Публикувано на 23.12.2021 / 16:28

В ДАНС ОБРАЗУВАХА РАЗРАБОТКА СРЕЩУ ШЕФА НА ГДБОП КАЛИН СТОЯНОВ ПО ПУБЛИКАЦИЯ НА „АФЕРА“!

ДАНС е започнала разработка срещу директора на ГДБОП Калин Стоянов.

Източници на АФЕРА в контраразузнаването ни споделиха, че причината е публикацията на АФЕРА от 15.12.2021 г.:

АФЕРА.БГ | ИСТИНСКОТО ГРОЗНО ЛИЦЕ НА ГДБОП! ШЕФЪТ НА ГДБОП ПОЛЗВА ЖИЛИЩЕ ЗА АГЕНТИ. ЗАМ.ШЕФЪТ НА ГДБОП ЗАСЕЧЕН В КАНАЛ ЗА МИГРАНТИ ОТ ТУРЦИЯ. ЧУЖДЕСТРАННИ СПЕЦ.СЛУЖБИ ЗАМРАЗЯВАТ ОПЕРАТИВНА РАБОТА С БЪЛГАРСКИТЕ СИ КОЛЕГИ (afera.bg)

Междувременно от Софийската районна прокуратура съобщиха, че Стоянов е привлечен като обвиняем за натиск над прокурори, участвали в разследването на прането на пари за строителството на АМ „Хемус“.

Прокурорското разследване обаче е незначителен проблем пред Стоянов, който бил силно притеснен от разкритията на АФЕРА от миналата седмица. Освен Стоянов, ДАНС е започнала разследване срещу заместника му Димитър Кангалджиев и „любимката“ на началника на ГДБОП – Адриана.

Разкритията на схемите в ГДБОП са истинската причина в четвъртък сутринта по БНР пред придворната му журналистка Силвия Великова, вътрешният министър Бойко Рашков да съобщи, че готви грандиозна метла в службите и по върховете на МВР.

Рашков бил готов да наруши за пореден път Закона за МВР, но твърдо нямало да отстранява Стоянов от поста на директор на ГДБОП. Дори възнамерявал да го предлага за главен секретар на МВР, което би било истински прецедент. Начело на професионалното ръководство на МВР да застане обвиняемо лице, разследвано за злоупотреби от ДАНС.

Източниците на АФЕРА в контраразузнаването довериха още, че Калин Стоянов и Димитър Кангалджиев щели да се проверяват и от КПКОНПИ, заради подозренията за наличие на конфликт на интереси при двамата.

Схемите на Рашков – да поставя начело на службите послушни изпълнители, започнали да притесняват партньорски служби. След Нова година офицери за връзки в няколко посолства възнамерявали да повдигнат въпроса пред посланиците, тъй като повече от половин година почти няма разработки между българските и партньорските служби.

Доказателства, че ГДБОП бездейства може да даде и АФЕРА, тъй като именно служителите на Калин Стоянов трябваше отдавна да са разкрили – кой атакува неудобни за „синергичната власт“ медии, като ги прави недостъпни. От МВР на Рашков обаче продължават да мълчат и да се правят, че хакерски атаки изобщо не е имало. Само си представете, ако тези хакерски атаки бяха засегнали полегналите проправителствени медии и тези, които хвалят подвизите на Бойко Рашков…

Калин Спасов

Коментари 8 за
“В ДАНС ОБРАЗУВАХА РАЗРАБОТКА СРЕЩУ ШЕФА НА ГДБОП КАЛИН СТОЯНОВ ПО ПУБЛИКАЦИЯ НА „АФЕРА“!”

  1. Всички служители които стават обвиняеми ги отстраняват от служба макар и временно докато тече разследването . Дали в случая повдигнатото обвинение на директора на ГДБОП е правилно или не, не е важно.Ако няма основание ще осъди прокуратурата . Въпросът е в принципа , че отношението следва да е еднакво към всички служители.

  2. Администратор на личните данни във Фейсбук, пък и в други мрежи в България е ДАНС……..Прието със законче от парламента преди няколко години…..КОЙ го предложи и КОЙ го прие…..

  3. Тези глупости с квартирата са смешни на фона на блатото Автомагистрали …, Младежа Калоянчо беше подхвърлен от Енчо Мирчев и ДПС в боп …джийницата , преди години беше сладоледаджия в Приморско и беше подправил нотариален акт на баща си в Писменово…, , Но сега Гешефтурата ще го героизира , а и в случая …малкия е прав..

  4. В Дневник ако поставиш нещо написано от Афера веднага го изтриват.

  5. Ами той самият рр си изкара кампанията на „гърба“ на Афера, защо и спец-службите да не работят по нейни публикации? За което, обаче, се бият в гърдите, че са големи борци за законност и справедливост и в същото време я блокират и затапват. Иначе, ако работят по всичките ѝ разследвания, много ще се преуморят. Няма да им остане време за главното – да пазят и прикриват истинските разбойници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *