« Върни се назад Публикувано на 16.05.2011 / 9:43

Върви бутафорен кастинг за изборите с басове и залагания

Каракачанов пък застъпи противоположно мнение, заявявайки убеденост, че управляващата сила ще бъде представена на изборите или от Борисов, или от някой от обичайните заподозрени, които са част от близкото му обкръжение. Всъщност басовете и залаганията не са нещо рядки по нашите ширини, когато се застъпва и защитава определена теза.

“Всички виждаме как премиерът опитва да лансира Симеон Дянков за наследник на министър-председателското място. Това е ясен сигнал, че Борисов се готви да атакува президентския пост”, пресметна Каракачанов. Тезата му обаче бе опровергана от Колтуклиева, която обясни, че премиерът опитва да вдигне рейтинга на финансовия министър, защото кабинетът има нужда от доверие във финансовата си политика.

“Имам чувството, че в момента се прави някакъв кастинг за министър-председател. Вчера в медийното пространство се появи проф. Димитър Иванов, а днес Румен Гечев. Все по-често чувам съвети за съставяне на експертен кабинет. Има определен кръг от хора около Бойко Борисов, които имат интерес той да стане президент”, коментира Колтуклиева.

Тя даде пример с бившата възлюбена на премиера Цветелина Бориславова: “Тя имаше интерес Борисов да стане премиер и това се случи. След като напусна Си Банк и финализира сделката за Българо-американска кредитна банка, от чиято покупка ТИМ и Николай Василев се отказаха, пред нея стоят нови амбиции”.

Според Соня Колтуклиева кръгът около Бойко Борисов мечтае да види еврокомисар Кристалина Георгиева на премиерския пост. “Така ще им се изпълнят финансовите блянове”, допълни журналистката.

Тя обърна внимание и на събитията в дясното пространство, като буквално съжали тъмносиния лидер Иван Костов за изключително малкото избиратели, гласували на вътрешнопартийната надпревара за кандидат-кмет, който да се съревновава с предложения от СДС Владимир Кисьов за представител на Синята коалиция на местния вот в София.

За Прошко Прошков и Петър Москов са гласували едва 1500 избиратели, въпреки че в София живеят над 1,5 млн. души. “Излиза, че Цар Киро в Катуница ще събере повече привърженици от Иван Костов в столицата”, иронизира Колтуклиева.

afera.bg

«