« Върни се назад Публикувано на 09.06.2014 / 8:30

ВСИЧКИ, МИЛЕЕЩИ ЗА ФУТБОЛЕН КЛУБ „СПАРТАК“ – НА СРЕЩА НА 12 ЮНИ ОТ 19,18 ЧАСА!

 

Феновете на Спартак Варна канят всички милеещи за клуба – футболисти, треньори, родители на деца от школата на соколите, както и всички привърженици на варненския клуб на среща, която ще се проведе на клубното съоръжение на спартаклии на 12-и юни от 19:18 ч. На нея ще бъдат обсъдени варианти за борба за спасението на Спартак и искането община Варна да развали договора със Спортен комплекс „Спартак“ АД.

По този повод и във връзка с отвореното писмо до кмета на гр. Варна г-н Иван Портних от инициативен комитет за спасяването на „Спартак“, привържениците на отбора от „Синдикат 12“ изразиха своето мнение:

„Настояваме за назначаване на независим финансов одит на Спортен комплекс „Спартак“ АД от самото му създаване през 2006 г. до сега. Осветляване на всички действия и бездействия от страна на собствениците и представителите на община Варна, които са довели до ощетяването на футболен клуб „Спартак“ Варна и до практическото му унищожаване.

Катастрофалното състояние на клуба е най-силното доказателство, че Спортен комплекс „Спартак“ АД, в този си вид, тотално противоречи на целта, с която е създаден, а именно да обезпечава финансово ФК „Спартак“ Варна.

Смятаме, че развалянето на АД-то е единственото приемливо решение в полза на клуба и хилядите му привърженици в гр. Варна“, се пише в писмото на привържениците на „Спартак“ Варна – Синдикат 12.

Любопитното е, че от клуба отказаха да назоват имената на членовете на инициативния комитет за спасяването на Спартак и хората стоящи зад отвореното писмо до кмета Иван Портних, което бе публикувано в официалния сайт на Спартак 1918 преди няколко дни.

Afera.bg

«