« Върни се назад Публикувано на 08.02.2011 / 22:03

Вучков сервилен към Борисов. Борисов видимо снизходителен.

 

 

Борисов кръстосал крака срещу професора снизходително изчака първоначалната му плеодария, в която професорът, минаващ за „гласът на народа”, направи куп ласкателни комплименти на премиера. Похвали го за водопреносната мрежа, за метрото и за какво ли не още, а на финала го сравни в положителен смисъл с Тодор Живков.

Яростното си слово Вучков съсредоточи към, ДС, ДПС, Доган, червената партия и всички останали.

Борисов се чувстваше от комфортно по-комфортно.

Вучков изнесе лекция на Борисов как народа бил подтиснат не от друго, а от турцизацията. Защо не махнахте турските новини по БНТ, ревна преиграно Вучков. А защо да ги махна, отвърна Борисов, на кого пречат и кой ги гледа, Да настроим мюсюлманите защото ги махаме, ли?

Вучков похвали Борисов за борбата му срещу мафията, която той приветствал.

На два пъти Борисов елегантно пресече професора, вметвайки – „мога ли нещо да кажа, да става все пак диалог…”.

„Да, да, да…” чупеше пръсти професорът.

Половин час не бе разисквано нищо друго освен помпозната ярост на Вучков по отношение на ДПС.

„На вас Ви е по-лесно да казвате нещата с истинските им имена”, парира Вучков Борисов, при което професорът се обърна към камерите за да уточни към онези, които отрязяват събитието, че „благодари на премиера, че го оценил, че казвал нещата с истинските им имена”.

„Какво правим в Афганистан?” попита Вучков.

„Много имперска страна бе, много имперска!”, нападна с апломб Вучков и Русия, след Турция.

Борисов се опита да отговори, но логореята на Вучков надделя и на премиерът не му остана нищо друго, освен да се подхилва на самоопиянението на професора.

Вучков веднага след това кацна на САЩ и приветства отиването на Борисов в Япония. Премиерът успя да се вметне, че човек не трябва да забравя старите си приятели и партньори и разказа за големия интерес на японците към България.

45 минути не бе засегната нито една важна тема от вътрешната политика на България.

На 46-атата минута Вучков каза, че кабинетът на Борисов не е балансиран. Но се съсредоточи в министъра на земеделието и … Калина.

Мирослав Найденов? Винаги ухилен, винаги няма проблем… – атакува Вучков Борисов. Да почнем с Калина, една пикла, ами веднага я изхвърляш…, запени се професорът. Като научих за какво става въпрос веднага реагирах, отвърна Борисов. Професорът не даваше на Борисов да се изкаже, очевидно мислещ, че в едно интервю е по-важно какво говори водещият.

Вучков изнесе рецитация за Трудови войски и колко са важни те за ромите, които да бъдат приютени там. Борисов се усвихна: Не е хубаво да си трудовак… и се опита да му обясни, че тогава е имало огромни пари. Вучков побърза да го похвали: Сега нищо не се строи, освен при вас, разбира се…

На 50-татата минута от интервюто Вучков изобщо не бе засегнал нито една скандална тема, свързана с подслушването, МВР, ДАНС и всичко онова, което клати кабинета.

На 53-тата минута Вучков наблегна как поне 5000 българи да се върнели в България, бе…

Да минем сега към Стефан Константинов…., рече Вучков. При Живково време имаше ИСУЛ, сега се закри, масово лекарите бягат, нямат квалификация лекарите, възстановете ИСУЛ…

Борисов отново отговори по заучения начин – „тази година най-много пари сме дали ние за здравеопазване – три милиарда”. Вучков пропусна да попита къде и за какво са точно дадени тези милиарди, които никой по никакъв начин не е усетил. Борисов популистки закаканиза за борбата с тютюнопушенето, със скъп закупен работ и каза, че при 100 000 операции не можело без грешки. Вучков без изобщо да вниква в отговорите, които му се дават, говореше собствения си монолог и така и не успя да контрира конкретно премиера. „Болен е българският народ, г-н Борисов”, все пак изрече Вучков, и се подсигури: „не от ваше време…”.

Вучков изнесе лекция на Борисов кой трябва да бъде здравен министър като изреди куп имена от социалистическо време. Борисов се отпусна на стола като при отегчително дълъг спектакъл – авторски рецитал.

Вучков не пропусна да каже, че ще бъде по-добър президент от всички, които са били досега, но нямал афинитет към властта.

На 69-тата минута Вучков ни в клин, ни в ръкав попита защо не махнахте плоския данък без да обоснове защо трябва да се махне. Борисов се опита да се вклини за да обясни нещо за стимулиране на производството, но от Вучков нямаше шанс да се изкаже, докато професорът припомняше какво точно е било преди 10 ноември и как при соца България изнасяла това и онова.

Не е било толкова страшно как са продадени предприятията, а липсата на следприватизационен контрол, каза Борисов. Всичко е законно, така са конструирани нещата, че да не бъдат изгонени един ден, уточни премиерът.

На 75-тата минута, професорът, който очевидно няма хабер от ДАНС, попита: „Защо ни е ДАНС? Върнете го в МВР…, ама там се лапат много пари….” изказа се напълно лаишки Вучков.

Борисов отвърна, че хората са едни и същи, и че ако са в МВР шефът ще е шеф на дирекция „Национална сигурност”. Вучков изобщо не задълба където трябваше по въпроса за ДАНС, просто защото нямаше никаква компетентност по въпроса.

ДАНС мъти водите на България, каза Вучков, очевидно допитал се до Сашо Диков. Нищо конкретно обаче не попита, което си беше чиста далавера за Борисов.

Борисов просто се опъна на стола и се усмихна доволно. Насреща си нямаше никаква заплаха от компетентен журналист – критикар. Просто думички, които се плъзгаха по жълтата блуза, в която беше облечен премиерът.

По едно време Борисов истински се притесни, че присъства на водевил и попита Вучков: Няма ли да свършваме, да вечеряме?

Професорът чак се обиди: Няма да вечеряме, после ще ходим при нашите приятелки да ни прегръщат и целуват. Борисов остана като в капан на монолога на Вучков.

До 83-тата минута зрителият не чу нито една критична дума на Вучков към Борисов. Всички други бяха лоши, но Борисов – не.

Разговорът, който продължи два часа, премина от БАН към театрите.Вучков нападна Вежди Рашидов, но не пропусна да уточни, че това, което ще каже „е от полза на Вас, господин премиер” и отново сравни как театрите били по времето на Тодор Живков и как са сега.

Вежди Рашидов търчи само за скулптурата, рече Вучков, на което Борисов директно се разсмя: Еее, Рашидов нищо не е направил за скулптурата…

Професорът поиска от Борисов и да се заеме с чалгата и опростачването. Вижте каква песен е написала за Вас Сашка Васева, заплюнчи се Вучков. Е, какво да направя, да ги забраня ли… видя се в чудо Борисов.

Вучков за пореден път се опияни в монолога си без да си даде сметка, че най-малкото премиерът може да си позволи да забрани която и да е песен или текст.

Луди много хора…, иронично се усмихна Борисов.

Вместо да засегне премиерът по най-сериозните теми за корупцията, подслушването, СРС-тата, безобразията в МВР, Вучков занимаваше Борисов как Цецка Цачева се обличала като коледна елха.

На което премиерът облекчено се хилеше. По-добър интервюиращ нямаше да намери и в послущните му големи телевизии.

Ако някой направи разбивка на цялото безумно интервю от два часа вероятно ще стане ясно, че повече от две трети от времето говореше Вучков, което е нон-сенс за едно интервю.

От цялата дандания нищо не се получи. За жалост.

„Ти няма да имаш такъв разговор, ако ще и в Америка да идеш!”, ухилено рече професорът на премиера. Борисов истински снизходително наведе очи. Чак на него, който иначе е перде, му стана неудобно.

Изумително за шефа на Канал 3 Сашо Диков вероятно е било, че в двучасовия разговор нямаше НИТО ЕДИН ВЪПРОС към Борисов за Цветан Цветанов. А може би това е бил номера на китайката?

Името на Цветанов, на Алексей Петров и отношенията им с премиера, Вучков така и не засегна.

Мила картинка.

Наглата българска опозиция иска да отговаряш за целия преход, запени се Вучков, а ти нямаш вина, и това не е почтено от тяхна страна.

При тях каква чест, бе, професоре? – хвана топката Борисов.

Ама Станишев е с каменно сърце бе, на Костов не можеш да разчиташ…, заусука се Вучков.

Видимо отегчен Борисов едва дочака да си тръгне. Защото не усети никаква стръв.

Нито една дума за Цветанов. Нито за СРС-тата.

А уж бяха в Канал 3 – приятелят на Алексей Петров. „Огледалният му образ”.

Борисов просто беше у дома си. Впрочем, накрая Борисов не пропусна да се изгаври: "Сега, професоре, да не вземат да те уволнят след това интервю от тази телевизия?". И на него петмезът му беше дошъл в повече.

Afera.bg

«