Публикувано на 25.12.2019 / 11:09

ГАВРАТА НА МВР – МЕТО С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПО КОЛЕДА! ЕТО КАКВА ТАЙНА КРИЕ МВР – МЕТО, ЗАСТРАШАВАЩА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!

ГАВРАТА НА МВР – МЕТО С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПО КОЛЕДА! ЕТО КАКВА ТАЙНА КРИЕ МВР – МЕТО, ЗАСТРАШАВАЩА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!Уважаема Г-жо Томова,

Рождество Христово е един от най-големите християнски празници. На него християните честват раждането на Сина Божий Исус Христос. Дори на този свещен празник за християните обаче, сговорната дружина на МВР – Мето извършва позор и гавра с Българския народ.

На този светъл за Християните празник, без страх дори от Бога, един ,,УМЕН“ СЛУЖИТЕЛ на МВР – Мето издаде заповед, която по своята същност и съдържание е незаконосъобразна и потресаваща.

В тази заповед този ,,УМНИК“ се разпоредил по главните пътища, и не само по тях, контрола по безопасността на движението да се извършва и от служители на БНТЛ /Дирекция „Базова научно техническа лаборатория“/ и Криминална Полиция, и които, забележете, с НЯКАКВИ КАМЕРИ да снимат нарушителите, да съставят Докладна записка и по тях да се издават НП или Фишове на нарушителите.

Позор, г-жо Томова, Позор, това е гавра с българския народ.

Вместо да се извършва Превантивна дейност, вместо да се извършва контрол по безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за пътно транспортни произшествия, служителите на МВР-Мето ще пълнят бюджета и ще пълнят статистиката, която дават пред Слугинските Медии, видите ли, колко много глоби сме констатирали в този Свят за християните празник.

Сега, г-жо Томова, искрено ще Ви помоля да сезирате Министъра на МВР -Мето и Главния Прокурор Гешев, кой ще поеме отговорността за тази гавра и беззаконие в тази институция, призвана първо да пази и брани интересите на гражданите, а не да ги репресира. Това Диктатура или Демокрация е в тази Държава?!

Обръщам се към Министъра на МВР г-н Младенов публично да отговори следното:

– Тези служители обучени ли са да извършват такава дейност – контрол на пътното движение и с какви законови средства са фиксирали тези нарушения. Какви са тези камери или фотоапарати, чия собственост са, и какво им е предназначението след като това не са уреди за Пътен контрол?!/да снимат местопрестъплението, веществените доказателства, намерени там, или нарушители на ЗДВП/

Имат ли право да извършват такава дейност и какви са им длъжностните характеристики.

Знае ли с какво се занимават служителите от Криминална Полиция и това дали е контрол на Пътното движение?! Ако не знае да му подскажем – предотвратяване, документиране, разкриване и разследване на криминални престъпления по направления: престъпления против личността, грабежи, престъпления против собствеността, престъпления, свързани с МПС, престъпления, свързани с наркотици, издирване, детска престъпност престъпления срещу културно – историческите ценности.

Има ли министър МВР – Мето представа служителите от БНТЛ /Дирекция „Базова научно техническа лаборатория“/ с какво се занимават?! Ако не знае да му подскажем – извършва дейности, свързани с огледи на произшествия, чрез използване на научни знания, технически средства, тактически подходи, правила за откриване, фиксиране, изземване и предварителна оценка на различни видове следи и веществени доказателства, както и документиране и събиране на различни видове следи и веществени доказателства, тяхното изследване и изготвяне на криминалистически експертизи. Служителите, осъществяващи този вид дейности, притежават специални познания из различни области на науката, техниката и изкуството. Със своята дейност подпомагат разследващите органи в борбата с престъпността.

Позор, г-жо Томова, Позор и гавра с Българския народ, който дава толкова жертви по пътищата, колкото Джихадистите в Сирия и това по една единствена причина – ЛИПСА НА ПЪТЕН КОНТРОЛ, ЛИПСА НА СЛУЖИТЕЛИ НА КАТ, и това поради една единствена причина – гаврата с тези служители. Това идва от видеонаблюдението в самите коли, което се използва не за борба с корупция, а за гавра със служителите на КАТ от служители на Дирекция вътрешна сигурност, които за дребни нарушения, като затворил си очите, навел си главата, седнал накриво, изискват наказания над служителите и извършват психически тормоз над тях и това поради една причина, която е:
НЕКЪДЪРНОСТ И НИСЪК ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ!

Защото тази служба в последните си 5 години няма разкрита нито една Корупционна сделка по върховете на МВР, свързана с обществените поръчки и тоталното ограбване на бюджета, който вече минава 1 милиард и 500 милиона лева.

И въпреки този огромен бюджет ще ви разкрия една тайна, която МВР крие и това е, че на практика НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА Е ЗАСТРАШЕНА ПОРАДИ ЛИПСА НА СЛУЖИТЕЛИ!

Ще дам няколко примера за това.

Варна – 1РУ обслужва население от 90 хиляди души

2РУ обслужва 110 хиляди души

3РУ обслужва 200 хиляди души, постоянни, само градските

От май месец 2019 г., около 1/2 от месеците, по 1 АП /автопатрул/ денем и нощем. От време на време се праща екип на СПС-СПООР.

ОДМВР Варна от 2750 души по щат преди 10 години с пожарникарите, сега са под 1300 души. Съкращение на щата над 55%, Второ РУ е било над 200 души по щат, сега 80 с 25% недокомплект.

Добрич – 2РУ обслужва 86 села, няма АП и ППД нито денем нито нощем.

Община Силистра, около 60 000 души – пост на РУ, пост ОД, пост на КАТ, пост на паспортна, и на вещевия склад пост, като вечерта остават два поста на РУ и оръжейната. През деня 1 АП, а вечерта един или два в града, а в Тутракан също 1 АП, в Община Дулово също 1АП през деня и нощта, а през деня патрулира сам служител да обслужва града.

КАТ в Дулово и Тутракан на повикване, а в Силистра един човек на смяна.

Община Търговище около 60 000 души.

РУ Търговище – 2 АП ППД и 1 КАТ през нощта.

Омуртаг – РУ – 1АП ППД, като този патрул обслужва и община Антоново, като гр. Антоново е на 20 км. и 1 на КАТ през нощта на повикване.

Попово РУ – 1 АП ППД обслужва две общини Попово и Опака.

Козлодуй – няма патрул през деня само вечерта от един наряд, като в самия град няма и младши полицейски инспектор, а само Полицейски инспектор.

Бяла Слатина – през деня един патрул смесен КАТ и ППД , през нощта няма КАТ а един патрул на ППД.

Кнежа – много рядко има патрул през деня.

Враца – 50 000 души, в повечето денонощия се обслужва от един патрул от двама полицаи и така в цяла България.

Ето на това се вика реформа, Г-н Борисов, на МВР, защото сте професионалист изпечен и много ги разбирате тия работи, ама много, НИЩО, ЧЕ НЯМАТЕ НИТО ЕДИН ДЕН, НИТО ЕДНА МИНУТА, НИТО ЕДНА СЕКУНДА КАТО ПОЛИЦАЙ!

Това е положението, г- жо Томова, в МВР и сега за Бъдни вечер ДРАНЕ, ДРАНЕ на българските граждани с глоби, че да напълним бюджета за магистралите на Боко.

ЧЕСТИТА КОЛЕДА, БРАТЯ БЪЛГАРИ, И ЗАПОМНЕТЕ, АКО В ТОЗИ СВЯТ ДЕН НЯКОЙ ВИ Е СНИМАЛ по гореописания начин и ви извикат след това да ви издадат АУАН или съставят Фиш в някое РУ, или го получите по пощата, ЗА ДА НАПЪЛНИ БЮДЖЕТА И ИСКАТ ДА ВИ ГЛОБЯТ – ДА ЗНАЕТЕ ПРОТИВОЗАКОННО Е И ВЕДНАГА ОБЖАЛВАЙТЕ В БЪЛГАРСКИЯ СЪД!

За съжаление Управлява ни МАФИЯ – ФИРМА СИК!

С Почит и Уважение към всички Българи
Бивш служител на МВР

Коментари 21 за
“ГАВРАТА НА МВР – МЕТО С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПО КОЛЕДА! ЕТО КАКВА ТАЙНА КРИЕ МВР – МЕТО, ЗАСТРАШАВАЩА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!”

 1. Много полезна и стойностна статия?
  А защо герберите продължават да уволняват и съкращават специалисти и да пробутват некомпетентни хора?
  И после,защо сме имали ширеща се престъпност,ами ей затова.

  1. Оп,грешка,въпросителната в първото изречение е грешна,там е за точка.

 2. Въпросите са без отговор, но тишината крещи и скоро ще избухне! Час по скоро е необходима спешна организация на работа в МВР. Властта на Охранителна полиция над другите служби в МВР е убийствена за МВР!

 3. Четвърти километър пита – А бе ,що като има толкова много милиционери в България ,се краде като за световно ?

 4. За г-н бившият Служител/Служителка,

  това уважаеми са коледните и новогодишните премии(монополни недоплащания/изцеждане на работещото и зависимото) при закупени фък сикстийн, дето беше в рамките на профицита, тоя тип „икономика“ се базира на римската имперска такава, само дето нема „провинции“, разбирай колонии, щщото ние сме такава на ойрогейовете и най-вече сме слънцето, въздуха и водата за братят хамериканци, по всички линии, когато колонията нема паре, геноцидира туземците, просто и ясно, да не взлизам в хелементарна макроикономика*…

  *при равни други условия
  **метрполоията никога нема паре за колонията, демек дупе да ни е яко
  ***Политика(най-вече ИКОНОМИЧЕСКА се прави со дупе!) не се прави от назначени евтини проститутки, една дебела и смрадлива такава управлява в последните 15 години по нейни думи поне 10*50 000 000+5*1 500 000 – сумарно е равно на + 575 000 000 000, открадва към 5 000 000 000, демек остават 570 000 000 000, към Метрополията поне 470 000 000 000, е не са ли на далавера – питам и АЗ?

  *дали са на тъпаците некви Х 000 000 000, ама са взели обратно само от вноски Х 000 000 000*1,5 минимум+всичко отива в тяхните корпорации, местният башибозук лапа малко и се отчита на онбашията, питам труден икономикс ли пиша, или да мина на полит-икономия/не-пожарникарска?

 5. Акъдемик, зел три виши за два симестери,7 пъти депотат, доцен и старши йорис, Джошуа Папуцеф Капалъчаршиеф каза:

  Е то какво излиза накрая от статията,че общо сумарно от всичките 77,000 полицаи на служба и на заплата в страната, само горе -долу около 90 човекоплицаи обслужват цялата Северна България,от Дунава та чак на юг до Стара Планина.Чудя се къде са дислоцирани останалите 76,910 полицаи? Само в София ли са ? Щото много не ги виждаме и там,нито по около 50-те софийски квартала.Материализират се само когато има мач между ЦСКА и Левски или на разни рехави фрагментни протестчета.

 6. МВР – МЕТО:
  МВР се похвали с грандиозна спецакция на Коледа. Ченгета, жертвайки живота си, нахлули в селска къща във врачанско и ”арестували” …. 10 литра ракия без бандерол. На крак е вдигната и митницата. За ”безпрецедентната” операция се похвали местната полиция със специално съобщение …

 7. За пети път ….да попитам …въпросния министър заедно с Маджо отвличал ли е в периода 1992-1995 год хора …., и по-точно наш сънародник – имигрант в САЩ , предприемач , детето чудо в щангите , …преди Н.Шаламанов…, от Сливен…? Всички сме наясно , че в последните 10 год . територията е под пълен контрол на Маджо и Пашата…а техните шофьори и държанки са министри , премиери …и кметове….

 8. КАТ си е един от бирниците на ГЕРБ,в това няма никакво съмнение,при това я карат дюс,без разлика от доходи и социално положение.Още преди 15 г. започнаха да се развихрят,но напоследък така са се разсвирепяли,пиле не може да прехвръкне.Какви ли не тактики измислиха да вдигнат взятките до небесата.Така ред няма да въведат,тъкмо напротив,по пътищата плъпна цялата отвратителна гмеж от престъпници и оядени бивши пройдохи,цигани и всякаква мерзка сволоч.Какво като ги глобяват,пак ще пият и карат като изоглавени.Необходим е коренно различен подход,който предполага цялостна промяна на обстановката в страната.

 9. Тоя МЕТО фатмака,да натири излишната жандармерия,излишната администрация,айдуци-катаджии,патрулни търтеи и общинска рекетьорска полиция.Да купят камери които не подлежат на разговори.Да дадат пари за агенти и информатори.Да отнемат правото на преценка на началници в КАТ,РПУ,Общинска полиция и да сложат законова рамка за нарушението.Вместо с 50000 можем да се справим и з 15000 като се плаща на информатори за конкретна информация.

 10. ТИЕ ГНУСНИ БООКОЛУЦИ ПОСТОЯННО СЕ ОПИТВАТ СЕЛТАЦИТЕ ОТ РАЬОННИТЕ ДА ГИ ВМЕНЯВАТ ЗА КАТАДЖИИ , А НА СЕЛТАКА ДАЙ МУ ПАЛКАТА И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА , АМА НА СТО МЕТРА ЗАД НЕГО КРАДНАТ ПАЛАТ ОБИРАТ ДРЕМЕ МУ НА МАЛОУМНИКА ДЕН ГОДИНА ХРАНИ , ТОВА Е ОТПЛАТАТА НА МУТРАТА ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ,ДАЙ МУ ПАЛКАТА И ДА ЗАРАБОТВА

  1. Те по Криминална ква друга работа да вършат освен да пазят нивите от косове ….. Тия не могат оня си работа да намерят в гащите , кви престъпници да ловят !!! ….. Да ходят да стоят като плашила по нивите и това е !!!!!!! …… Най ме кефи норамтива от актове дето са им сложили отново….. Има нарушители, няма нарушители, трябва да си изпълниш нормата за смяната иначе наказание 🙂 🙂 🙂 ……………. По времето на Народна Република България престъпленията бяха дведени до минимум, нарушитеите на ЗДП , също ….. Полицаите бяха по-малко и имаше страхотен респект към тях …. Лайняната Демокрация която ни наложиха от САЩ , ЕС и НАТО ….Превърна държавата ни в ГЕТО …. КАКВИТО СА ГЕТАТА В ТЕЗИ ЛАЙНЯНИ ДЪРЖАВИ ………

   1. Ех,мама му стара сега да служиш в МВР-то! БНТЛ-а се занимава с КАТ-аджийски работи,криминалистите и РИ-тата масово внасят и продават нов внос автомобили,наскоро влязох в една от канцелариите на оперативни работници и гледам наредени течни препарати за пране,няколко стари кафе машини,един чувал с маратонки/ предполагам,че не бяха втора употреба / и всякаква друга кинкалерия?! Викам: Какъв е тоя битак бе пичове,не ви ли карат да бачкате? Тия се хилят и отвръщат: Бачкаме си,ама правим само това,което ни накарат,щото иначе все си сгафил,я човек на някого ще настъпиш,я нещо друго ще объркаш …..Ся викат не е,като преди 10 години-65 села с петима оперативни да покриваш и да вадиш над 50%,процента разкриваемост,от 160 грабежа средно за няколко последователни години да правиш над 65-70% разкрити,само дето по-рядко се прибираш в къщи и в един момент децата ти се чудят дали все още си тате или някой друг……….За сметка на това обаче директора знае много добре колко струват един лист хартия,пет химикала или две тръби луминисцентно осветление,а заместника му въпреки,че едва е завършил средно в едно училище,където вземаха целия сбирток от най,най,най-слаби по успех ученици/ щото по времето на соца средното наистина,ама истински наистина беше задължително/ след това завършил един „Свободен Университет“ критикува назидателно подчинените си-някои от тях с по две магистратури,че нямали „мащабно“ мислене!

   2. Опа?Кой ни сра в гащите? Защо винаги,ама винаги търсим вината в други?Защо не е така в другите страни от ЕС?Защото на отговорни постове в държавата са сложени хора ниско интелигентни, бивши мутри и бандите,само защото са наши хора!Какво можем да очакваме от хора които не знаят нищо друго,освен да крадат и убиват?Всички те са за затвора,а на тяхно място да се назначат хора с знания и интелект,които да изчистят авгиевите обори веднаж и завинаги!

   3. Много отдавна, по времето на соца, присъствах на среща с голям началник на Дирексията на Милицията /бивш охранител на Георги Димитров/. На въпрос, защо на много места по главните пътища на страната има бутки на КАТ в коиито няма служители или техника, той отговори: За профилактика. По важно е да предотвратим катастрофите, шофьорите като видят будката с инициалите на КАТ вдигат кракът от педала на газта, намаляват скоростта и преминават безпроблемно през опасните места на пътя. Те така мислеха тогава някои милиционери.

  2. Базова научно-техническа лаборатория.Работят експерт-криминалисти там.Или химици,или инженери. С какви катаджийски глупости товарят хората?Това само продти чепици могат да го измислят!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *