« Върни се назад Публикувано на 18.07.2021 / 9:27

В ИМЕТО „НА ДЪРЖАВНОСТТА“ И „ПРОЗРАЧНОСТТА“ ТУПНАТА МАСОНЪТ НИКОЛАЙ ЦОНЕВ В НАДЗОРА НА … „ВиК ХОЛДИНГ“!

В. Сега:Служебното правителство отново направи странно назначение на ключов пост. Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова тихомълком е сменила Надзорния съвет на Български ВиК холдинг. Най-голямата изненада е, че е назначила там и Николай Цонев – бивш министър на отбраната в кабинета „Станишев“ (от квотата на НДСВ в Тройната коалиция). Няма данни новоизпеченият надзорник да притежава каквато и да било експертиза във водната област. Освен като силов министър той е известен като предприемач и мениджър, но в други сфери (например хлебопроизводство и туризъм), и като преподавател, а в допълнение не е спирал да се занимава с политика – и в момента е партиен лидер и ръководи „Нова алтернатива“, която на последните избори призова симпатизантите си да гласуват за формацията на Слави Трифонов. Любопитен детайл е, че Камелия Нейкова, която оглавява Централната избирателна комисия, бе предложена от „Има такъв народ“, но всъщност е кадър на Николай Цонев –  през 2008 г. Нейкова тя стана зам.-министър в ръководеното от него военно ведомство, а после влезе в неговата партия „Нова алтернатива“.

…Не е ясно с какви мотиви министър Комитова е променила надзора на държавното предприятие и защо е сложила там тъкмо Николай Цонев. Напоследък усилено се коментира, че бившият военен министър на Станишев е близък със сегашния служебен премиер Стефан Янев и дори се очакваше точно той да поеме министерството на отбраната, при това като вицепремиер. После пък плъзна новина, че е станал съветник на Янев, но информацията не бе потвърдена. Впрочем преди доста време в. „Сега“ зададе въпрос на пресслужбата на служебното правителство кои са съветниците на премиера и на министрите, но до ден-днешен отговор няма. По времето, когато Николай Цонев е военен министър, Стефан Янев става бригаден генерал, а през юли 2009-а, дни преди края на кабинета „Станишев“, е назначен за шеф на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“ в МО.

АФЕРА вече информира, че Николай Цонев е баш масонската спойка между Стефан Янев, Румен Радев и прочие.

Сега, „в името на връщането на държавността“ и „прозрачността“ го тупнаха и в Надзора на … „ВиК Холдинг“.

Когато следващия път Румен Радев започне да рецитира баналностите си колко е „успешно“ служебното му правителство, първо пребройте масонските мистрии и после ръкопляскайте. В името на синергията с дневния ред на САЩ.

Afera.bg

 

«