« Върни се назад Публикувано на 14.10.2014 / 8:36

В ГЛАВАТА НА ЕДВИН СУГАРЕВ ВСИЧКО МОЖЕ

ЕДВИН СУГАРЕВАко някой е имал съмнения що за човек е Едвин Сугарев, сега тези съмнения вероятно ще се разсеят. Или потвърдят. Все тая – и няма никакво значение. Но има значение това, че поетът, станал известен повече с гражданските си позиции срещу Желю Желев и Филчев, отколкото с поезията си, е решил, че може от позицията на – какво? – да определи, че „Всичко срещу него са долни инсинуации и манипулации“. Забележете – аз не споря с мнението му, че Цветанов бил много чист и честен човек. Не знам – може да се къпе три пъти на ден и да е много чист, наистина. Може и да си мисли, че е честен – това е пак мнение на г-н Сугарев.

Но срещу това мнение има факти – думите и делата на… самия Цветанов!
Цветанов е този, който е осъден на 4 години лишаване от свобода.
Цветанов е този, който обяви от трибуната на парламента едни лекари за детеубийци. Същите бяха оправдани от съда – окончателно.
Цветанов е този, който обяви една съдийка за покровител на мафията, а когато преди дни същата се опита да го осъди, той се скри най-позорно, като един безкрайно нечестен и безчестен човек.
Цветанов е този, който като министър издаде заповед за полицейска регистрация на хората с повдигнато обвинение и хиляди хора бяха обявени от неговото МВР за „криминално проявени“, но когато самият той трябваше да се подложи на тази процедура, той пусна адвоката си, който каза, че заповедта била… противозаконна! И Цветанов не се регистрира в полицията. И това са действията на човек, който е загубил честта си на министър – вероятно някъде из дупките, които копаеше с багер, за да търси трупове…
Цветанов е този, който назоваваше „смело“ пред микрофоните кои са крадците, мошениците и бандитите, но когато те биваха оправдавани, обвиняваше за това съда. Когато същият съд го оправда по едно от повдигнатите му обвинения, Цветанов обяви, че…. винаги бил вярвал на съда!?
И днес същият този Цветанов, останал без чест, с нечестно поведение, е обявен от Едвин Сугарев за чист и честен?!?!
Сериозно?
А и в допълнение, но не по-малко важно… Когато някой каже „Всичко срещу него са долни инсинуации и манипулации“, какво всъщност иска да ни каже? Че думите и делата на самия Цветанов, които говорят сами за себе си СРЕЩУ него (Цветанов), са долни инсинуации и манипулации? Е, не може хем да е честен, хем думите му да са долни инсинуации. Или… Може би в главата на Едвин всичко може.
Вени Марковски

«