« Върни се назад Публикувано на 09.04.2024 / 21:27

ВСЕКИ ИМА НУЖДА ОТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

Не знам защо, но виждайки колажа на ген. Наско с Кучето Контрабандист се сетих за оригиналната корица на “Малкият принц” – около него земята гърми и трещи, но той е спокоен и уверен, гледа с лека носталгия, но с пълна морална удовлетвореност в чехлите си, някъде натам към безкрая на вселената, където живеят единствено звездите и медийните папийонки; там, където гнусните ръце на военното разузнаване не стигат; там, където джуджета ядат слонове, но това не се отразява на фигурата им. 

А, иначе – да, кучето е сладко. И богато. Явно. Макар и в този конкретен колаж да не носи портфейла си. Както на други свои снимки в инстаграм.

От друга страна пък, този колаж няма как да ми напомни “Един наивник на средна възраст”, например. Най-малкото, защото ген. Наско не е на средна възраст, той цял живот си е на дребна възраст. Освен това не помня Емил Боев да е подкрепял ЛГБТ или да е ходил с пишеща машина, за да си драска нонстоп “секретни доклади” на крак.

Абе, тъжен си е колажът. Същият като държавата. Като корицата на “Малкият принц” сме всичките.

ГЕРБ и ДПС обаче нека гледат колажа и помнят думите на Екзюпери:  „Ти ставаш отговорен завинаги за това, което си опитомил.“

Ама кво пък толкова… Всеки има нужда от домашен любимец. Дори и Баце. Дори и ген. Наско. Дори и Кучето Контрабандист. Защото накрая у нас винаги е важна единствено любовта между животните. Любовта и нищо друго!

Васил Петев

www.mediamall.info

«