« Върни се назад Публикувано на 17.04.2021 / 9:48

ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА ЗАД ПЕРДЕТО. КЪДЕТО НАРОДЪТ ГО НЯМА.

Края на септември 2020 година. Откъм президентския екип прозвънва по канала: „Президентът узря за среща с Доган!“.

До този момент президентът Румен Радев е непрекъсната контра на ДПС. Изживява тежко и „вдигането на топката“ от Карадайъ, който в прав текст му сервира с „излизай, повеждай народа и прави проект“ /грубо казано/. Вместо да разчете знака в това послание, Радев се тюхка защо ДПС го нападали.

Въпреки това „узрява“, но след посланието към определени фигури, свързани със Сарая: „Президентът узря за среща с Доган!“, предложения „план“ от хората на екипа му за осъществяване на подобна среща е толкова нелепо смешен, че някой ден ще го вкарам в някой роман, за да се чудите колко ми е развинтено въображението, а всъщност ще напиша цялата гола истина.

Дали тази среща напред във времето се е случила, не само последващите знаци ще го покажат.

В същото онова време на едни е отредена ролята да мятат яйца по площада, възпроизведени като „тамади“ на протеста, уж никога нямало да влизат в политиката, а изначално инженерирани да се набутат точно там, на други – да ги няма никакви в реалността, но пък непрекъснато и натрапчиво да присъстват в социологическите проучвания с убийствени проценти. Защото дори и като „холограма“ те ще ги вземат, предвид народопсихологията на нацията. И както се видя впоследствие – ги взимат.

Пак в онова същото време Бойко Борисов на два пъти е пред подписване на оставката на правителството, но го спират Онези, докрай да изпие чашата, докато не мине окончателно сделката с Виваком, в която е включена и Нова телевизия. И така – тъка, тъка, пуф -паф, идва март и той изкарва докрай мандата си.

Апропо, изведнъж всички престават да искат предсрочни избори, Румен Радев отрано дава дата за редовни парламентарни избори, протестите са спрени, натискайки им копчето, и … кой откъде е.

Важното уточнение на това място е, че още от края на 2019 и началото на 2020 година в определени среди, от които винаги всичко зависи, се говори, мъти и инженерира „проекта“ „експертно правителство“. Някои от най-важните фигури в тези определени среди въргалят из устите си още тогава името на … Мая Манолова. Други пак от този кръг я намират за  на простовата, но прехапват устни, защото е преценено, че може да им свърши работа.

Резултатите от изборите са непредвидими, изненадващи и компилицирани единствено за непосветените в сценарирането на Схемата, която е изчислила не толкова манипулациите и фалшификациите, а нагласите и канавата на психологията и капацитета на интелектуалния багаж на нацията.

На финала, ако трябва да бъдем ясни, Сараите – със или без КОЙ /това е интрига пак единствено за непосветените/ печелят най-голямото „мнозинство“ в парламента. И това ще проличава все по-ясно и нататък.

Сега уж „избора“ е – „експертно  правителство“ или „служебен кабинет“ на Радев, впрочем и двете с малък обсег от време на действие, но пък достатъчно и съществено за „някои неща“.

„Експертното правителство“, ако се заложи на него, ще мине през „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Служебното – естествено през президента Румен Радев. И двете – през Сараите.

Впрочем, служебния кабинет вече е съставен. Онези, които познават Радев не само от телевизора и сега твърдят, че ако някой очаква безпощадно крут служебен кабинет, а не ремикс с няколко идеи уж по-твърд кабинет ала Герджиков, жестоко ще се излъже.

Ако „експертното правителство“ мине чрез виртуозни гимнастики в парламента, уж „в името на ковид кризата, икономическата криза и в името на държавата“, онова, което се види ЗАД имената, ще каже всичко. Нищо, че пиниза ще е същият, както с новата шефка на парламента – години наред експертка в парламента и внезапно събудила се като човек на Слави.

Втория мандат на Румен Радев също е в рулетката. Преди изборите той детински се радвал, как „десните“ щели да го подкрепят, но когато бил париран, че твърде много се оставя да бъде успиван и че има и опция да остане … трети, зяпнал от почуда. И в тази „аритметика“ няма нищо учудващо, АФЕРА никога не е изключвала възможността Борисов да се кандидатира за президент. Впрочем и това бе „опция“ още от края на 2019 година в „инженерните среди“, които редят Схемата.

Така или иначе, преплетките между Сарая, Слави и другите наредени площадни „играчи“ няма как да не увият и Радев. Той изтърва златния си шанс да „поведе народа“ не само с декламации.

Ако продължавате да се питате какво точно искам да ви кажа, простичко е – нищо от това, което се случва не е това, което виждате. Всичко от това, което истински случва е зад пердето.

Където Народът го няма.

Веселина Томова

«