« Върни се назад Публикувано на 07.01.2011 / 9:57

В ЦЕЦКОВИНАТА и да слушкаш, и да не слушкаш, пак те слушкат

 

 

От последния скандал стана ясно, че май много го е страх от себе си, сиреч от собствените му хора в правителството. И това си призна, завалията – искал ги смразени и скарани, за да се дебнат един друг. И това е напълно обяснимо – като си събирал кадрите си по кръстовищата и по улиците, можеш ли да имаш вяра на такива хора.

Така че въпросът откъде и как са изтекли СРС-тата на министерските диалози също отпада, тъй като нещо, когато е много, винаги намира откъде да изтече. А както е известно, в нашата китна татковина тайни няма, освен ако кажат нещо по радиото и не го чуеш. Например, ако в интернет са пуснали секретен доклад на ДАНС, а пък ти не си го прочел. Или, ако вътрешният министър Цветанов чете СРС-та от парламентарната трибуна по Канал 1, а пък ти зяпаш турски сериал по някоя друга телевизия. Или ако са закачили самия теб на слушалките, а пък ти вместо да говориш по телефона, си се зачел в министерските СРС-та, публикувани във вестниците. Оттук-нататък ще е по-добре министрите вместо да публикуват стенограмите от заседанията си в интернет, да си разказват на премиера решенията по телефона, а някоя медия да прихваща СРС-тата от тези разговори и да ги огласява на широкото гражданство.

И без това от година и половина мандат на ГЕРБ държавата не се занимава с нищо друго, освен с милиционерщините на властта в различни жанрове – от “МВР-пикчърс представя” до нескончаеми разпечатки от подслушвания. Видим резултат от всичко това няма, но пък шумът е голям.

Казал бил Наполеон, че във всяка войнишка раница дреме маршалски жезъл, обаче ей-на какво става, когато някои редови чиновници от МВР и съпътстващите й структури докопат властта: всички граждани минават в категорията “престъпници”, всички министри и депутати – в категорията “заподозрени”, цялата държава – в категорията “гето за закононарушители”. Е, от време на време жезълът тупва по главата и онзи, който го е докопал, но това е положението, когато си превърнал татковината в ЦЕЦКОВИНА. И да слушкат, и да не слушкат, всички ще ги слушкат.

 

Ива Николова

http://argumenti-bg.com

 

 

«