« Върни се назад Публикувано на 10.05.2022 / 18:55

В ИЗТОЧНА ЕВРОПА МОЖЕ ДА СЕ РАЗГОРЯТ НЕ ЕДИН КОНФЛИКТ, А ТРИ НАВЕДНЪЖ. ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ СЕ ГОТВЯТ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ ДА ИЗПРАТЯТ ЕВРОПА В ТОЗИ ОГЪН

В мрежата циркулира документ на граничната служба на Украйна, в който се посочва, че на 22 май коалиционните войски на Полша и Литва ще влязат на територията на 4 западни области на Украйна. Около 9500 души с техника от около 250 бр. Засега това не ни притеснява особено и ни оставя възможността да нанасяме удари по тези зони със същата редовност.

Но Беларус e тревожна. В Беларус вече започнаха непланирани военни учения, а „Батька“ иска да пусне С-400 и Искандер на съвместните учения на Русия и Беларус.

Всъщност, може би лист хартия в мрежата е отвличане на вниманието, се планира нападение на Беларус? Възможен е такъв вариант.

Полша смята „Батька“ за нелегитимен, тъй като „президентът в изгнание“ Тихановская живее във Варшава и може да „апелира“ до полския президент Дуда с молба да „освободи“ Беларус и да свали Лукашенко.

Русия, разбира се, няма да може да стои настрана и по силата на Договора за ОДКБ ще подкрепи Минск. Това ще отклони ли нашите военни сили от Донбас? До известна степен да.

Като се има предвид факта, че все още съществува заплаха за Приднестровието, в бъдеще в Източна Европа може да се разгорят не един конфликт, а три наведнъж.

Европейските лидери се готвят със собствените си ръце да изпратят Европа в този огън, особено Шолц може да бъде поздравен за този факт.

Марат Баширов

«