Публикувано на 21.07.2021 / 23:09

ВСИЧКИ ПРОПУСНАХА НАЙ-ВАЖНИЯ ЗНАК В ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ДПС! ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЛИПСВА „ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ“! И ПОГЛЕДЪТ НАГОРЕ КЪМ БАЛКОНА ЗА „РАЗКЛАЩАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СУВЕРЕНИТЕТ С УКАЗАНИЯ ОТ ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА“!

Умните наблюдатели на политическите процеси в България знаят, че от ДПС никога не излизат случайни думи. Нещо повече. В техните декларации винаги има ЗНАЦИ и послания чрез метафори и символи, които говорят много повече от думите.

Днес, при откриването на 46 Народно събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларацията от името на ДПС даде два изключително важни ЗНАКА.

И всички, отразявайки събитието, ги пропуснаха.

АФЕРА обаче винаги има второ зрение за нещата.

Първо, за първи път в декларация на ДПС не бе употребен термина „евро-атлантически ценности“! Която и предишна декларация или изказване на ДПС да прослушате, винаги там присъстваше „евро-атлантически ценности“.

Днес за първи път, ДПС знаково избегна да се обвърже с „евро-атлантическите ценности“!

Нещо повече.

Второ, в началото на изказването на Мустафа Карадайъ, когато той репликира изказването на Христо Иванов от ДБ, изрече:

Позволете ми първо да отговоря на господин Христо Иванов за закачките. Г-н Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други. Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която той самият е участвал. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси и медиен монополист като Прокопиев, с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм.“

Всички медийни дежурни анализатори се плъзнаха по „закачката“ с Христо Иванов, но пропуснаха: „Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства“.

Пропуснаха и погледа на Карадайъ отправен на горе, към балкона, където седеше президентът Румен Радев. Който пък изрече наскоро, че „управлението на България трябва да е в синергия с дневния атлантически ред на САЩ“.

Ясно е, кого визира Карадайъ с „… указания от чужди посолства“ – посолството на САЩ.

Това са два изключително важни знака, които пласира ДПС за тези, които имат уши да чуят и за тези, които имат очи да видят.

Знаци, които трасират процеси, които има да се случват. И които очевидно няма да бъдат в „синергия“ с някои, които отсега се изживяват като „победители“, разклащайки българския суверенитет.

Веселина Томова

Цялото изказване на Карадайъ можете да видите тук:

Коментари 12 за
“ВСИЧКИ ПРОПУСНАХА НАЙ-ВАЖНИЯ ЗНАК В ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ДПС! ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЛИПСВА „ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ“! И ПОГЛЕДЪТ НАГОРЕ КЪМ БАЛКОНА ЗА „РАЗКЛАЩАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СУВЕРЕНИТЕТ С УКАЗАНИЯ ОТ ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА“!”

 1. За втори път – „президента Първанов“ (Първият беше езикова грешка на Тошко от ИТН).

 2. На Държавния департамент на една държава му омръзна в една балканска провинция отрицателно селектираните местни политици да се боричкат за кокали и в играта си да няма излъчено правителство, което да придвижи бързо въпросите с Македония.
  Никой, даже всевиждащата Афера не отрази ЗАЩО ЧАЛГАРЯ ИСКА ДА ИЗПРАЩА МАКЕДОНСКИ АСТРОНАВТ. Тази свирка не я видя никой. Странно!

 3. От 31 години “Всички обичат Портиера на американското посолство” и изпълняват заповедта му за правителство на националното предателство.

 4. И още нещо ,понеже се вижда че нищо добро не ни очаква и при сегашната ситуация и със този парламент .Аз предлагам Българският народ да поканим Китайци да направят правителство и Северно Корейците да станат начело на съдебната власт и прокоратурата и ви гарантирам че след три години Във България няма да има престъпност и всички престъпници ограбили и предали родината ни на Американските и европейските муфтаджии ще бъдат вкарани във затвора за дълги години .Това е спасението ни .Другото е галимация и турлю гювеч за пред хората .

 5. Ocтa Гaньo – Aдoлф,пoнacтoящeм Джo,винaги e рaбoтилa прoтив прaвocлaвиeтo и Бaлкaнcкият мир.Гaньo нe търcи приятeли,търcи гocпoдaр,кoгoтo дa „cлушa“.Мрaзи cвoбoдaтa,oбичa cлoбoдиятa,чaлгaтa и дa cи имa чeкмeджe

 6. Тези неща отдавна се знаят (от малкото, които разбират). Към тях обаче могат да се прибавят много по-фрапиращи данни, които предоставят възможност да се ПРОГНОЗИРА „бъдещето“ на България, изхождайки от развитието на процесите в СВЕТОВЕН аспект.
  Много е интересно и ВАЖНО!
  За съжаление в тази държава думата ЕКСПЕРТ девалвира. особено що се касае до темите „Национална сигурност и вуншна политика“.
  Жалко!

 7. Мисля, че за Еничера, НАТО генерал и за нещастие Президент, „… указания от чужди посолства“ – посолството на САЩ е много меко казано !
  Той не чака указания от Мустафата а лази и клечи пред нея, поднасяйки й българския суверинитет на тепсия .
  Продажна отрепка без достоинство и чест, но за съжаление той представя РОДИНАТА ни .

  1. Точно така,щях да напиша подобен коментар,но вие ме изпреварихте,така че подкрепям всяка дума написана от Вас,за този изключително продажен лакей,който забруждава дебилната част от обществото,че работи в полза на Народа,а имало е времена,когато предателите ги разстрелвали….
   Що зо чудо е това???
   От къде на къде,някакъв човек с дребна продажна душица,който в името на своя втори мандат за ПРЕЗИДЕНТ,поднася на ония злосторници които унищожиха България след 1989 год,стига с тези евтини номерца ДС,комунисти,статукво,оправдания……факт че откакто Евро-атлантиците(америка,ЕС,сорос-разни НПО-та),тези унищожиха България,те оставиха нашата мафия отвътре с уроди като борисов и костов,да довършат България отвътре,нито едно правителство в тези 30 год.не е било по-вредно от КОСТОВОТО ЗА БЪЛГАРИЯ,и след него Борисовото….ние сме разграден двор,където меките китки,които уж така загрижени за нашата свобода,уж го играят „НЕНАМЕСА“,а същевременно под различни форми пропаганда,слагат кръст на България!
   На иззедниците америка,Ес,сорос,Нато,глобалисти им..трябва точно този хаос вътре в. България,за да прокарат пълните си геополитически интереси на нашата територия,не им пука за Българите,една част от нас прибраха при себе си,другата част ги чалгализираха и опростиха,а третата част нашите родители ги оставиха да мизерстват…и сега техните сателити Дай България,Сектата ИТН,Мутри вътре с онези отвратителни неща като мая манолова,бабикян,герб,плюс онзи
   Родинопредател лицето румен радев .инсталирани вътре като Троянски кон(((както казва Астролога Любомир Мервенков))),ще им продадат и последното което е останало от България!!!
   Това е!!!

 8. ,,Българският народ, по Конституция, притежава върховната власт да управлява държавата си. Който управлява суверенна държава, може да бъде наричан СУВЕРЕН…“

  Българският народ ,в последните 30 години се мъчи да управлява собствения си хладилник !
  Той няма как да управлява държава,защото просто не я притежава.
  Пък и за какво му е държава без държавност ,в която циркулират държавници с ампутирани държавнически способности и въжделения ?
  Той,Народът си ги избира сам ,ей тъй на по табиет сред най крадливите представители на народонаселението…
  Т.е. Народът не спазва конституцията,като не иска да ,,ПРИТЕЖАВА върховната власт да управлява държавата си…“
  Стигна се дотам ,че Народ,Народен… станаха изпростели,даже мръсни думи ,избягвани умишлено от политическия речник в контекста на преекспонирането им при предишния комунистически режим.
  Няма нищо ,,Народно“ вече ,освен един салам…
  Останаха новотитуловани само Народните артисти,които играят в политическия театър ,,Във канала“ !
  И зрителите -бившия Народ ,на които въобще не му пука за конституционните Му права.

  Те зрителите ,сега имат други дертове -хладилника,сметките,децата,пандемията,локдауните ,смартфоните и как да се лъжат и карат помежду си…
  Народ .
  Суверен.

  Жалки остатъци от отминало величие…
  Бивши роби на труда и настоящи роби на оцеляването,свеждащо се до вегетативно съществуване.
  Добър материал за аватари,гостоприемници на чужда душа/най-вероятно силиконова- от Оная долина / !

  Венсеремос.
  П.Пис
  И пак чакате някой Трибун да ви каже колко напред е стигнала тази работа !
  Защото си нямате очи, душа и сетивност ли какво ?!?!?!

 9. Тез, дет убиха младостта ни, сега те същите, достойни собственици на замъци, палати и къщи за гости, строени с парите на народа, посягат и на старостта ни. Що не се пенсионирате, бе!

  1. Държавната хранилка трябва да е за по един месец, да има безплатен хляб за всички, а вашта хранилка, доживотна, пожизнена, несменяема. И не ми плямпайте, че ще ми направите живота по добър, че ми прайте нерви. Тез идете ги разправяйте в мангалските гета, там ще ви повярват, щот и те кът вас са родени със сребърна лъжичка в устата, и те кът вас са на доживотна държавна хранилка. Алилуя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *