Публикувано на 28.06.2017 / 16:22

ВСИЧКО СКРИТО ЗА „ОСЪДЕНИЯ ЦВЕТАНОВ“ И КАК СЕ СЪБУДИ „НЕВИНЕН“. ИСТИНАТА ЗА ЦВЕТАНОВ, КОЙТО „БОРИ КОРУПЦИЯТА“!

АФЕРА винаги се е водила от абсолютното си вътрешно убеждение, че истината за овластените по високите етажи на управлението на държавата, трябва да бъде огласявана и осветявана, такава, каквато е. Въпреки забраните, цензурата, или натиска тя да не види бял свят. Защото истинският обществен интерес е – данъкоплатците на Република България да бъдат всестранно информирани за това какво вършат в изпълнителната, съдебната и законодателната власт онези, на които данъкоплатците плащат.

Даваме си ясна сметка какво ще предизвика тази публикация на АФЕРА. Още по-ясна сметка си даваме какви поредни облаци ще се сгъстят върху главите ни. Но! Отдавна се движим по „пътеката на опраскването“, чертана за нас от близки до властващите, обръгнали сме, а и веруюто на сайта АФЕРА е: „Този живот е за смелите“. А и както Спасителят е казал: „… Истината ще ни направи свободни“.

Общественият интерес към настоящия момент е, че лицето Цветан Генчев Цветанов, в качеството си на дефилиращ по върховете на управлението на държавата, задава и дирижира тона за нов „щурм“ към „битка с корупцията“, неговата партия обяснява как е за „нов антикорупционен модел“, както и посочва с пръст „корупционни модели“ от висотата на „безгрешността“ си.

АФЕРА поема риска и публикува Мотивите към присъда по НОХД № С-155/2013 година по описа на СГС, които до този момент не са публикувани никъде, с мотива, че са „засекретени“. Това са мотивите на СГС /първа инстанция/, която осъди лицето Цветан Генчев Цветанов на четири години ефективна присъда за извършено престъпление по чл.288 вр.чл.26 ал.1 от НК. Делото бе популярно медийно с названието „Шестте НЕ!!!“, заради отказа на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов да бъдат осъществени СРС, разрешени от Окръжен съд – Велико Търново, срещу бопаджията Орлин Тодоров и още две – криминално проявени лица!

Мотивите са подписани от председателят на състава – съдия от СГС Тони Гетов.

„… Като отегчаващи вината обстоятелства съдът приема – високата степен на обществена опасност както на деянието, така и на дееца, изразяващи се в следното:

Съдът взе предвид обстоятелството, че при извършването на деянията подсъдмиият Цветанов е бил заместник министър – председател и министър на вътрешните работи. В това си качество същият е разполагал с големи властнически правомощия и огромен властови ресурс“. В случая обаче тези властнически правомощия са били използвани правомерно в грубо нарушение на закона, поради което настъпилите вредни последици са значително по-тежки от обичайните и се дължат на изключително високата длъжност, която подсъдимият Цветанов е заемал и която е натоварена с очакванията на обществото да осигури и гарантира върховенството на закона. В този смисъл съдът намира, че е налице висока степен на обществена опасност на дееца...“, пише в мотивите си по осъдителна присъда съдия Тони Гетов.

Прочетете тези мотиви, които до този момент не бяха известни, заслужава си!

Те не бяха шумно огласени, за разлика от последното решение на ВКС – с което лицето Цветан Генчев Цветанов бе напълно оправдан по същото дело. Решение, което бе публикувано официално на сайта на ВКС, и което можете да видите тук: http://www.vks.bg/Reshenia/3NO_1454_2015.pdf И го прочетете внимателно, за да видите, че в него има далеч повече конкретика, която би трябвало да бъде „засекретена“, за разлика от иначе „засекретените“ мотиви на първа инстанция на СГС.

Впрочем, защо едните „мотиви“ минават едва ли не за „държавна тайна“, а другите са охотно споделени на всеослушание – разликата ще направите сами. Както и ще видите, че дори самият ВКС споделя голяма част от мотивите на първоинстанционната осъдителна присъда, произнесена от съдия Тони Гетов от СГС и потвърдена от САС. След цялата „съдебна въртележка“ обаче Цветан Цветанов бе окончателно оневинен.

Осъдителната присъда на първа инстанция в СГС е огласена на 29 май 2014 година. Освен на четири години ефективно, Цветанов е осъден и да не заема отговорна длъжност за срок от 3 години, считано от изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода“.

След произнасянето на осъдителната присъда, Цветанов коментира така: „Знаете много добре какво се случва в държавата…Това нормално ли  е според вас? Това, което имам като информация и то от моя адвокат Ханс Петер Уул, е много тревожно„.

Това нормално ли е според вас?“, пита Цветанов журналистите. Нямаме спомен някой да му е отговорил, че няма нищо ненормално в това министър на МВР и вицепремиер да бъде осъден на затвор, ако е сгазил закона.

АФЕРА ще зададе същият въпрос, с който си служи Цветанов: „Това нормално ли е според вас?“, проследявайки хронологията на участващите в съдебната сага „Цветанов подсъдим“.

След като произнася осъдителна присъда срещу Цветан Генчев Цветанов, съдия Тони Гетов от СГС, където от години е командирован от Ботевградския съд, набързо е откомандирован и върнат от София в Ботевград.

Иначе на 9 февруари 2015 година Софийски апелативен съд потвърждава изцяло осъдителната присъда, издадена от СГС за четири години затвор на Цветан Цветанов.

Междувременно срещу Цветан Цветанов се водят още две дела – за незаконно подслушване и за длъжностно присвояване.

И по тях той получава оправдателни присъди.

Ако се проследи кариерното развитие на съдиите участвали в делата срещу Цветан Цветанов, с произнесени оправдателни присъди, ще се види как в голямата си част те претърпяват екстремно повишаване в кариерата – кой в Софийски апелативен съд, кой във ВКС…

В същото време, без да правим никакви внушения, вероятно на „случаен принцип“, съдията потвърдил осъдителната присъда на Цветан Цветанов на апелативна инстанция – внезапно си отива от този свят, а съпругът на съдийката от ВКС, която подписва особено мнение, несъгласна с отменянето на осъдителната присъда на Цветанов, също се спомина неочаквано. И двамата умират на улицата. Били в заведение, връщали се от там и… Колко удобно да се шири версията „алкохолици“, нали?

На 19 юни 2015 година ВКС отменя осъдителната присъда на Софийски апелативен съд, която потвърждава тази на СГС на първа инстанция, и връща делото срещу Цветан Цветанов за „шестте НЕ!!!“ отново на Софийски апелативен съд.

На 15 юни, четири дни преди ВКС да отмени осъдителната присъда на Софийски апелативен съд, АФЕРА публикува този материал, който тогава разтресе съдебната палата. Припомнянето му е от важно значение:

МРЪСНАТА ЗАВЕРА НА СЪДА, КОЙТО СЕ КАНИ ДА ОПРАВДАЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Върховният касационен съд приема, че Апелативният съд не бил безпристрастен и това се установявало от съдържанието на мотивите на решението. Двама от съдиите от ВКС са съгласни, че апелативната инстанция била използвала спекулативни предположения и инсинуации, развивала конспиративни теории, които нямали никаква доказателствена основа, и черпила аргументи от събития, развили се напред във времето.

Така на практика, българските данъкоплатци разбраха, че състави на СГС и САС не били безпристрастни, използвали „спекулативни инсинуации“, но това го разбраха откъслечно,  без да са имали възможност да прочетат и да се запознаят със собствените си очи с цялостните мотиви на инстанциите, които осъдиха Цветан Цветанов. Сиреч, някой умело манипулираше „общественото мнение“.

На 14. 09. 2015 година Софийски апелативен съд оправдава напълно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Винаги съм искал да има справедлив процес„, казва Цветан Цветанов. И си го получи. От справедлив – по-справедлив. За Цветанов – справедлив, естествено.

Прокуратурата обжалва оправдателното решение на САС отново пред ВКС.

Из кулоарите на съдебната система, шушукайки, се питат: „Ходил ли е четири пъти шефът на ВКС Лозан Панов при Бойко Борисов? Завел ли го е първият път Румен Ненков?“. Но това са само въпроси. А дали е така? Службите да отговорят.

И така: на 26 януари 2016 година ВКС в състав: председател Красимир Харалампиев и членове Даниела Атанасова и Мая Цонева подписват решение № 430, което оставя в сила оправдателната присъда, постановена от Софийски апелативен съд от 14 септември 2015 година.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

И тъй като решението на ВКС с окончателното оправдаване на Цветан Цветанов е оповестено публично – тук: http://www.vks.bg/Reshenia/3NO_1454_2015.pdf, както справедливостта, така и за да можем да направим разликата, трябва да прочетем и мотивите по осъдителната присъда на Цветан Генчев Цветанов.

Ето тук:

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

цветан цветанов

цветан цветанов

цветан цветанов

цветан цветанов

цветан цветанов

мотиви осъдителна присъда цветан цветанов

Коментари 22 за
“ВСИЧКО СКРИТО ЗА „ОСЪДЕНИЯ ЦВЕТАНОВ“ И КАК СЕ СЪБУДИ „НЕВИНЕН“. ИСТИНАТА ЗА ЦВЕТАНОВ, КОЙТО „БОРИ КОРУПЦИЯТА“!”

 1. СЪДА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПУСНЕ И СЛЕД ПЪЛНА ПРОВЕРКА ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО И ПОЛИГРАФ ДА СЕ СЪЗДАДЕ НОВА ДЪРЖАВА БЕЗ БИВШИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ

 2. Няма престъпление, пред което демокраД или демокраДски орган, па бил той изпълнителен, законодателен или от „независимата“ съдебна система, да се спре да не извърши, просто защото е от състава на шайката главорези на власт, заграбили я, чрез т.н. „всеобщо избирателно право с пряко гласуване“!

 3. Орбан има интересто изказване относно нпо- тата на Сорош и нелегалния трафик на терористи. Той заяви, че играят големи пари с цел ЕС да бъде унищожен и то с активното съдействие на Брюксел. Сорош плаща на брюкселци, а те толерират слугинажа, който им изпълнява заповедите безпрекословно. Тук това са герберите во главе с Цветанов. Това е и причината той да е на свобода. Лошото е, че труповете около него продължават да се увеличават и явно Борисов е безсилен да го спре. Казват, че апетитът идвал с яденето…

 4. Около Цветанов има и други трупове, свързани с повредени с отвертка апаратури и с разни особени тефтерчета.

 5. Нямах желание и време да дочета всички страници. Достатъчно ми беше, че Цв. Цветанов осуетил и неразрешил да има СРС срещу опеделени индивиди, не казвам хора. Помислете малко и навържете събитията! Колко пъти Цветанов бе във Вашингтон и Тел Авив, с кои се срещна и последния път, когато бе в Ню Йорк, кои бяха онези със старозаветните имена, които му оказаха цялата си подкрепа. Сетете се и за някакви си там съдии, не помня от кой съд дето отидоха в САЩ на разноски на същата тази държава домакин. Припомнете си как на среща между Нетаняху и Обама, първият каза, че са „големият и малкият дявол“. Случайни неща няма на този свят, където сатанисти открай време държат властта и тласкат човечеството към приемането на антихриста. Няма място за съмнение, че тези сатанински изчадия ще получат заслувеното си, когато след някоя годин аим свърши земният живот. Въпросът е какво правим приживе ние, на които Бог ни завеща да не участваме в делата на тъмнината, а да ги разобличаване и да не се страхуваме от оногова, който може да погуби тялото ни, а само от онзи, който душата ни може да отнеме.

  Браво, г-жа Томова за куража толкова години да пишете за истината, защото много същества, които само се представят за журналисти, нямат никаво намерение да отразяват истината, а само да слушкат и изпълняват повелите на господарите си. Те са от тези хора, за които е валидно следното:“те бдят, слухтят и прегрупират сили да не направят някой грешен ход-да не изпуснат службата, автомобила, апартамента, лесният живот “
  Всеки сам за себе си да се замисли дали трябва да мишкува или да се опълчи на неправдата с всички сили!

  1. Уеуе мауе ! – ама ква тъъъънка я пуснахтьииии….
   –> Докога с тоя Първосигнален Антисемитизъм и ТроянскоКоние бре, Шмок Задунайшки ?!
   …. Тиква ли Ви Е Седнала на главата та се Правите на нечух-невидях-неразбрах ?

 6. Като имате целия текст на обвинението- преведете го и го пратете до съда в Хага- за изопачаване ( свободно тълкуване) на законите в държавата или както искате, но го пратете от редакцията! Тогава може да има и действително независим процес.

 7. Само не разбрах как и защо станало това – Тодоров бил разузнавач в районното в Г. Оряховица. Окръжна прокуратура В. Търново иска разрешение за СРС спрямо него, защото се съмнява, че участва в някаква престъпна схема, Цветанов не разрешава. Няколко месеца по -късно Цветанов взел, че направил Тодоров н-к на БОП гр. В. Търново. Направо дето му викат мъдро, гениално управленческо решение. Сигурно е бил забравил?А как ли са се чувствали колегите на Тодоров, които естествено са знаели или предполагали що за стока е ( в тази гилдия всичко се знае) , след като е станал шеф на БОП назначен от Цветанов. Що ли са си мислили, я за Цветанов, я за ГЕРБ? Що ли са мислили и прокурорите искали разрешението? И как после тези прокурори са работили с Тодоров?

 8. Тежък текст. ЗадължителноАдресиращ към Доста референции и/или засичани на Свързаности.
  (Задължен, Афера.бг/г-це Томова !)
  …и бидейки Лимитиран само до паралегални познания – ето моитеЛични Начални отметки :
  а. Директни взаимоСвързаности с лицата към които Е трябвало да има СРС ?
  б. Възможността да Е перфектно подготвян Дългогодишно ‘наш’ Дълбок (дълбокоЗаконспириран) кадър за ТроянскоКоние ?
  – тези специализации, и то в ЧакТакава хронология – кънтят
  в. взаимоВръзките с Венета Шопова ?
  г. Защо НикогаДосега НЕ е погнат за Конфликт-на-интереси относно работата на съпругата-му ?
  – ОтдеНакъде съпругата-му от спортна ученичка и студент по филология Е изтипосана до Високи позиции в НСС/ДАНС ?

   1. Загубихте ме… – какво Искате да кажете/попитате, Колега ?

 9. Бутонелите му много му помагат. А и все пак е дясната ръка на баш Мутрата. Но на всяко прасе му идва Коледа-та.

 10. Афера, това е добро попадение за историята на българското правосъдие…
  Но какво ме клати, а и целия български народ, това, че физкултурникът е оправдан?!
  Да не би да е първият или последния…?!
  Примери, колкото щеш…Щом един кмет може да е в затвора и да бъде кмет…какво правим ние?!
  При соца имаше една комисия за партиен и държавен контрол…И всички ги беше страх от нея…Дали си партиен секретар на област, директор…почне ли комисията да души около тебе…
  А Цецко се е захапал с Президента за самолетите…да видим какво ще излезе
  Бочко договаря със шведите самолети, Цецко зад гъба му изказва съмнения…
  Хайде да ми го обясните как става тая работа?!
  Ачик далавера, не правда ли?
  Шведите ще чуят за съмненията…В един прекрасен миг ще кажат, че нещо намирисва…И ке се откажат от сделката…ТЕ ще се откажат, защото държат на имиджа си и не искат простотии…
  И Когато Красито Каракачанов каза на Цецка Ризова лице в лице, че не иска самолети на неговите години, точно това ще стане…
  Защото лобито е много голямо…пардон, парите са много големи…
  Още Клаузевиц е казал, че в основата на всяка война лежат икономически причини…
  Е, не е явна, но си я има…при това партизанска или терористична…както ви е удобно…
  А баба и дядо на село, отрудените в града, дето работят на две работи или по 12-14 часа да му мислят…тоя народ трябва да се оскубе до шушка, иначе как ще караме мерцедеси ес класа, дето им се развиват болтовете на джантите…Още малко…и на БМВ-тата ще почнат да се развиват…После като Карамански, бае Миле, Доктора…
  Абе всеки народ си заслужава съдбата и управниците…

  1. Дискретно :
   – започва ли да Ви се изяснява що Е Двустъпковата, Колега ?

 11. Политиците винаги са невинни оправдани или прекратени дела всички други са статистика даже да са невинни. Монтират се доказателства карат се лъже експерти да лъжат в съда подхвърлят се доказателства карат се хора да лъжат в съда за да постигнат целта за целта ползват наркомани и хора с дела или задържани за да постигнат успех. Явно се вижда че в България има организирана престъпна група от полицаи експерти прокурори и това се знае от всички но никога не е удряна подобна група иначе всички говорят за реформа. Сега с годините опраскване и статистика да може ушевите капути да се хвалят хората се отказаха да водят дела а ще реформират полиция експерти прокурори съдиите не са виновни за повечето присъди виновни са първите! Като се говори за опраскване! Преди време с тормоза които полицията правише на хората станаха престъпници в момента хората не им пука грам, но отмъщението и се помни какво са правили ушевите капути ще е вид реформа за тях. Никои няма да води дела че е загуба на време и няма да вземеш нито пари най много да дадеш пари за това отмъщението ще е виша форма на реформа и в полиция и в прокуроратура и лъже експертите. На дали ще има престъпници в затвора но в близките години затвора ще е пълен с отмъстители! Което не изключва да са пак невинни че някои ушев капут си мисли че е някои а тои си няма идея за това. Толкова гадости са правили че каквото и да им се случи няма да знаят от къде им идва.

  1. ,,Edin,,kasokrak,,sadja,,osadi Tcvachko,,,za da bade opravdan,,na ,,sledvashtata instancija!..kakvo li,,oproshtenie na grehovete e polucil,za tova,,..Proverete!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *