Публикувано на 17.04.2021 / 9:48

ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА ЗАД ПЕРДЕТО. КЪДЕТО НАРОДЪТ ГО НЯМА.

Края на септември 2020 година. Откъм президентския екип прозвънва по канала: „Президентът узря за среща с Доган!“.

До този момент президентът Румен Радев е непрекъсната контра на ДПС. Изживява тежко и „вдигането на топката“ от Карадайъ, който в прав текст му сервира с „излизай, повеждай народа и прави проект“ /грубо казано/. Вместо да разчете знака в това послание, Радев се тюхка защо ДПС го нападали.

Въпреки това „узрява“, но след посланието към определени фигури, свързани със Сарая: „Президентът узря за среща с Доган!“, предложения „план“ от хората на екипа му за осъществяване на подобна среща е толкова нелепо смешен, че някой ден ще го вкарам в някой роман, за да се чудите колко ми е развинтено въображението, а всъщност ще напиша цялата гола истина.

Дали тази среща напред във времето се е случила, не само последващите знаци ще го покажат.

В същото онова време на едни е отредена ролята да мятат яйца по площада, възпроизведени като „тамади“ на протеста, уж никога нямало да влизат в политиката, а изначално инженерирани да се набутат точно там, на други – да ги няма никакви в реалността, но пък непрекъснато и натрапчиво да присъстват в социологическите проучвания с убийствени проценти. Защото дори и като „холограма“ те ще ги вземат, предвид народопсихологията на нацията. И както се видя впоследствие – ги взимат.

Пак в онова същото време Бойко Борисов на два пъти е пред подписване на оставката на правителството, но го спират Онези, докрай да изпие чашата, докато не мине окончателно сделката с Виваком, в която е включена и Нова телевизия. И така – тъка, тъка, пуф -паф, идва март и той изкарва докрай мандата си.

Апропо, изведнъж всички престават да искат предсрочни избори, Румен Радев отрано дава дата за редовни парламентарни избори, протестите са спрени, натискайки им копчето, и … кой откъде е.

Важното уточнение на това място е, че още от края на 2019 и началото на 2020 година в определени среди, от които винаги всичко зависи, се говори, мъти и инженерира „проекта“ „експертно правителство“. Някои от най-важните фигури в тези определени среди въргалят из устите си още тогава името на … Мая Манолова. Други пак от този кръг я намират за  на простовата, но прехапват устни, защото е преценено, че може да им свърши работа.

Резултатите от изборите са непредвидими, изненадващи и компилицирани единствено за непосветените в сценарирането на Схемата, която е изчислила не толкова манипулациите и фалшификациите, а нагласите и канавата на психологията и капацитета на интелектуалния багаж на нацията.

На финала, ако трябва да бъдем ясни, Сараите – със или без КОЙ /това е интрига пак единствено за непосветените/ печелят най-голямото „мнозинство“ в парламента. И това ще проличава все по-ясно и нататък.

Сега уж „избора“ е – „експертно  правителство“ или „служебен кабинет“ на Радев, впрочем и двете с малък обсег от време на действие, но пък достатъчно и съществено за „някои неща“.

„Експертното правителство“, ако се заложи на него, ще мине през „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Служебното – естествено през президента Румен Радев. И двете – през Сараите.

Впрочем, служебния кабинет вече е съставен. Онези, които познават Радев не само от телевизора и сега твърдят, че ако някой очаква безпощадно крут служебен кабинет, а не ремикс с няколко идеи уж по-твърд кабинет ала Герджиков, жестоко ще се излъже.

Ако „експертното правителство“ мине чрез виртуозни гимнастики в парламента, уж „в името на ковид кризата, икономическата криза и в името на държавата“, онова, което се види ЗАД имената, ще каже всичко. Нищо, че пиниза ще е същият, както с новата шефка на парламента – години наред експертка в парламента и внезапно събудила се като човек на Слави.

Втория мандат на Румен Радев също е в рулетката. Преди изборите той детински се радвал, как „десните“ щели да го подкрепят, но когато бил париран, че твърде много се оставя да бъде успиван и че има и опция да остане … трети, зяпнал от почуда. И в тази „аритметика“ няма нищо учудващо, АФЕРА никога не е изключвала възможността Борисов да се кандидатира за президент. Впрочем и това бе „опция“ още от края на 2019 година в „инженерните среди“, които редят Схемата.

Така или иначе, преплетките между Сарая, Слави и другите наредени площадни „играчи“ няма как да не увият и Радев. Той изтърва златния си шанс да „поведе народа“ не само с декламации.

Ако продължавате да се питате какво точно искам да ви кажа, простичко е – нищо от това, което се случва не е това, което виждате. Всичко от това, което истински случва е зад пердето.

Където Народът го няма.

Веселина Томова

Коментари 35 за
“ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА ЗАД ПЕРДЕТО. КЪДЕТО НАРОДЪТ ГО НЯМА.”

 1. „Ако раздаваш на поразия държавни тайни на САЩ и Ердоган, ако даваш златото и природните си ресурси на САЩ, ако ликвидираш ядрената си енергетика и енергийните си проекти в полза на САЩ и Ердоган, ако настаняваш безплатни и окупационни бази в полза на САЩ, ако дрънчиш с оръжие срещу Русия и заплашваш с унищожение собствения си народ в полза на САЩ, ако караш българите да плащат ежегодно по няколко милиарда през тока, самолетите и какво ли още не в полза на САЩ, ако признаеш македонски език и нация в полза на САЩ, ако ликвидираш армията си в полза на САЩ и Ердоган, ако развратиш децата си и обезродиш образованието в полза на САЩ и Ердоган, ако унищожиш индустрията си в полза на САЩ и Ердоган, ако основното ти занимание е да „слушаш началниците“, които са САЩ и Ердоган и ако трябва да кажем обобщено унищожаваш земята, за която са умирали дедите ти и на която се предполага, че трябва да живеят децата ти в полза на САЩ и Ердоган си демократ и евроатлантик.
  Ако пък обаче не дай Боже си русофил, ако смяташ, че Русия ни е освободила от пет вековния османски геноцид и че е близка до нас по култура, дух, традиции, история страна, то следователно си комунист и руски шпионин, който моментално трябва да бъде окован с белезници в името на САЩ и Ердоган“ Хр. Проданов

 2. „А Чалгаря не е ибрикчия на Тиквата, а на Льотчика“ – това не само че е глупост, но и извратена фантазия на някой си желаещ да опознае ……Ех, тя простотията по хората ходи! и няма граници!

 3. Всички ПЛЮЕХА Волен Сидеров, че бил арогантен, че бил неадекватен, АМИ СЕГА ГОСПОДА какво ще кажете за Тошко Африкански,-той така се е взел насериозно,така се е взел на ВЕЧЕН, и си подволява УЛИЧЕН ЕЗИК-ами ТарАН Колъо,нали ВИЕ се възмущавахте от Сидеров, нали въртите скечове като „УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ“ сега ЯМБОЛСКИЯТ СЪГРАЖДАНИН НА Волен Сидеров по какво се различава-нали уж ще се борят за правда, за нещо-Да ама Тошко Африкански МЪЛЧИ ЧЕ ПАК ЩЕ ПЪЛНЯТ СМЕТКИТЕ НА 3 МЕСЕЦА КАТО СИ АКТУАЛИЗИРАТ ПАЧКИТЕ-и после ще излизат пред катедрата и ще дрънкат заучени фрази-Карайте по кротко,че на следващите избори-ЗНАЕ ЛИ СЕ …………………

 4. Произход на видовете род Homo педалчета от протеста, примати, неразумни същества. Заедно с шимпанзета, орангутани образуват човекоподобни Тошу гурливия папагал траверса Африкански, Славун чалгаря, Йосиф Джугашвили Радеффф, животни с малък мозък и мозъчни клетки. Какво прекрасно сопрано има тази певица Славчу мишлето само за кюбеци и орално посещение. Желание за самоизява което води до ниски нива на чалга пазара. Морфологични прилики с посочените лица са случайни. Екземплярите които са описани са с къси кучешки зъби, предвижването става на един крак ,при Слави клоуна е характерно тази прилика. Токсичните вещества отровните химикали, кабарето от новите мутри даааа.

 5. А бе ,народа си стои зад перденцето и наблюдава гейпарада,ко толкоз…
  Няма кой да му подпали къщата и зорлям да го направи революционер.

  Венсеремос.

 6. Седнал съм с едно тъмнокехлибарено, с малко лед, което се сещам са думите на Фредерик Бастиа за узаконения грабеж 😉 . Това произтича от част от човешката природа, парламентарната тълпа се подчинява на „лидера“ си. А за това що е то Народ чакам още свясна дефиниция, да не говоря за Държавата 🙂 !

  „Смотри, когда закон отбирает у людей то, что им принадлежит, и отдает другим, которым это не принадлежит. Смотри, когда закон благоволит одному гражданину за счет другого, делая то, чего сам гражданин сделать не может, не совершая преступления“ .

  “Държавата е фикцията, чрез която всеки иска да живее за сметка на всички останали”.

  “О, прощавайте велики писатели, които не се спирате дори и пред противоречията. Виновен съм безспорно и се оттеглям доброволно. Най-много от всичко искам, бъдете сигурни, да откриете добродетелното и неизчерпаемо същество, наричащо се Държава, което да дава хляб на всички, работа за всички, капитали за всички фирми, кредити за всички проекти, лек за всички рани, балсам за всички мъки, отговори на всички въпроси, решения на всички съмнения, истините за всички умове, разруха за всяко отегчение, мляко за децата, вино за старците, задоволява всички нужди и всички желания, задоволява всяко любопитство, поправя всички грешки,помага ни да предвиждаме, да бъдем предпазливи, справедливи, прозорливи, опитни, подредени, пестеливи, умерени и дейни.”

  В Законът, той пише: „Навсякъде, където ограбването изисква по-малко усилия от труда, то преобладава и никаква религия или морал не е в състояние да го спре. Кога спира ограбването? Когато се окаже по-скъпо и опасно от труда.”

  1. Само да добавя един позабравен американец, дали е случайно 🙂 , който казва, че в сравнение с него мафията са пеленачета 🙂 . Това е специално за о.з. ген. Румен Радев 😉 !

   https://www.youtube.com/watch?v=F3_EXqJ8f-0

 7. Енциклопедична речник на античната митология и класическа древност. Бабо Мика разкажи ми спомен за Славун чалгаря и наркомански , невероятните приключения на Тошку касапина африкански ще реже глави и ръце според Крумовите закони. Пролетта на варварите и есента на преброяването на дивите прасета Танка изкуфялата, Капона с любима книга моята борба на Адолф Хитлер. Известни терористи по време на потопа Хаджигейов, Славун чалгаря, Ристю тъпото , Насо Ментата , Нонкова ,Мая общата с три брака зад гърба си сега баба Мая ще си смени коча с млад жребец или то от тяхната група само ветерани от втората световна война останаха. Новата прическа на Вики Маямата, пираните от Неапол. Токсичния боклук Ристю тъпото, падения и спомени на един провален адвокат с отнети права. Старогръцки митове и легенди , гадно копелета бяхме всичките. Шедьоври на разкази с неочакван край , операция сладкоугодник Хаджигейов пита защо няма кифтаци в събранието?
  Махленски сборник разкази за едни опасни отпадъци бацили Дааа. Речника на Дявола намерени в превода на протестърите.

 8. Taka e Tomowa мисли и твори , харесва ми аналитичното мислене и интуитивният и хъс,хахаха. Иначе къде е свободата на словото в чекмеджетата на ония безхаберник ли ???

 9. Радев е следващото зло. България върви към пропастта. В основата на всичкото зло е ДПС, които създадоха и Трифонов, които ще унищожат България с диктатора и болния за власт Радев – Радев господ ти дава знак с Радева – спри се

 10. Борисов и Радев са второто и третото проклятие за България, еднакво вредни.
  А Чалгаря не е ибрикчия на Тиквата, а на Льотчика.

 11. Барселонският Мутрьо, Симитлийската снаха каза:

  Триморецът радев, освен агент за влияние на чичо САМ, е и съпруг на палавата деса, нали?

 12. Не можеш да съставяш закони за държава с пазарна икономика, ако не си бил в частния сектор и не познаваш хилядите механизми, принципи и правила на развитието на една държава във всеки един сектор. Освен това да си образован по отношение на работата си, да я обичаш и да си информиран за нея и за развитието й в другите държави!

  Никога не съм се занимавала със земеделие, нямам представа, но 2-3 пъти слушах по Евроком специалиста по земедебие г-н Георги Василев. Слушах го в захлас. Възхитена съм от човек, който си обича работта, разбира всичко и речникът му е по-цветист и богат от тези нещастници в НС.

  Десните партии: Смешна работа!

 13. Кой и с кого си правил гаргара,че не разбрах ? И е добре да се съберете и се уточните на кого е „подлога“ Радев-на Решетников или на американците.
  Заживях със силен комплекс за малоценност като чета колко много колеги във форума знаят всичко,което се е случило и което ще се случи. С великата Алена ли си хортуват,бял боб ли хвърлят ,на кафе ли гледат или просто на чешмяна вода ? Понеже всичко сега е много лошо е време да направим подписка и да помолим Бай Тулуп да се върне,че сме си свикнали с него. Пък и той бил много положителна фигура в сравнение с опозиционните лидери. Веднага да се пропъди новата председателка на НС,която има говорен дефект и това дразни тези,които са свикнали с ясната,отмерена и интелигентна реч на Караянчева. Още ми звучи в ушите ясната й дикция,с която произнесе :“Оди пеша,бе „.
  Всъщност не съм фен на никого от новите фигури,но тоталното отричане и оплюване не ми харесва. Лично аз предпочитам да изчакам повече от двата дни,които изминаха,за да имам мнение за това,което се случва. Много лесно било да се забравят отвратителните золуми на ГЕРБ и се засенчат от грехове и предателства,които още не са се случили. А теориите на конспирациите и твърдения от рода на „истина е,защото аз казвам това“ без проверими факти и реални доказателства са със стойност на художествена творба.

  1. Приятелю, не е нужно да си гадател, а само да следиш „знаците по пътя“ . Вече няколко месеца ТВ78 се издържа от рекламите на Виваком. Точно сделката за този оператор, задържа на власт Борисов цели 6 месеца.

  2. Проблемът е в лицата без Идеи за България!!! Идеология не е -Каквото кажат Началниците!!!Това е Чиновническа Политика!!!Там някде е тънката Червена Линия между Чиновник и Държавник!!!

 14. О` ставка!

  Два деня гербави дружини
  как парламента бранят. Всичките мисири
  трепетно повтарят на скандала ревът.
  Протестъри ужасни! Дванайсетий път
  гъсти орди лазят по трибуната дива
  и плюнки се сртелят, и пот я залива.
  Мая подир Тошко! Рояк след рояк!
  Хаджимравин безумний сочи върха пак
  и вика: „Търчете! Тамо са мутрите!“
  И дупедатите тръгват с викове сърдити,
  и „Мутри вън!“ гръмовно въздуха разпра.
  Шайката отговаря с други вик: Отпуска!
  И с нов дъжд обиди, попържни и плюнки;
  дружините на Бойко, оплискани в слюнки,
  пъшкат и мрънкат, без сигнал, без ред,
  всякой гледа само да бъде напред
  и арументи геройски за Бойко да изложи,
  и един враг повеч млъкнал да положи.
  Социалистите екнат. Турците ревът,
  ПКП налита и напада ги с прът; –
  Идат като тигри, бягат като овци
  и пак се зарвъщат; мутривънци, славитрифоновци
  кат хлеибарки тичат по страшната зала,
  не сещат ни за кюфтаци, ни за пиячка, ни за спирала.
  Законопроектът е отчаян, вотът е лют.
  Два дни веч се плюят, но Бойко не иде,
  от никъде взорът надежда не види
  и патреотичните орли не фърчат към тях.
  Нищо. Те ще паднат от власт, но с Гешев – без страх –
  кат група на Марешки под вота на Плебса.
  Гласуване иде; всичките нащрек са!
  Последният напън вече е настал.
  Тогава Борисов, наший генерал,
  ревна гороломно: „Млади ГЕРБавняци,
  бягайте бързо към дубайските сокаци!
  на вашата сила Бойко повери
  парламента, джипката и шкафчето дори!“
  При тез думи силни шайките горди
  очакват геройски дупедатските орди
  бесни и шумещи! О, геройски час!
  ПКП намери поцинкована кофа тогаз,
  аргументите липсват, но ГЕРБерите траят,
  смисълът се пречупва – псувните остаят
  и сладката радост Митов да изберът
  пред цяла държава, на тоз славен рът,
  с един Джип и с една победа.
  „Бате Бойко сега нази гледа,
  тоя връх висок е: той ще ни съзре,
  ако би бегали: в затвора да идем по-добре!“
  Няма веч Работа, Работа, Работа! Има хекатомба!
  Всяка реплика меч е, всяка процедура – бомба,
  всяко нещо – удар, всяка патка с – плам.
  Сачева и Лъчо изчезнаха там.
  „Грабайте суджука!“ – някой си изкряска
  и ГЕРБерите гладни фръкнаха завчаска
  кат мухи черни над черний калищак,
  наглеят, и лапат като управляващи пак!
  И ДПС тръпне, друг път не видели
  ведно да се псуват и леви и подеснели,
  и въздуха цепят със демонский вик.
  Скандалът се обръща на бой – предават го в ПИК,
  Кукувците наши като скали твърди
  желязната кофа срещат с железни си гърди
  и фърлят се с песни в свирепата сеч,
  като виждат харно, че концерт пак ще правят веч…
  Но вълни по-нови на Корни – левашки
  псуват, присмиват ГЕРБавняка юнашки…
  Йоще миг – ще падне Борисов от власт.
  Изведнъж Радев пристигна със страст.
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  И днес йощ Каталът, щом Панорама зафаща,
  спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
  славата му дивна като някой ек
  от урна на урна и от век на век!
  Александър Ресиловски

 15. Р.Радев е изключително ненадежден,боко си правеше редовно гаргара с него,просташки провокации като нахлуването в канцелариите на президентството.Не тръгнал с народа ,да поведе протеста,та той не е човек от народа,той си е горна манджа,американски възпитаник,накрая се разкри и като антируски кинжал.Ще си изкара мандата и после ще се курдиса друго перде на неговото място.

 16. Станислав Трифонов е креатура на Доган, а новата шефка на Народното събрание беше секретар на парламентарната група на ДПС. Ако днес БСП официално подкрепят Румен Радев за президент. Това означава само едно – нова голяма договорка, при която Догат затваря голям шлем и ДПС на практика става управляваща партия стъпила стабилно в триъгълника на властта (и в трите му лъча)

  1. Интересно. Кога е била? Семейна ли е? Всичко за нея е засекретено.

 17. Дали се вписват в нея нашите Либерали???
  Либерална идеология
  Какво либерална идеология Нарича се мисловен поток с приложение в политическата, икономическата и социалната сфера, който основава своята система от идеи на индивидуалната свобода, ограничаването на държавния контрол в гражданския живот и в икономическите отношения, защитата на частната собственост, равенството пред закона и върховенството на закона, както и разделението на властите и толерантността към различни религиозни култове. Като такава тя е система от идеи, съвместими с републиканската демокрация.

  Същото важи и за ГЕРБ дали и те които казват че са Десни центристи знаят какво е това???
  Консервативна идеология
  Какво консервативна идеология Нарича се този, чиято мисловна система има за цел институционалното запазване на държавата и традиционните морални ценности. В този смисъл консервативната идеология защитава традиционния социален ред (статукво) на нация в политическата, икономическата и социалната сфера и се противопоставя на идеологии, които се стремят да насърчават политически промени и реформи. Следователно тя се счита за идеология, разположена в политическия спектър вдясно или в центъра.

  Единственната им Идеология е тази на Келепира- Печалба, получена без труд. Голям келепир имат от тая продажба. 2. Обикн. с отрицание. Нещо хубаво, печалба.!!!

 18. откъс от Даниил 4 глава

  Решението на Всевишния, което постигна господаря ми царя, е
  да бъдеш изгонен измежду човеците, жилището ти да бъде с полските животни, да ядеш трева като говедата, и да те мокри небесната роса, и да минат над тебе седем времена, догдето познаеш, че Всевишният владее в царството на човеците и го дава комуто ще.
  А гдето се заповядало да оставят пъна с корените на дървото, значи, че царството ще ти бъде обезпечено щом признаеш, че небесата владеят.
  чрез правене благодеяния на бедните, негли се продължи благоденствието ти.

 19. ТошкУ Хаджи ямБОЛски : Искаме на следващите редовни избори да се гласува мажоритарно !
  Какъв щеше да е резултатът при такава система за сегашните избори – ГЕРБ щеше да има 171 депутати, ДПС – 27, Демократична България – 18, „Има такъв народ“ – 13, БСП – 11. Извън ДПС, никой нямаше да излъчи депутати с над 50% вот на първи тур. Харесва ли ви?

  Такива „идеи“само от Хаджи Селендури и обратни светофари .
  Евгени Минчев : Слави, признай си, че си гей !

 20. За успокоение на гласоподавателското тяло. Днес констатираме парламентарен пълнеж, по-долен от всеки предишен от 30 години насам. Но този пълнеж има малко общо с реалния вот на тези които са се разходили до урните. Резултатът беше написан месеци предварително вна ул.Козяк. Изборният механизъм вече на 100 % „Байдън 2020“ , така че кой за кво е гласувал няма никакво значение ! Някои малки формации се усетиха и въобще не дадоха пари за купуване на вот. Щото нямаше смисъл, както друг път. В Боклучарника трябва да са тези Боклуци, които гледаме. Заповед и толкова. Спомнете си колко сгрешени протоколи имаше ? Рекорден брой от 1990 до сега ! Населението не блести с интелект, но чак пък толкова дебили ? Разберете – взети сме на ръчно управление от Мусатафата. Времената са такива че ОНИЯ нямат доверие на никого. Разстоянието Варна-Севастопол е само 256 морски мили…

 21. Лошото или хубавото е, че „инженерните среди“ са на нива. Обикновено сме толкова малки, незначителни и послушни, че по-горните „инженерни среди“ не си губят времето с нас. Този път по всичко личи, че ще има сериозно внимание… Нашите „инженери“ нанесоха достатъчно сериозни щети, че да им се обърне внимание. Дори не смеят да депозират плана за възстановяване….

 22. Ако Слави се изкуши да използва мандата си и да състави кабинет , Радев ще загуби изборите на втори тур…, а Слави ще остане със 25 депутати след 01.01.2021, щом Ментата е първи консултант на ИТН , през 2 Мин , Ментата е на оперативка със секретарката на Бисеров и Хаджи Тошко …., Ще отвратят хората по-бързо и от Боку иЦвъко през 2009-2010

 23. Всъщност това, което е нужно на България е Кръгла маса без участие на партии, програмен Парламент и Програмно правителство.

  1. За съжаление тази Кръгла маса , за която си говорите и никой не ви чува от над 10 год, не е в плановете на Сарая – истинския баща на ИТН и майка на новото мнозинство в Парламента – ДПС, ИСМВ, ИТН , ДБ . На втория му работен ден маските на всички паднаха – всички са евроатлантици и за толямого , доказано убиващо зло- ваксините. Пак ли има изненадани ?

  2. Трябват ни пари, които правят пари /капитал/, а не корупционни и социални европейски фондове. Тези пари са толкова мощно средство за паразитен комунизъм, че Бойко направи и невъзможното да убие големия бизнес в България. Нямам предвид да се затварят очите пред неправомерно вземаме на 500 милиона или замърсяване на почвата. Обаче Божков каза, че ще плати милионите, за които се докаже че дължи. Бизнес щеше да има и щеше да плаща данъци. Акумулаторният бизнес при очакван преход към електрически коли /зарядните станции ползват обикновени акумулатори в голямо количество/ е атакуван, защото продавал опасни отпадъци на лицензирани от държавата фирми. Хазартът е атакуван, защото държавата е объркала формулата за данъчно облагане. Защо им е на другарите паразитни комунисти български бизнес, след като имат 50 милиарда да усвоят? Това си е наистина реализация на утопичната комунистическа максима „на всеки според потребностите“. Парите валят от небето и само трябва да си на точното място, че да участваш в разпределението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *