« Върни се назад Публикувано на 03.03.2011 / 11:16

Вучков прави списък на нови хора, които да управляват

Нашият народ е изключително буден и надарен. Ние сме родили безкрайно много големи личности, каза той и открои народа дори антропологически – всички сме ярки, изразителни личности, които обаче сме загубили борческото си начало. Сега целият народ е недоволен от прехода и от политическата върхушка, но не се борим срещу нея. Нямаме развито чувство за общност.

Поотделно взети сме чудесни, но заедно търсим онова, което ни дели и разединява, каза професорът.
Не бива да търпим компрометирани и изчерпани хора на власт, каза трой и посочи Първанов, Иван Костов, Стефан Софиянски, Ахмед Доган и техните продукти – Мартин Димитров и ген. Атанасов.

Б. Борисов е по-различен, той влезе по-късно в политиката, трябва да му се даде малко шанс. Аз го критикувам, не съм му простил, но той направи и нещо добро, каза Вучков.

Начело на българската държава трябва да застанат нови политици от нов тип, защото много сме го закъсали, дори и господ да слезе, констатира той и посочи като алтернативни икономиста Димитър Иванов, шефа на ВМА, ген. Тонев, банкера Чавдар Кънчев и др. Професорът щял да направи списък, само да му се обадят.

Да се приеме нов избирателен закон, сегашният е реакционен и недемократичен. Трябва 100% мажоритарни избори, каза Вучков. Трябва нова, масова партия, в която да влязат 70% пенсионери, а останалите да са млади хора, които да я ръководят. Проблемът е кой ще я финансира, защото едрият бизнес бил венчан за сегашните партии. Младите да спрат да бягат в чужбина и да видят как ще я финансират.

Трябва реформа на съда, който е кривосъд, съдиите да бъдат сменени с млади, талантливи хора, каза Вучков. ДАНС трябва да се заличи, това е свърталище на хрантутници и шестаци – каква е тази клюкарница, възмути се професорът. Българският народ не се интересува от тези неща.

Съвременните българи само се оплакват; време е да се държим като истински свободни хора, време е да не позволявате на властта да ви унижава, избирайте я, но я и притискайте да се труди за вашия по-справедлив живот. Повече действия, без мрънкане, мърморене и шушукане, призова професорът.

afera.bg

«