« Върни се назад Публикувано на 06.01.2014 / 13:11

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР УВОЛНИ НАЙ-ДОБРИЯ КРИМИНАЛИСТ НА ВАРНА И „ЧАВКОВИТЕ” „ЮВЕЛИРИ” ИЗТЪРВАХА УБИЕЦА НА ХЮЛИЯ!

 

АФЕРА от първия ден на вътрешния министър Цветлин Йовчев предупреждава, че на власт са пълни невчасници. Предупредихме, че уволнението на най-добрия криминалист на Варна Александър Сидеров е плод на НЕКАДЪРНИЦИТЕ, НАЗНАЧЕНИ ОТ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ – ЧАВДАР НАНКОВ И ВАЛЕНТИН ТРЕНЕВ – ЕБАТИ. След трагедията с Хюлия Маджар лъсна пълното молоумие на ченгетата, ръководещи ОД на МВР – Варна.

„Съученик от гимназията на убитата Хюлия Маджар от село Белоградец е издирван от полицията  за жестокото престъпление, потресло Варненско. При разпит заподозреният Иван опитал успял да заблуди криминалистите, че не е виждал 24-годишната Хюлия отпреди Нова година. Трупът на момичето бе открит на 4 януари в лозята край село Езерово. След извъшената аутопсия Варненската окръжна прокуратура днес съобщи, че категорично смъртта е настъпила от кръвозагуба. Тя е причинена от множеството удари  по главата с тежък и тъп предмет. Хюлия била близка на Иван още от времето, когато двамата учели в Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ във Варна. На практика той е последният човек, с когото жертвата на отвличането и последвалото убийство  е говорила по мобилния си телефон. Иван е от село Сава, община Дългопол.

На 1 януари той пристигнал в Белоградец с автомобила на чичо си и се видял с Хюлия. Часове по-късно, около 0:30 часа в нощта на Нова година,  момичето напуснало компанията си от 16 приятели. Те се били събрали в постройка в двора на земеделското стопанство. Хюлия казала, че ще се върне след 15 минути. Но това така и не се случило. Когато близките й и се обадили малко по-късно, Хюлия обяснила, че е на магистралата с Иван с колата и чакат приятели, с които ще излизат. След 2 часа телефонът й замлъкнал завинаги.

Камерите при входа на стопанството и в двора не са уловили чуждо присъствие. Нощният спътник на Хюлия чакал отвъд оградата. Иван се явил на срещата с жертвата с друг автомобил, който бил открит по-късно на паркинга на мол „Двете кули” във Варна.

Първоначално криминалистите проверили и бившия приятел на Хюлия – Николай, който се държал агресивно, след като му открили тумор в мозъка, разказват близки до разследването. Младежът ходел с пистолет на кръста и налитал да бие Хюлия. Тя не желаела брат й да знае за тази нейна връзка, макар че Николай идвал до Белоградец и „обикалял наоколо”, по думите на брата на момичето – Ахмед.

След като била извършена проверка на мобилните клетки на оператора и разговорите на Хюлия, станало ясно, че последните й контакти са били с Иван. Междувременно той се прибрал в село Сава, взел си куфара и лаптопа, целунал сестра си и й казал, че заминава, но ще се видят.

Потвърждава се информацията за есемесите, които бащата на Хюлия – Немзи, е получил около 10 часа на 2 януари. Първият текст бил: „Ако искаш да видиш  дъщеря си жива, дай 300 000 лв.”. Срокът бил до 15 часа същия ден. Бащата подал сигнал в полицията. Около 15 часа получил ново съобщение  от непознат, но видим номер. То гласяло „Качи се на влака”. Третият есемес бил пуснат след още 15 минути: „Хвърли парите на релсите.”  При всички опити номерът да бъде избран, мобилният телефон се изключвал.

След този момент полицията започва активно издирването на Хюлия, която има апартамент във Варна. По думите на брат й Ахмед тя не била ходила там от месец. И към момента Иван, за когото се смята, че е бил мотивиран да отвлече съученичката си от гимназията, не е задържан. Според редица информации той имал дълг от 300 000 лв. към „руснаци”. Според брата на Хюлия тя е загинала заради нечие отмъщение. Родителите на момичето са арендатори на 10 000 дка зема в землището на Белоградец. Известни са като Голята, защото навремето били много бедни. С работа и упорство, което всички в района познават, те успяват да постигнат много. Комплексът за сватби и развлечения с винарна в стопанството се пази от три кучета. Там се отглеждат и десетина понита. Не дължим пари или нещо някому, по-скоро имаме да вземаме, разказа братът на убитата”, съобщава www.varna.topnovini.bg

Сега „корифеите” на полицейската мисъл, назначени от Цветлин Йовчев ще гонят Михаля, след като го изтърваха.

АПРОПО, АКЦИЯТА СЕ РЪКОВОДИ И ОТ ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА, НАЧЕЛО ПЪК С ВЛАДИМИР ЧАВДАРОВ – ОЩЕ ЕДИН „ЮВЕЛИР“ ОТ КЛАСА!

Afera.bg

 

«