« Върни се назад Публикувано на 31.01.2011 / 8:49

Всичко се плаща и всичко се връща

Автентични или шумящи – тези флашки трябва да влязат в учебниците по политология, за да са наясно бъдещите ни политици с диплома, как се управлява държавата, без аналогия в света.      

Едва следновогодишно изтрезнял, пред народните очи беше разигран един спектакъл, в който главните герои се замерваха със флашки, съдържанието на които беше от скандално, най-скандално. А то впрочем, думичката "скандал" просто се изтърка от употреба. Скандал, след скандал, като в някаква сапунка, просто защото вече сме забравили, в кой нейн епизод Мишо се е обадил на Бойко…или обратното беше? Или защото вече забравихме, колко последно бяха имотите на не един или двама физкултурници, или защото вече забравихме, за онези скандални кадри от хеликоптерите на властта, или вече сме забравили за Мишел, но не Обама, а нашата – от България. Скандално ще е, ако всяка втора новина не е скандална. И ето, какво всъщност стана през месец януари –  бирата ни отне хлябът и зрелищата, с които основно ни затрупваше властта. Просто защото бирата вече излиза по-евтино. Хлябът е скъп и е крайно време да си го ядят онези, за чиито хранилки, съзнателно или несъзнателно го произвежда родната индустрия или както по-точно писа наскоро един ежедневник – за прасетата.

– "Ало ще се видим после, после ще говорим, че тва не е за по телефона"!

 – "Дооооооообре!"

Това са изрази, с които свикнахме и с които къде на шега, къде сериозно започнахме да употребяваме ежедневно. И заради подслушванията, сега големите губещи най-вероятно ще са мобилните оператори, защото, както се беше обърнал един син депутат към Бойко Борисов, по GSM-a трябва само да се обаждаме, само за да се поздравяваме само за ЧРД.     

Политическите дебати, бяха заменени през последния месец с игра на флашки и картончета, а и нали е криза – пари за пенсии и заплати няма да видим, и затова няма как иначе политиците ни да се замерват с цифри и елки. Затова флашките имат думата. Но, за Бога намерете най-напред колата на Яне. Този Народен Трибун проплакал, че е на път да се откаже от политиката, няма да гадая защо и заради кого? Всеки ден им чуваме имената. Те пък чуват нас! (Здравей, ДАНС!)            

Но не подслушванията, и не бедността, и никой не може да ни е виновен, че в крайна сметка на улицата излязоха хората само в страни като Тунис, Египет, Алжир и Йемен.  Народът или спи зимен сън, или е в изкуствена кома. Само веднъж на 4 години, го събуждат, вдигат го на крака и го засилват към урните. Това е напълно достатъчно за онези, които имат интерес да го крадат, унижават и подслушват. А после, след като го накарат да си избере същата участ, пак е време "избраните", да го стегнат в колани и системи! Всичко обаче се плаща и всичко рано или късно се връща!  

 

Пламен Тодоров

http://plamentodorov.blogspot.com

 

«