Публикувано на 20.01.2021 / 14:24

ПАВЕЛ ВЪЛНЕВ ПЛАЩА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДОЛАРИ ЗА ЛОБИСТКИ УСЛУГИ В USA. ТАКА ЛИ СЕ „ПЕРЕ“ „АМЕРИКАНСКА ПОДКРЕПА“ НА ЦВЕТАНОВ И СИЕ?

Дясната ръка на Цветанов, Павел Вълнев е сключил договор с лобисти в САЩ за помощ пред американското правителство.“, разкрива сайта www.provaton.bg

Според публикувания документ на една и съща дата – 9 декември 2020 година – за срок от 6 месеца, който включва предизборната кампания и парламентарните избори в България, Павел Вълнев плаща 300 000 долара, а Делян Пеевски – 180 000 долара за лобистки услуги с цел интересите им да бъдат лобирани пред американската администрация и пред лицата, които определят политиките, от които САЩ се ръководи.

Според изданието Foreign Lobby Report, за месец декември като цена на лобистки договори тези на Вълнев и Пеевски са на второ и на четвърто място съответно.

Павел Вълнев е „дясна ръка“ на Цветан Цветанов и е легендиран като основен спонсор на партията на Цветанов „Републиканци за България“.

Съгласно договора между Вълнев и лобистката фирма Yorktown Solutions, лобистите ще осигуряват срещу заплащане съвети от стратегическо естество за българо-американските отношения, включително за процеса на планирането им от Вашингтон и за целта ще се срещат със служители на американското правителство и американската администрация (казано по-просто – плащат си да се срещат с конгресмени, сенатори и служители на американската администрация, за да се снимат с тях и да показват снимките в България), разкрива още www.provaton.bg

Както е известно, регулярно Цветан Цветанов търчи до Америка и се пъчи от там със снимки във Фейсбук с кой конгресмен се срещнал и с кого се снимал. Сега става ясно, че това може да се случи с всеки, който се тръшне с 300 000 долара за лобиране.

Изданието Foreign Lobby Report още преди Коледа публикува информация за договора, сключен от Павел Вълнев.

Зад Foreign Lobby Report стои Джулиан Пеке (Julian Pecquet), който е познат като автор в The Hill и Al-Monitor. По време на периода си в Al-Monitor, той печели две национални журналистически награди за отразяване на лобизма в Близкия изток. Според информация на Politico, Пеке е бил и репортер в Конгреса в началото на кариерата си, пише още сайта „Проватон“.

В задачката се пита за какво точно е всъщност това „лобиране“, касаещо български интереси.

За Пеевски – ясно.

Но каква чивия се избива с платените 300 000 долара от Павел Вълнев за „лобиране“ за Цветановата „Републиканци за България“?

И каква странна „случайност“ – точно в един ден плащат Пеевски и Вълнев и то за шест месеца – точно времевия пред и след изборен период?!

Afera.bg

Коментари 12 за
“ПАВЕЛ ВЪЛНЕВ ПЛАЩА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДОЛАРИ ЗА ЛОБИСТКИ УСЛУГИ В USA. ТАКА ЛИ СЕ „ПЕРЕ“ „АМЕРИКАНСКА ПОДКРЕПА“ НА ЦВЕТАНОВ И СИЕ?”

 1. Останалите 10% от адвокатите са в България, но мнозина са се набутали в Прокуратурата, следствието, съда , държавната и местна администрация

 2. Висши държавни чиновници ще се охраняват от специално създадена за целта служба.
  Това означава че идват още по трудни времена за раята.Диктатура на по високо ниво.

 3. Аз не мога да си обясня нещо друго/или мога/…..за чий фуй тази партенка/сол-мишкота/ от Чикаго се е набутал тук в БГ,ако е чист,като момина сълза/както се представя/….за чий му е …..апропо..явно си има връщане,вземане,даване…..де@ба и тъпаците,ние доматите с корените ги ядем……..тоя дебелак и Шишката и Тиквата и Гешефт,Костов,,,,,,да изреждам ли още..За това има 2,5 млн. МЛАДИ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА

 4. Днес в УСА бе извършен ДЕМОКРСТИЧЕН военен преврат

 5. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

  Да,
  затова в Америка има най-много адвокати на глава от населението, като четох преди време някаква статистика, че адвокатите в Америка съставляват 90% от адвокатите в света.

  Вярно, невярно, … що пък да не е вярно!

  Стават и лягат там с адвокатите си,
  кой съди застрахователни компании, кой защитава правата си на неустановен пол, кой се развежда, кой прави предбрачен договор, кой защитава нашенци десет години минимум докато вземе зелена карта, ако е влязъл нелегално, за престъпността да не говорим, нали трябва да се пълнят частните им затвори, държавата плаща яко за всеки прибран на топло, храна има там за адвокатите!

 6. Стратегическото естество за българо-американските отношения може да се изобрази картинно като красиво българско дупе, зад което стърчи еректирал и страховит US dick.
  „Лобиране“-то, касаещо българските интереси се състои в това, че страховития US dick да влезе час по-скоро и колкото се може по-дълбоко в красивото, но нещастно българско дупе.

 7. Случайни български милионери след 1990 година у нас и в Америка няма.Как един станал български милионер отпреди 90-те години в чужбина не се набута в политиката а само даряват пари за училища и болници?Явно в шофьорът са вложени доста капитали.Искат връщане вложителите с Продай ни България.На приказката за Рокфелер с ябълката вече никой не вярва .Виж в прането вярваме.

 8. Ами, така се хваща и държи властта в България! Научен урок! Така ще е до като не ги принудим да плащат на българския народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *