« Върни се назад Публикувано на 05.08.2021 / 12:34

В 12 БЕЗ ПЕТ СЛУЖЕБНОТО НА РУМЕН РАДЕВ ОБЛАЖИ НА БОКО КАПИИТЕ

Отпускат 45 млн. лева за жп линията Волуяк – Драгоман, парите по европрограма ще дойдат по-късно

Правителството одобри отпускането на временен финансов ресурс, в размер на 45 млн. лева, за стартиране на дейностите по проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, жп участък Волуяк – Драгоман“.

Допълнителните плащания се отпускат към бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като принципал на НК „Железопътна инфраструктура“.

Проектът е предвиден за финансиране по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 и предстои неговото одобрение от Управляващия орган на програмата и Европейската комисия. Осигуряването на средствата ще позволи своевременно стартиране на предвидените дейности и завършването им до края на 2023 г., когато е крайният срок за финансиране от оперативната програма.

След одобряване на европейското финансиране за проекта разходите ще бъдат възстановени в Държавния бюджет в срок до 31.12.2021 г.“

И сега – забележете!

Това е единственото решение на МС за финансиране на инфраструктурен обект, откакто е на власт служебното правителство на Румен Радев.

В НКЖИ купона продължава с пълна сила, летят един пликове надолу нагоре…, информират от зад кулисите там.

На практика с решението е облажена групата от Боковите капии, като Орлин Алексиев, Иво Тонев…

Служебният министър на транспорта на Румен Радев Георги Тодоров е бивш заместник-министър на транспорта в кабинета на Пламен Орешарски и две служебни правителства. Георги Тодоров е бил зам.-министър от юли 2013 до август 2014 при министър Данаил Папазов, както и при служебните министри на транспорта Николина Ангелкова (август – ноември 2014 г., когато премиер е Георги Близнашки) и Христо Алексиев (февруари – март 2017 г., когато министър-председател е Огнян Герджиков).

Впрочем, Тодоров минава за човек на Христо Алексиев последно, който пък Христо Алексиев бе предложен от Слави Трифонов за министър на транспорта.

А обяснете сега каква е разликата между Боко и тия „връщащи държавността“ службаши на Радев и идващите „нови“ на авера му Слави.

Afera.bg

«