« Върни се назад Публикувано на 15.05.2022 / 8:31

ГАВРА! СТЕПАН БАНДЕРА СИ КАЗА ТЕЖКАТА ДУМА ЗА ХРИСТО БОТЕВ И ХАДЖИ ДИМИТЪР! В ЦЕНТЪРА НА БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА!

Тази нощ се изгавриха и с Братската могила в София. Изгавриха се и с една от светините на българската история и литература.

Нашите  „ГОСТИ“ си позволиха да нарисувате свастика върху българска светиня – стихотворението „Хаджи Димитър“. В собствения ни дом нагло и безочливо се подиграха с наши национални герои и поет. „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“ са думите, които всяка българско дете научава в най-ранна възраст заедно със стихотворението „Аз съм българче“.

Това вече е гавра с българското достойнство и чест в собствената ни страна. И няма нужда да търсим снимки на поругани български паметници в Украйна, това се случи в собствената ни страна и в собствената ни столица.

И понеже Фейсбук с неговите жълтопаветни фактчекъри са много чувствителни към всичко свързано с Украйна, но нямат чувствителност към българското достойнство и чест ще кажа само едно: тази нощ Степан Бандера си каза тежката дума за Христо Ботев и Хаджи Димитър.

В центъра на българската столица! И няма кой да ги спре и озапти.

Може ли фактът, че някой бяга от войната да оправдае обидата над българщината и светините на България? Това ли е благодарността към страната, която ги прие и им даде повече права, отколкото на собствените си граждани?

Валентина Милова

«