« Върни се назад Публикувано на 31.03.2024 / 12:35

ВЪПРЕКИ ЧЕ ПП/ДБ КМЕТЪТ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН, ОИК – ВАРНА МЪТИ РЕШЕНИЕ В НЕГОВА ПОЛЗА. АКО ОИК -ВАРНА НЕ ПРЕКРАТИ ПРАВОМОЩИЯТА НА ВАРНЕНСКИЯ КМЕТ, ТОВА ЩЕ Е ХРАЧКА СРЕЩУ ЗАКОНА И ЗНАК, ЧЕ ОИК – ВАРНА Е МАША В РЪЦЕТЕ НА СГЛОБЕНИТЕ МАФИОТСКИ ИНТЕРЕСИ

На 30.03.2024 АФЕРА публикува:

ОТ КАКВО ВИ Е СТРАХ, БЕ, ОИК-ВАРНА?! СПАЗЕТЕ ЗАКОНА И НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЕТЕ ПРАВОМОЩИЯТА НА КМЕТА НА ВАРНА ОТ ПП/ДБ БЛАГОМИР КОЦЕВ!

На 30.03.2024 АФЕРА публикува:

ЗАЩО ОИК ВАРНА ТУПА ТОПКАТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ПП/ДБ КМЕТА НА ВАРНА! БОЙКО БОРИСОВ НАЯСНО ЛИ Е КАКВИ ГИ ВЪРШАТ НЕГОВИТЕ ТАРИКАТИ ВЪВ ВАРНА?!

Както информира АФЕРА утре, 1 април т.г., се очаква ОИК да излезе с решение по казуса с офшорките в Малта на ПП/ДБ кмета на Варна Благомир Коцев, след като отложи това решение в петък, 29 март т.г.

Ден преди новото заседание на ОИК – Варна, която умишлено тупа топката дълго време и се оплете в задкулисни влияния и схеми, само и само за да не излъчи решение по съвест, АФЕРА научи, че ОИК – Варна ще се произнесат с Решение най-вероятно в полза на Благомир Коцев.

В петък, на предишното заседание в в ОИК – Варна са се скарали и не са взели решение, как да процедират.

Искали са отговор от министерството на правосъдието. Получили са отговор, че всичко го има в регистъра, т.е., че част от фирмите на кмета Благомир Коцев са със статут на служебно заличени от регистъра, но не са прекратени и всеки един момент могат да бъдат възстановени по искане на кредитора или по искане на собственика им. 

Да не забравяме, кой е министър на правосъдието Атанас Славов от ПП/ДБ. Т.е. в момента  Атанас Славов се опитва да опъва чадър над Благомир Коцев.

Все още ОИК чакали отговор и от Министерството на външните работи. Те са били на обратното мнение, но все още не са изпратили писмен отговор до ОИК.

Юристите на министерството на външните работи, които се занимават с международно право  са били на мнение, че според Малтийското законодателство кредитора или собственика на фирмата може всеки един момент да възстанови фирмите и все едно никога не са били заличавани.

Спорът в ОИК – Варна в момента е дали това служебно заличаване е равнозначно на замразяване и всъщност не са прекратени фирмите или е равнозначно на прекратяване.

В случая, ако ОИК – Варна постанови Решение в полза на Благомир Коцев, то партиите имат право да обжалват решенето на ОИК пред съда и съдът трябва да реши има или няма несъвместимост със заеманата длъжност. Ако ОИК прекрати правомощията на Благомир Коцев, Коцев може да обжалва и отново съда трябва да се произнесе по компетентност.

В случая казусът е ясен и почти решен и той не е в полза на Благомир Коцев, защото съгласно Малтийското законодателство фирмите му са със статут служебно заличени, но не са прекратени и всеки един момент, Коцев може да възобнови фирмите си и да извършва търговска дейност. а това е в разрез с българското законодателство и ЗМСМА.

Утре всичко е в ръцете на ОИК- Варна. Но – дали?!

Или е в ръцете на Онези от „Горе“, които могат да „оправят“, въпреки закона, но заради мръсните интереси на Сглобката и ОИК – Варна да е маша в техните ръце.

Afera.bg

«