« Върни се назад Публикувано на 27.01.2021 / 10:12

ВСИЧКО СЕ РУТИ ПО ПЛАН. ОТ МЕТРОТО ДО СМИСЪЛА. ОКАЗА СЕ, ЧЕ НИДЕРЛАНДСКИТЕ ГЕЙОВЕ БИЛИ ВОЙВОДИ, А БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙВОДИ ОБИКНОВЕНИ ГЕЙОВЕ

In the morning in Bansko е написала една красива дама във фейсбук, докато друг мургав тип шофиращ снегорин вика от телевизора, снежинките падат, а аз ги ловим.

Все по-трудно е да различи човек нюансите на изхлопване на нацията,  след като ниското ниво отдавна е държавна политика, а стърченето от всякакъв тип приоритет на наказателните органи.

Но, така стоят нещата в силиконовата демокрация – всяко нещо прилича на друго нещо. Не било цици, било influence.

18 души бяха ваксинирани миналата неделя в България, а премиерът се похвали, че всичко върви по план. И действително е така – всичко се рути по план. От метрото, до смисъла. И накрая дори затвора ще заприлича на свобода, а независимата мисъл на престъпление.

Оказа се също, че нидерландските гейове били войводи, а българските войводи обикновени гейове.

По-лошото обаче е друго. Ние никога няма да развием масов имунитет. Като най-малкият ни проблем е заразата. След 2 световни войни, една “студена” и една с “тероризма”, ние продължаваме да произвеждаме ендорфини основно по време на еякулацията на омраза един към друг. Природа, ще каже някой, като може би ще бъде прав. Но тогава, защо ни е да носим маски? Театърът отдавна не работи.

Тъга вали навън с първия сняг. И малко отчаяние. Но не заради края, а заради началото. Началото на поредния парад на човешката самонадеяност. Самонадеяност, която прилича на гордост, но най-често се оказва обикновена тъпота.

Вали, вали, бъдеще. А ние го ловим. In the morning in Bansko.

Васил Петев

«