за да ги върне и Петкова да седне в креслото й, допълва изданието.
Нима очаквате, че хора като Румен Порожанов, Теменужка Петкова и т.н. финансите на България са в сигурни ръце или ще има „оздравяване“ на КТБ…!? Опасното е, че хора като Порожанов ще готвят актуализация на държавния бюджет и изтеглянето на над 5 млрд.евро след изборите на 5 октомври. Вече сте наясно, защо Борисов толкова държи на хора като Порожанов.
Орлин Заимов
На снимките: Порожанов с Борисов, и Мария Велкова

 

«