« Върни се назад Публикувано на 20.06.2024 / 8:31

ВСИЧКО ТРАСИРА ПЪТЯ НА РАДЕВ, А ВСИЧКИ ВЕЧЕ ВИДЯХМЕ КОЛКО СТРУВА УПРАВЛЕНИЕТО НА РАДЕВ – НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, КУФАРИ С КЕШ, ДВУЛИЧИЕ, РАЗГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. НИЩО РАЗЛИЧНО.

Заявлението на Слави, че няма да подкрепи кабинет с първия и втория мандат е обяснимо. Ако подкрепи такова управление, ще повтори сценария от кабинета „Петков“ и може на следващите избори да загуби присъствие в парламента, въпреки че ИТН е партия, която бива подбутвана за целите на парламентарните комбинации.

Това, което от известно време се случва в българската политика и създава вече някакъв тренд, е абсолютно неприемливо. Първата политическа сила да подкрепя втората политическа сила, или например да подкрепя шестата политическа сила, за да се състави правителство на безотговорността и нескрития грабеж на частни играчи.

Всичко това трасира пътя на Радев като партиен лидер, който на фона на глупостите, които непрекъснато се вършат, започва да изглежда като устойчива величина. А всички ние вече видяхме колко струва управлението на Радев – некомпетентност, куфари с кеш, антиселекция, двуличие, разграбване на държавата. Нищо различно.

ГЕРБ считат управлението с ДПС за токсично и предвиждат, че това ще им нанесе щети. В същото време ДПС са незаобиколим фактор с ключова инфилтрация в институционалната и обществена тъкан. Нито едно назначение не може да се случи без ДПС. Самите ПП/ДБ имаха стратегическа преднина по отношение на ДПС, която с лекота профукаха. Оказаха се изключително непродуктивни парчета, защото вместо тактиката „разделяй и владей“, предприеха обратното – „заплашвай и консолидирай“. Реално именно ТЕ допринесоха при това с цената на собствени щети за укрепването на ДПС.

Помня, че ГЕРБ им беше най-големият враг на пепетата. Ако не бяха най-тъпите парчета на света, държавата нямаше да стигне дотук, те нямаше да загубят толкова много, нямаше да има хаос, щяха да понамалят кражбите за сметка на движението нагоре. А те пуснаха вълците в кошарата и пак продължават да не разбират какво точно са направили.

Има един лаф, ако попаднеш в безнадеждна ситуация, не бъди глупак, излез през входа! Та и пепетата така, инатът ги затрива, направо ги изтрива. Но наливат още и още инат. Нищо конструктивно, просто семпъл инат, досадно самочувствие, липса на любов към родината.

Калина Андролова

«