« Върни се назад Публикувано на 14.04.2021 / 10:07

ВЪРТЕЛЕЖКИТЕ НА ЗАРКОВ: ХЕМ „БУНТАР“ И ИСКА ГЛАВАТА НА НИНОВА, ХЕМ ПРИЕ ДА СТАНЕ НЕИН ЗАМЕСТНИК

Крум Зарков счупи оборотомера! На въртене около собствената си ос!

От свои перфектни източници медията ни научи, че на своето вчерашно заседание парламентарната група на БСП освен, че избира отново Корнелия Нинова за председател на новото партийно ръководство, е станала и свидетел на невероятните “въртележки” на социалиста Крим Зарков.

Очаквано лидерът на партията Корнелия Нинова бе избрана и за лидер на парламентарната група на „БСП за България“.

Изненадата за всичко обаче било предложението й за неин заместник и то по най-важната дейност  – законодателната, да бъде посочен Крум Зарков.

Нека припомним, че напористият Зарков беше единственият член на ръководството на партията, който поиска оставката на Нинова, както и на цялото изпълнително бюро по-малко от 72 часа след края на изборния ден.

Амбициозният младеж реши, че може да оглави някакъв преврат или пуч, който да го издигне до лидерския пост.

През изминалия уикенд по инициатива на председателя на БСП и Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с общински и областни председатели на партията от цялата страна. Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика.

Отделно в социалните мрежи се вдигна вълна срещу Зарков, която го определи като неблагодарник, кариерист и предател в труден за партията момент. Масираната подкрепа, която получи Нинова от Изпълнителното бюро и партийните структури, явно е разколебала бунтаря. Последното му интервю по БНР се оказа патетично, с неясни позиции, хем опозиционно, хем подкрепящо, объркано, без да е ясно какво точно иска и предлага.

Предложението на Нинова за избирането му за заместник на парламентарната група се приема като жест на великодушие и политическа зрялост.

Присъствали на заседанието споделят, че тя се държала балансирано, коректно и диалогично, като ясен знак за това е било решението й да предложи на Зарков зам.-председателския пост. От своя страна той се държал сервилно, превъзбудено, не останала и капка от претенциите му от миналата седмица. Нестабилното му състояние се изразявало в непрестанни изказвания, ту критики срещу колеги от групата, ту благодарности.

Нищо не остава от ведрия млад социалист, който будеше симпатии у привържениците на БСП, коментират присъствали на заседанието.

Afera.bg

«