« Върни се назад Публикувано на 05.03.2021 / 10:04

В ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВЪВ ВАРНА СИН НА ЗАМ-КМЕТ С „АПАРТАМЕНТ ГЕЙТ“!

Публикувано в АФЕРА на 4.03.2021:

ЛИСТАТА НА ГЕРБ ВЪВ ВАРНА ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ. ПРОТЕЖЕТА НА НАМАЗАНИ ЛАПАЧИ, МИНАВАЩИ ПОД ЕТИКЕТА „МЛАДИ И АМБИЦИОЗНИ“

На вниманието на „Афера.бг“

Здравейте уважаеми журналиси!

Попаднах на статия на „Афера.бг”, в която изглежда задавате точните въпроси, цитирам:

„АФЕРА пита: кои са младите „амбициозни“ хора?

Прави впечатление, че един от „амбициозните млади хора“ е Мирослав Боянов Георгиев – студент.

1.Кой е Мирослав Боянов Георгиев?

2.Има ли роднинска връзка с Боян Владимиров Георгиев – зам.- кмет на Аврен с Направление: „Инвестиционна политика, устройство на територията, общинска собственост и транспорт“?

3.По предложение на евродепутата Емил Радев ли е в листата този млад „амбициозен“ студент?

4.Как и по какъв начин Мирослав Боянов Георгиев ще защитава интересите на гр. Варна?

5.Заместник-кметът Боян Владимиров Георгиев ли подписва договорите сключени между Община – Аврен, с фирма „Инвест Консултинг 2002”АД, със седалище Варна, ул. „Феликс Каниц” 32, чийто представител е бащата на депутата от ГЕРБ Емил Радев – Йордан Недялков Радев?”

/Край на цитата/

Изпращам на вашето внимание сигнал относно привидни сделки на заместник-кмета на Община Аврен, Област Варна. Имотните сделки за над един милион лева са разпределени в семейството между съпругата и сина му – Мирослав Боянов Георгиев (студент), сега включен в листата за депутати на ГЕРБ за Варна!

Срещу семейството, включително Мирослав Георгиев са в ход съдебни дела, съгласно приложените документи (н.495/2021 на Окръжен съд – Варна).

Накратко, Мирослав Георгиев на 22 г. възраст заедно със сестра си е придобил парцел с недекларирана вилна сграда в местността „Ален Мак” край гр. Варна (КИ: 10135.2515.3094) през 2020 г. Пазарната стойност на имота е над 200 хил. лв. Това е само върхът на айсберга…

Година по-рано, през 2019 г. Мирослав Георгиев, на 21 годишна възраст, без собствени доходи е закупил апартамент на ул. Генерал Колев във Варна на стойност над 250 хил. лв. Не ясно как е придобит и как е деклариран този имот.

Мирослав Георгиев, на 19 г. възраст заедно с майка си Елица Георгиева са закупили промишлени имоти на 06.10.2017 г. на стойност значително над половин милион лева!  Същите се намират в Западната промишлена зона (ЗПЗ), на бул. Владислав Варненчик в гр. Варна. Имотите са придобити чрез дружеството „ЕЛ ЕС ЕМ” ООД, собственост на Елица и Мирослав Георгиеви. Съпругата му, в позицията на управител на дружество е сключила упоменатата привидна сделка за покупко-продажба на търговското предприятие без дейност, собственост на свързаното лице „ЕТ Партньор – Стойчо Стоянов” на 06.10.2017 г. в гр. Варна. Целта на сделката е придобиване на въпросните недвижими имоти без пазарна оценка, при нееквивалентност на престациите и в тази връзка е нарушен принципа за добросъвестността и справедливостта. Заместник-кметът Боян Георгиев е бил длъжен да декларира тази сделка на съпругата и сина си в годишната декларация пред КПКОНПИ. Придобиването обаче е декларирано само привидно, като ценни книжа на стойност 2 хил. лева, тоест по номинал, което противоречи на изискванията на Комисията!

Семейство Георгиеви изглеждат недосегаеми. Опасенията ми са, че с евентуалния избор за депутат ще получат още по-силна позиция, ще е още по-трудно да им се търси отговорност!

С уважение,

Валентин Стойчев Стоянов

 

 

«