Публикувано на 22.11.2009 / 23:49

Вържи кмета на Попово, че да ти е мирно селото

 

 

Показвам им, че поназнайвам това-онова. Питам ги има ли инвестиции. Един човек ме позна. Стените рухнаха. Че като се започна…

Срещнах се и с хора, които не се страхуват да се опълчат на местния феодал и неговите оръженосци. Това са група местни жители, членове на сдружението „За Попово”. Дават ми декларация на група общински съветници от ГЕРБ, РЗС и АТАКА. Написана е в деня, когато преди 126 години в далечната 1883 г. селото е обявено за град. В Декларацията се прави една равносметка от 18-годишното „царуване” на Людмил Веселинов. Може и да ви е чудно, но „великият кмет” има цели пет заместника. Човек може да си помисли, че Попово е едно прекрасно уредено място, където всеки ресор на замовете е като коледна камбанка.

Нищо подобно!

Единият от тях е бившият началник на областното МВР, небезизвестния генерал Гецов. Кой кого от тях двамата държи с компромати ми предстои да узная, но по всяка вероятност и двамата си знаят резилите и са се съюзили, за да доизкрадат бюджета но общината и парите от фондовете. В триумвирата се намесва и о. р. полк. Трифонов-председател на общинския съвет. До преди година беше в администрацията на вицепрезидента Ангел Марин, но оттам му биха шута тихомълком, без да кажат мотивите какви са. В момента е следствен за измама по САПАРД заради участието му в управление на фирма, взела общински земи от фонда на Попово.

Не че предните двама не са били следствени. И те многократно са били, но по системата „пари-следствие-пари-прокуратура-пари-съд-прекратяване” се радват на комфорт и толериране от страна на съдебните органи..Връх на безумието е постановление на окръжна прокуратура-Търговище с която се прекратяват следствени действия срещу Веселинов, защото той „Не познавал законите?!” И то при положение, че има постановление на търговищкия и ВАС, което Веселинов не иска да изпълни.
Това, естествено, няма да е вечно.

В момента срещу кмета има над 10 дела. Всички те са свързани с много пари. Свързани са с конфликт на интереси. С престъпления по много членове от Наказателния кодекс. Преди 20 години се състоя един криминален дворцов преврат. Целта на този преврат беше точно това, което прави сега „верният войник на Партията”.

В момента, обаче, тече един тих контрапреврат. Хората се освобождават от страховете си и започват да настояват за ред, правосъдие и справедливост. В тази тиха битка ЕС категорично е застанал на същата позиция. Това само хора като Веселинов и неговото най-близко обкръжение не виждат. Те ще го видят, но тогава вече ще бъде фатално късно.

Поповци, които открито се изправиха срещу тази банда са обречени да спечелят двубоя с корупцията, престъпността и безотговорността. Имат и моята безрезервна помощ. Надявам се в близките месеци жителите на община Попово да имат възможност да научат всичко за управлението на феодала с елементи на робовладелчество и да хванат здраво тоягата.

И тогава ще хвърчи пух и перушина.

Николай Колев- Босия

Коментари 0 за
“Вържи кмета на Попово, че да ти е мирно селото”

 1. В попово прокуратура,съд,полиция/нсбоп/ се занимават с ограничаване на частната собственост и частен безнес като използват дадените им правомощия за завеждане на дела с фалшиви нотариални заверки и подправени договори а някои служители дори ограничават достъпа до частна собственост ползвайки подставени лица с оръжие които след това получават за награда част от околийската баница

 2. От простите комунисти няма отърване.Те са като хлебарките пъплят, пъплят и нанасят вреди на човечеството.Превзели са всички постове в държавата и местното самоуправление.И се размножават като зайци.Прости и мързеливи -комунисти.

 3. БОСИЯ,
  Минал си ти покрай една от най-мощните спецслужби в света!
  Вярно е,че не съм красавец.
  С единият крак куцам след тежка операция,когато Ти си почиваше в затвора за „побой“ на милиционери,едното ми око се отваря и затваря самоволно,
  в едното ухо със слухов апарат,но не от „ДЯНКОВИТЕ“ за $5,в другото с микрокомпютърче
  и трудно се придвижвам от диванчето до компютрите, но чак път МАНИПУЛАТОР?!
  Петър Волгин беше заявил в свое предаване, вече не в „Дим над водата“,след като Го обвиних,че е откраднал ИМЕТО:
  -Аз манимулатор?! Де да бях такъв.Много съм малък за това!“
  Благодаря!

 4. От всички писания на Димитър Николов Димитров, ясно личи, че е тотален безродник и манипулатор, дърт крадлив шумкар ,защитаващ интересите на крадливата каста от БСП- ДПС -ДС , казвам крадливата, защото има и честни и почтенни хора в тези три организации ,но специално в Попово и Омуртаг на 95 % са от изродите които ,опоскаха ,окрадоха и унищожиха почти всичко! Затова и в Търговищка Област най- големите ,далавери ,кражби и злоупотреби, ще излязат точно от тези два общински града! Като освен кметове съветници и местни крадливи и нагли олигарси фигурират районни прокурори съдии-ки пол. шеф и т.н!

 5. Познавам този град и…дупките и табелите.
  Още преди 19 години участвах в този регион с мои приятели в ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ и резултатът беше над 62%. Тогава Бончо Рашков беше избран за депутат,а по-късно ръководеше Комисия в НС. Лично се срещнах с него през 1990г.,когато БОСИЯ не е чувал за ПОПОВО.
  А се правеше на ДИСИДЕНТ!
  Ако има ИНФОРМАЦИЯ за злоупотреби, нека да я предостави на ПРОКУРАТУРАТА, а не да плюе по РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНАТА.

  Нищо лично към БОСИЯ!

 6. Ти човеко или си изключително глупав мъж или си много рядко……… . Щом не можеш да прозреш какво иска да каже Босия . Робството наложено от кметове е повсеместно в малките градове.

 7. БОСИЯ,
  Кой те излъга,че пишеш НЕЩО!
  „Дават ми д-ция на група общински съветници от ГЕРБ,РЗС и АТАКА.Написана е в деня,когато преди 126 години в далечната 1883 г. селото е обявено за град.В Декларацията се прави една равносметка от 18-годишното„царуване”на Людмил Веселинов.“
  КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ?!
  Веселинов е НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ,а не от БСП.
  Що за ДЕКЛАРАЦИЯ,написана през 1883г.,а и се прави равносметка на кмета.
  Един кмет може да се избира многократно,както и един премиер.Не е ограничен с броя мандати.
  Ако имаш за кажеш нещо, кажи го.
  Стига си писал ГЛУПОСТИ.
  Не за Попово!
  КАЗАХ!

 8. Г-н Колев ! Колелото се върти само напред , време е да се разкъса червената паяжина , оплела от 1944 година и Попово , и Търговище . Имате пълната подкрепа на всички нормални и свестни хора от региона !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>