« Върни се назад Публикувано на 25.11.2021 / 11:11

ВСИЧКО, КОЕТО ДОТУК ПРАВЯТ „ПП“ Е САМО ПИАР, ЗАХАРЕН ПАМУК, ТРАДИЦИЯ ОТ КЪСНИЯ ТОДОР ЖИВКОВ, БОРИСОВ И ЦАРЯ. СЪЗДАВАНЕ НА ИЛЮЗОРЕН СВЯТ С ПРОПАГАНДА И ФАНТАЗИИ

Тези преговори нямат абсолютно никакъв смисъл освен добрия пиар на Кирил Петков и Асен Василев. В това няма нищо лошо, защото българите се управляват чрез харизма, която се движи по посока на пожелателното им мислене. Никога в реалността.

Костов прояви неблагоразумието да ги държи в нея и го низвергнаха завинаги. Повечето хора тук предпочитат да живеят в представите си и да ги управляват с думи и пожелания.

Всички неща, които се говорят в този МОЛ, организиран от Кирил и Асен съм ги слушал от две десетилетия. Празни приказки и водопад от добри намерения.

Вчера слушах Асен Василев, който поиска до лятото на следващата година ясен план за спешна помощ за всички български граждани:) Преди 18 години Алекс Чирков, Бог да го прости, беше измислил много добра система, беше намерил и финансиране от Европа, но дори и тогава това се провали в политическото нищо неправене, което е следствие на общобългарското нищо неправене.

България се движи по инерция и се променя със закъснение, заради външния свят, а не заради вътрешните си усилия. Това е даденост, а прословутите 500 години не са историческа несправедливост, а закономерност на националния ни характер.

След ерата на Борисов несъмнено ще има промяна, защото се ударихме в някакво дъно от простотия и разпад, но няма никаква гаранция, че оттласкването от тях ще ни докара по-добри дни. По-скоро ни очаква поредната порция от ляволиберална модернизация, чиито плодове бере разлагащия се Европейски съюз.

Много ми се иска да не бъда черноглед, а да бъда реалист и си давам сметка, че не винаги уцелвам мярата, но всичко, което дотук правят от „Продължаваме промяната“ е само пиар, въздух, захарен памук и влиза в традицията на правене на политика от късния Тодор Живков, Бойко Борисов и царя – създаване на илюзорен свят от надежди за бъдещето и поддържането му с пропаганда и фантазии, за да се бяга от реалността.

Има моменти на катастрофа и удар в нея – цикличните кризи от различно естество – 1989-а, 1997-а, 2001-а, 2009-а, 2013-а, 2021-а, но следва окопитване и ново отлепяне от реалността до следващата криза.

Междувременно липсата на маркировка и осветление по лошите пътища, режима на водата, воденичния камък на тока и парното и цялата битова посредственост, която влачим със себе си през историята си е все същата, независимо от строя и месията, които са на дневен ред в илюзорния свят на политиката.

Мисля, че вместо да губят време в празни приказки по моловете ще е по-ефективно Кирил и Асен да привикат Корнелия, Слави и Христо Иванов – да се разберат за министерските кресла и да почват промяната, която и с тях и без тях ще се случи, просто защото предишната промяна на Бойко Борисов се изчерпа.

Явор Дачков

П.П. Емил Попов: Продължаваме Асамблея на мира в Мол Парадайз ?

«