« Върни се назад Публикувано на 05.09.2017 / 9:51

В ПОМОЩ НА НОВИЯ „АНТИ КОРУПЦИОНЕН ОРГАН“! ЗАЩО ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС Е ПОДЛОЖЕН НА УБИЙСТВЕНА ПРЕСА ОТ НАП ВАРНА? И ТАКА КРУТО ЛИ НАП ВАРНА РОВИ ЕДРИТЕ РИБИ?

НАП ВАРНАНе, че и сега няма правораздавателни органи, които могат да проверят и да си свършат работата, ама НЕ ИСКАТ, НИТО ИМ Е ИЗГОДНО, затова АФЕРА задава въпроси – податки към така наречения „нов анти корупционен орган“. Отговорите ние знаем, но нито сме прокуратура, нито сме следствие, нито сме спец.служби. Нас, когато кажем истината, ни блокират, мачкат, пресират, съдят и с всички средства искат да ни елиминират.

Затова, вие сте на под, „антикорупционистти“!

 1. Така наречените сериозни бизнесмени  получават ли персонално ВИП обслужване от директорите в НАП Варна? Тяхната дейност и сделки анализират  ли се на високо ниво, без нужда от  ежедневен контрол, защото всичко е предварително уточнено и гарантирано? Въпреки, че НАП Варна разполага само с трима директори, те  успяват ли с къртовски труд  да покрият целия периметър на  едрия бизнес в района?
 2. Чавдар Янков  взел ли е на ръчно управление всичко, което се случва около бизнеса на своя познат Д.Папазов (Д.Пеевски)? В същият момент успявя ли да осигури  успешното функциониране на  търговските обекти свързани с кръстника му Любо-Ролбата? Янков полага ли сериозни усилия милионите ДДС за консервите и бурканите в гр.Сливен, редовно и безпроблемно да текат към офшорките на руснаците?
 3. Чавдар Янков няколко пъти отстраняван ли е заради множество скандали, включително задържан ли е за корупция? Причината за последното му отстраняване свързан ли е със скандал свързан с имоти, прехвърлени му от офшорки свързани с руски капитали?
 4. Новоназначеният заместник директор  избрал ли си е лично да следи за  редовното възстановяване на  ДДС  към обръчите от фирми на най-големия зърнопроизводител на  Балканите –  Светлозар Дичевски? Има ли причина да си избере и бди ли точно над  фирмите  на ОКТОПОД ИНВЕСТ ХОЛДИНГ?
 5. За фирмите на бившите мутри във Варна и тези, обслужвани от одиторски кантори, като  „Актив” ,  „Захаринова и партньори” (данъчния консултант на Д.Пеевски)  и Фани Нонева,  отговаря ли лично директора Милена Колева? Интересите на едрия капитал в града успешно ли са гарантирани  и НАП Варна след много усилия  свършила ли е работата едновременно на КРИБ и БСТ и др.?
 6. В обществото създава ли се впечатление, че олигарсите си имат персонални директори и могат да работят и почиват необезпокоявани по екзотични острови?
 7. Тези директори забравят ли, че те не са назначени в подобни работодателски организации или при конкретни бизнесмени, а са държавни служители към Министерството на финансите? Запознати ли  са с проекта на новият Закон срещу корупцията по високите етажи на властта и пропуснали ли са, че той е създаден в тяхна чест, а не заради изстрадалите едва кретащи хора от дребния бизнес?
 8. Имайки предвид към кого е насочена убийствената преса на НАП Варна, обществото остава ли с впечатление, че най–големите укриватели на данъци в нашата държава са търговците на царевица, пуканки, сладолед, гофрети и т.н.? И все пак тези „крупни престъпници” от дребния и семеен бизнес (според анализа на НАП), ако не могат да си позволят ВИП консултанти или да си назначат директор в НАП, могат ли да станат наематели на офшорната зона, забранена за данъчни проверки и такава ли е зоната на ГРАНД МОЛ ВАРНА, търговски център, управляван от Иво Генов, бивш директор на НАП Варна? През периода на славното директорстване на Генов в НАП Варна, приятелският кръг около Манджуков успява ли чрез множество схеми да изтегли над 20 млн. лв. ДДС? Мандатът на Иво Генов приключва ли с повдигнати обвинения на 20 служителя, срещу които продължават да се водят дела? По тези измами продължава ли да няма повдигнати обвинения на нито един началник от НАП Варна? Дали НАП Варна прилага същата строгост на закона към сегашната дейност на тези приятелски кръгове? Дали този засилен контрол върху дребния и среден бизнес е подтикнат от желанието да се осигурят повече средства за възстановяване на тарикатите от едрия бизнес?
 9. Ако търговците не могат да си позволят обект в ГРАНД МОЛ, НАП Варна предлага ли и друга възможност, да се включат директно в схемата, която според градската мълва е разработена от един бивш началник  в НАП Варна, сега подвизаващ се в КЗП? Дали от тази схема се възползват и към настоящия момент почти всички вериги заведения и магазини във Варна-Годзила, БМ, Модера, Стария чинар, Магазини за обувки и др.? Колко ДДС плащат на година тези обекти или толкова често си сменят фирмите, че трудно може да се изчисли?
 10. Успяват ли засега дребните търговци по някакъв начин да се разберат с данъчните, като повечето и особено по–опитните инспектори  проявяват ли разбиране и срещу някой лев късат ли протокола от проверката?
 11. И печатниците, влизат ли в положението на „бедните държавни” служители, съществува ли незаконно отпечатване на фалшиви данъчни протоколи и това е сериозно престъпление ли е?

Afera.bg

«