« Върни се назад Публикувано на 21.07.2021 / 23:09

ВСИЧКИ ПРОПУСНАХА НАЙ-ВАЖНИЯ ЗНАК В ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ДПС! ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЛИПСВА „ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ“! И ПОГЛЕДЪТ НАГОРЕ КЪМ БАЛКОНА ЗА „РАЗКЛАЩАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СУВЕРЕНИТЕТ С УКАЗАНИЯ ОТ ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА“!

Умните наблюдатели на политическите процеси в България знаят, че от ДПС никога не излизат случайни думи. Нещо повече. В техните декларации винаги има ЗНАЦИ и послания чрез метафори и символи, които говорят много повече от думите.

Днес, при откриването на 46 Народно събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларацията от името на ДПС даде два изключително важни ЗНАКА.

И всички, отразявайки събитието, ги пропуснаха.

АФЕРА обаче винаги има второ зрение за нещата.

Първо, за първи път в декларация на ДПС не бе употребен термина „евро-атлантически ценности“! Която и предишна декларация или изказване на ДПС да прослушате, винаги там присъстваше „евро-атлантически ценности“.

Днес за първи път, ДПС знаково избегна да се обвърже с „евро-атлантическите ценности“!

Нещо повече.

Второ, в началото на изказването на Мустафа Карадайъ, когато той репликира изказването на Христо Иванов от ДБ, изрече:

Позволете ми първо да отговоря на господин Христо Иванов за закачките. Г-н Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други. Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която той самият е участвал. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси и медиен монополист като Прокопиев, с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм.“

Всички медийни дежурни анализатори се плъзнаха по „закачката“ с Христо Иванов, но пропуснаха: „Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства“.

Пропуснаха и погледа на Карадайъ отправен на горе, към балкона, където седеше президентът Румен Радев. Който пък изрече наскоро, че „управлението на България трябва да е в синергия с дневния атлантически ред на САЩ“.

Ясно е, кого визира Карадайъ с „… указания от чужди посолства“ – посолството на САЩ.

Това са два изключително важни знака, които пласира ДПС за тези, които имат уши да чуят и за тези, които имат очи да видят.

Знаци, които трасират процеси, които има да се случват. И които очевидно няма да бъдат в „синергия“ с някои, които отсега се изживяват като „победители“, разклащайки българския суверенитет.

Веселина Томова

Цялото изказване на Карадайъ можете да видите тук:

«