« Върни се назад Публикувано на 13.10.2014 / 18:25

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР ПОТВЪРДИ ПУБЛИКАЦИЯ НА „АФЕРА” ЗА АБСОЛЮТНА НЕКАДЪРНОСТ НА ВАРНЕНСКОТО МВР – ПУЙЧЕТО

НИКОЛАЙ КАЛЧЕВ ПУЙЧЕТОНа 9 октомври т.г. АФЕРА публикува „МВР – ПУЙЧЕТО” ПРЕЦАКВА РАЗРАБОТКА ОТ СТОЛИЦАТА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ. БРОЙКАНИТЕ – ЯНКО СТАНЕВ И ХОРАТА НА БАРЕКОВ!”. Днес вътрешният министър Бакалов изрече, че „ръководството на варненската полиция е било „статично“ срещу купения вот на парламентарните избори. На Областната дирекция в морския град, както и на тези в Пазарджик и Смолян, резултатите срещу купувачите на гласове не са добри. Тези дирекции, които изпълниха заповедите на министъра на вътрешните работи да бъдат много проактивни спрямо купувачите на гласове, резултатите там са наистина много добри. Тези, които обаче изпълниха друга заповед, а именно да бъдат статични, да привикват хората и само да ги карат и да ги предупреждават, да им връчват предупредителни протоколи – резултатите не мога да кажа, че са добри. Те бяха статичните, тоест пасивните. Те също свършиха определен вид работа във връзка с изборите, но не достатъчно така, както на мен ми се искаше“, заяви Бакалов, давайки за пример Варна, Пазарджик и Смолян. Вътрешният министър добави, че си е направил основните изводи и знае къде са слабите места в трите дирекции, пише сайта varna.topnovini.bg
АФЕРА вече обясни в прав текст защо и Бакалов, въпреки убийствената си оценка за работата на ОД на МВР – Варна, не отстрани шефа на варненската Дирекция Николай Калчев – Пуйчето.
Защото е назначен със съгласието на Пеевски/Доган от Цветлин Йовчев.
А очевидно срещу Пеевски не се рита. Пуйчето като овчарчето Калитко стана шеф на ОД на МВР – Варна с протекцията на „цайса” към ДПС и към Дъбчето от БСП едновременно.
Afera.bg

«