Публикувано на 26.05.2021 / 21:23

В ОТМЪЩЕНИЕТО НЯМА ЧЕСТ!

Това мото е необходимо да го четат някои хора заедно с молитвата „Отче Наш“, сутрин като станат и вечер като си лягат, ако са решили да приемат да оглавят, която и да е правоохранителна структура.

Между другото, отмъщение се прави от хора с твърд характер, готови да си отидат и те с отмъщението. Както казват мъдреците, отмъщението винаги води до два гроба.

Едно е емоционалния сеир на накърненото его, друго е непоколебимостта на волята.

Няма излизане от този водовъртеж на комплексираност, който тресе правоохранителната ни сфера, ако се продължава така. Постоянно ще има „девици“, които ще се хвърлят страстно да обещават справедливост, докато времето не ги представи в истинския им вид. Накрая отново ще опрем до това: – едно е да служиш, друго е да печелиш.

Жалка е вчерашната ситуация със затворените служители на ДАНС. /б.ред. – протеста, който блокира сградата на ДАНС, на който пищеше като изоглавен и действащ зам. служебен министър/.

Офицерската ми чест не го приема, нищо, че сега са девоенизирани.

Унизително е!

Не приемам решението да се крият като мишки по кабинетите си. Не слагайте клеймо „мафия“ на цялата служба. Има и достойни хора в Агенцията. Не е нужно да се настройва обществото срещу службите.

Когато някой обещава промени, без да се наруши рахатът на сенчестата власт, постоянно възпроизвеждаща се, идват моменти, в които най-добре е да се профилактират службите. Да се направят удобни, послушни, в повечето случаи чрез скандали, привличащи вниманието на обществеността.

Това е игран цирк още с промените настъпили след 1989 година.

Между другото, и тогава коли с мегафони, кръстосват паркинга на бившето управление на ДС, където сега е ДАНС. Така че, вчерашният случай не е прецедент.

Подслушването е сензация за народа. Дъвка, която винаги привлича с аромата си. И тази дъвка най-често се дава в моменти на промени, изпълнени с надежди, та дори и с времето да се вижда празнотата им.

Проблемът обаче не е в подслушването като акт. Подслушването е т. нар. „помощно средство“, казано на оперативен език. То в никакъв случай не е основно средство. Разбира се, ефективно е, но не е основно.

Проблемът, който по никакъв начин не се реши през годините е нравствен.

Едно е да си пионка, друго е да си контраразузнавач, колкото и парадно да звучи това твърдение за някои господа.

Заявявам го твърдо, като дългогодишен служител на службата за сигурност.

Има една култова реплика в един нашумял руски сериал, на който няма да правя реклама. Там един от главните персонажи остави служебната си карта и оръжието си на своя началник, напускайки службата с думите: „За съжаление тези служби винаги са изграждали облика си благодарение на мръсници. Аз не съм светец, но мръсник не желая да бъда“.

Колко служители биха могли да направят това, когато са поставени пред избора да останат верни на съвестта си или да влезнат в „А“ – отбора на „привилегированите“.

Всеки с избора си…

Но както е казано и в мрачни, и в светли моменти: „… да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля…“

Велин Хаджолов

бивш шеф на спец. звено ОСА в ДАНС

Коментари 19 за
“В ОТМЪЩЕНИЕТО НЯМА ЧЕСТ!”

 1. Но както е казано и в мрачни, и в светли моменти: „… да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля…“
  А по-точно: ИЗНЕСЕТЕ ТРУПОВЕТЕ….Фортинбрас. 🙂

 2. До-Чичо Йончо-от фейсбук идиотите…..
  алооооо,пи ли си хапчетата,колко ти плаща ПРЕДАТЕЛЯ-МУНЧО РУМЕН РАДЕВ,за да хвърляш отровните си стрели тука в този сайт,ааа МишокЧичо Йончо???
  Този предател румен радев,е по-голямо ЗЛО от Бойко Българоубиеца,защото боко тиквата е прост и амбициозен,а
  предателя радев-е коварно амбициозен,готов е на по-големи предателства(за собствена угода и угода на деса грозната(жена му),)на още
  повече мръсни заигравки със западно-европейските и
  натовските си партньори,особено със американските колонизатори!!!Така че,хайде озапти се малко,с малоумните си критики към Томова,ясно???

 3. Аз познавам такъв служител от ДАНС който напусна преди 11 години, който ми каза за един началник „той плаче за разработка а те искат да крият“ майната та им на всички и напусна. Има и други такива които им намериха цаката и ги магнаха да не пречат.

 4. Разбираме вълнението Ви г-н Хаджолов,
  когато има разминаване между „служене“ и „работа“ в най-важните служби на държавата.
  И причината за това, не сте Вие хората отвътре, обяснил сте сам:

  „Когато някой обещава промени, без да се наруши рахатът на сенчестата власт, постоянно възпроизвеждаща се, идват моменти, в които най-добре е да се профилактират службите.
  Да се направят удобни, послушни, в повечето случаи чрез скандали, привличащи вниманието на обществеността.“
  …………………….

  Това се прави, заради СЛУЖЕНЕ в името на държавата ли?!
  Щото президента Радев – обвини досегашните шефове, че не работели за държавата, а за частни интереси?!?
  Е, тогава какво правим наистина в тази държава?!

  НЯМА такова животно „Национална сигурност на България“, лично мнение.

  Какво означава понятието „контраразузнавач“?!
  Контра на разузнаването, (външното, предполага се), нали така?!

  И каква „контра“ – какво може да се скрие днес.
  НИЩО, нула, зеро.
  Виж да се подслушват чужди приказки може, защото то ЛИЧНО пространство вече няма, всичко е ОН ЛАЙН! 😉
  Със ЕДИН и СЪЩ световен софтуер – които 7 млрд. човечество ползва, и с нетруден достъп и прочие…

  Правели се сателити за чудо и приказ със супер нова оптика, така че да проникват и виждат дори през стените, и когато в едната част на земното полукълбо е тъмно, нощ…. да се вижда като ден!

  Та, каква „национална сигурност“ да се вълнува простолюдието – народа?!
  На практика изглежда, като махленските клюкарки да подслушват чужди разговори?!
  Жалка и смешна работа.
  ………………………………

  Обаче г-н Хаджолов, за нас обикновените българи, „Националната сигурност“ има когато:

  1. 11-годишните ни деца пушат цигари – здравето, възпроизводството на нацията е застрашено.

  2. Пенсионерите ни не могат да се хранят нормално, за да предадат българското народно творчество на поколенията, което застрашава устиоте ни като българска нация!

  3. Младото читаво поколение напуска Родината си, за да работи и живее за чужбините – и застрашава обрича на упадък възпроизводството на българската нация.

  4. Мощни добре работещи структуроопределящи производствени предприятия се закриват или се продават на чужди държави, застрашва националния бюджет, икономика, поминъка.

  5. Когато се явяват факти, като тези:

  а) 72% от малките и средни български ферми за животни са затворени след влизането на България в ЕС!
  б) ЕС дава пари за да НЕ се развива българското зеленчукопроизводство, казва бизнесмена Илчовски пред целия народ, защото ако се развива, ще спре вноса на зеленчуци?!?

  в) Българската роза се унищожава, защото програмите на ЕС се оказали подменени, а българската държава НЯМА стратегия за развитието на отрасъла…
  „Символа на България“ – БЪЛГАРСКАТА РОЗА!
  Сърцето ни плаче, като гледаме как производителите с трактори разкъсват тези безценни прекрасни ЖИВИ растения.
  Сърцето ни плаче!
  и прочие, и прочие …
  ……………………

  И да ви споделим, под секрет, вече не се гневим и ядосваме, защо т.нар. „стратегически съвет“ при президента Радев, написа „АБСТРАКТНА стратегия“ за развитие на България.

  Защото не може да защити по никакъв начин РЕАЛНО – българската нация, нито нищо … пълна абстракция.

  И пълно разтваряне, така иска новата свободната глобализация!
  Каква НАЦИОНАЛНА сигурност…
  ………………………

  Живи и здрави всички!

 5. Бачо ви Кольо сериозно се тревожи дали кашкавала ще стигне за всички партизански отряди.

  Най -точна е организацията на Четвърти километър.
  Всеки си знае мястото и си чака хапченцата…

  Венсеремос.

 6. „Да управляваш значи да поправяш. Ако ръководиш хората справедливо, кой ще посмее да не е справедлив.“ ~Конфуций~

 7. Димо,
  2021 г. не може да е като 1990 г., както и римското време няма да дойде, колкото и измислени професори да ни поучават за правото по римско време.
  Както не може да се приемем максимум лишаване от свобода до 21 г. както в Норвегия, така и другата реформа не може да е както в белите държави. Саакашвили го каза: сменят се всички, от новите се появяват корумпета, нова смяна и докато се „успокоят“, че трябва да работят по писаните правила. Ако 1990 г. народа беше наивен и повярва, сега младежите, които познават добре света не може да ги омайваш, а те не искат да слушат хора, които сме вече взели дали, защото аз съм на 68 и също се заблудих. Не живей с 1990 г. Динамиката на 21-ви век не позволява да убеждаваш когото и да било, а се чисти до здраво. После отново и отново, а затвори има готови. Хотелите няма да се напълнят с туристи и така ще имаме най-луксозните затвори – какъв е проблема. Поне за условия в затворите ще станем световен лидер :)))

 8. Не знам защо умни и образовани хора се оправдават със смешния термин „болшевизъм“, при условие, че в истинския смисъл, комунизъм нямаше в България, друг въпрос е, че при социализма страната ни имаше АЕЦ(Турция сега строи), 2 космонавти, самозадоволяваща се промишленост, 3 в света по електроника след Япония и САЩ, както се казва, без коментар!!

  1. „Умните и интелигентни хора“, които не знаят що е болшевизъм са обикновени гледачи на кабеларките МУ от 80 процентовите дебили на проф. Иво Христов.,

 9. Опираме до личният морал!!!Да започнем с моралът на политиците ни за пример!!!Да го потърсим и в Световните лидери!!!Няма го!!!Мисията невъзможна!!! Епохата на Пълният Хаос във всичко и всички!!!Трябва да го разберем за да го изчистим!!!

  1. Щерката на изритания шеф на ДАНС „случайно” работи в БНБ с 4000 лв. заплата, която взима 20 ПЪТИ в годината
   Като споменаваме МОРАЛЪТ…???

 10. Прав си ИЖ -те няма да спрат да се самопроизвеждат и роят ! Едно и също до безобразие и наглост . А народа кучета го яли ! Ако не се заровят тези, които унищожиха народа и държавата, оправяне няма да започне . Ако някой мисли ,че не съм прав да ме опровергае . Стига с тези филми !

  1. Мафията завладя България, защото нямаше служби. След което службите станаха бухалка на мафията или място за трудоустройване на заслужили. Какви контраразузнавачи, като Бойко, техният шеф изнасяше велики технологии? Велики ама крадени с огромен разрушителен ефект. Слухтенето е помощно средство в нормална ситуация, а в друга основен източник на приходи, на влияние и т.н. Няма телени огради, вишки и кучета, има само слушалки в днешния Гулаг. Трябва не да ги уволнят, а да ги съдят.

 11. „Мръсник не желая да бъда“ – Поздравления за позоваването! Мръсникът е убиец: с „разработка“, с нормалните и рецидиви на фалшиви компромати, на заплахи, на друг психически терор. Мръсникът е изпълнител на други мръсници – на политици и марионетните им служби. Поради това проблемът с подслушването като средство за „разработка“ и др. не нито само, нито предимно „нравствен.“ Проблемът първо е политически и институционален. Нравствеността не може да удържи политическата репресия на мръсниците, на неморалното като зло е силно и нравственото само по себе си трудно го спира. Обикновено нравствеността печели …разпятие и заплюване заради него.

  Вярно е, че подслушването е помощно средство за аресенала на легитимен или нелегитимен терор. Но на терор. А на терор нравственост не деиства. За това е нужен друг подход, а именно единство от юридически и морален капацитет за гаранция на обективна и с назонална кауца дейност и на ДАНС. Нравственото е пожелателно, но е в тотална криза при нас. Корупцията е тотална – политическа, институционална, морална. Т.е. няма морал или е по изключение. Следователно, тенденцията, подета от СДС през 1990 г, продължена от ГЕРБ, макар и с някои изключения, е опасна и не може да се парира на нравствено ниво.

  Реваншизмът на СДС като нео – болшевизъм доведе до вкореняване на терористичния харакетр на „разработките“ към автентични демократи за сметка на автентични ментета. За да пребъде ментето, трябва д абъде убит демократа и да заеме неговото място. Така например, ползваха се психотропни вещества, фалшиви снимки, писане от твое име на фалшиви профили, за да се осигури надеждността на ментето -по правило развратна жена, метреса на най-високо поставени политици у нас- и да пребъдва от пост на пост с вулгарно красива арогантност. Това е пример за криза на власт, държава и закон. Произволът, практикуват чрез лобита на „наши“ изгодни ….мръсници.

  Не бива да се обобщава, има свестни кадри с човешки облик, не е нужно да са ангели, но мръсниците нито са малко, нито са си тръгвали, нито се махат с нравствени средства. Напротив, те закопават държава, хора, но остават …я посланици, я на друга подобна служба. Нищо не научихме от причините за трагедията с медицинските в Либия! Все така….Така че да не надценяваме морала. Сократ, първият морален човек, е бил осъден за …неморалност. 100 години са трябвали на древните гърци да схванат какво са сторили-хайде на Сократ, убили го, но …на себе си!

  1. Вася Н. Илиева, нищо ново под слънцето, в момента се назначават навсякъде „наши“ мръсници на водещи позиции, легитимирани като уж ангели небесни. Мишки, плашипутарници, зелени чорапи и селянии, които седяха като насрани досега в регионалните дирекции на данс, НИЩО НЕ ПРАВЕХА, но днес са зелепени за невчасовия льотчик, който единствено се интересува от втория си мандат, и наобиколен от безобразни плъхове. Така че, ако някой чака нещо добро, значи е тъп като гьон – едната мафия се сменя с друга.

 12. Не знам за вас, но аз ще видя как съм с боеприпасите. Имам чувството, че до десетина дни ще ми дотрябват и то не за лов.
  Бог да пази България! /от болшевишката напаст/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *