« Върни се назад Публикувано на 03.09.2014 / 15:20

„ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА” ПИШЕ ПИСМА ДО ПАРТИИ? А НА МЕН КАТО МИ ПИСНЕ , СИ ВЗИМАМ ШАПКАТА И СЕ МАХАМ!

КомплотВ групата „Вън мутрите от политиката” във Фейсбук бе публикувано писмо, подписано от председателя на БСП Михаил Миков, в което той благодари за изпратено писмо от страна на Групата. Като лица, адресати, са посочени Богомил Бонев, проф. Людмил Георгиев, Нора Стоичкова, Борислав Цеков, Иван Петров, Лена Георгиева. Което означава, че същите лица са били подписани /?!?!/ в писмото изпратено до БСП. Името на Владимир Танев, въпреки че той движи организацията на Групата, липсва  в  писмото.

След пускането на отговора на Михаил Миков, моментално реагира адвокатът Иван Петров, който отрече изобщо да е бил питан, камо ли да се е подписвал под подобно писмо, пратено до БСП и Миков от името на Групата „Вън мутрите…”, и написа в Групата:
Чета едно писмо от Михаил Миков, адресирано до мен и едни други господа и дами. Чета и се напъвам да си спомня кога за последно съм писал писмо до някого, камо ли до Мишо(състуденти сме, затова си позволявам да го наричм така). Напъвам, напъвам и нищо не излиза- спомен, де! Та се чудя като как така получавам отговор на писмо, което никога не съм писал, подписвал и изпращал. Щуква ми, че някой е турил моето име без да ме пита, уведоми или иска съгласие. Питам някои от другите адресанти – и там същото!
И тогава ми писва! Писна ми да ме използват за удобна подложка за „инициативни комитети“, „споразумения с партия Х“, „политически послания“, „пресконференции“ и тем подобни!
А на мен, като ми писне, си вземам шапката и се махам!”
VANЖурналистката Веселина Томова, собственичка на сайта АФЕРА, също написа позицията си по повод случващото се, но коментара и изчезна набързо след публикуването му:
НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЧЛЕНУВАМ В ГРУПА, КОЯТО ПИШЕ ПИСМА ДО ПАРТИИ, ЗА ДА ПОЛУЧАВА ФАМИЛИАРНИ И ФРИЗИРАНИ „ПОЗИЦИИ”!
Удивена съм от писмото на БСП, подписано от Михаил Миков, което бе пуснато тук в Групата, като отговор на писмо от Групата /?!?!/, за което Миков благодари. Не съм влязла като член на тази Група, за да искам „позицията” на която и да е партия дали е за „вън мутрите от политиката”. Още повече, за да получавам фамилиарни, захаросани отговори от лица, които успешно с управлението си и БЕЗДЕЙСТВИЕТО СРЕЩУ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ, връщат Бойко Борисов и ГЕРБ на власт.
Сега остана да прочета мил отговор за единодействие и от Доган, или Делян Пеевски.
Снощи получих на лични съобщения и изумително интригантско съобщение от Владимир Танев, в което ми пише, че „голяма група хора” му се оплаквали от това, че „съм плюела и пишела” срещу Нора Стоичкова и други членове на Групата. След като поисках конкретни имена на „голямата група хора”, получих лаконичното: „Вярвам ти, приятна нощ”.
Единствената ми писмена реакция в тази Група бе, когато без да знаем, бе оповестено за споразумение чрез което Нора бе оповестена като кандидат – депутат. Несъгласието ми бе единствено заради начина по който бе действано.
Подобни евтини „активни” упражнения с вменяване на вина колко „лоша съм” – биха ми минали през крачола и оттатък, ако бях мъж.
Не желая името ми е да е в група, която пише писма до политически партии, за да търси „единомислие”. С работата си и позицията си години наред /тогава, когато много от сегашните „борци” срещу ГЕРБ се криеха под юрганите/ съм показала и показвам своята позиция и битка срещу тази организирана банда.
Не ми трябват партии, които с действията си и най-вече с УМИШЛЕНОТО СИ БЕЗДЕЙСТВИЕ ВЪРНАХА ГЕРБ НА ВЛАСТ, за да „ги приобщавам” към битката си на гражданин.
Желая успех на всички. Оставам с разбиране каква помия ще се излее сега върху главата ми, но тоя филм сме го гледали вече – дежурните субтитри, че който е „против нас” е с „мутрите”.”
Преди седмица в Групата избухна брожение след публикуване на текст – споразумение, според което Нора Стоичкова става кандидат – депутат на ББЦ. Тогава много от членовете на Групата възроптаха, че не са били питани за становището им, а създателят на Групата, по чиято идея тя бе направена – бившият вътрешен министър Богомил Бонев я напусна омерзен.
Днес в писмото от БСП до Групата на първо място е посочено името на Богомил Бонев, който я напусна и изобщо няма как да е подписвал, също като Иван Петров подобно писмо пратено до БСП.
Afera.bg

«