« Върни се назад Публикувано на 07.01.2021 / 14:02

ВРЕМЕТО НА ПРИКАЗКИТЕ СВЪРШИ ОТДАВНА. ТОЗИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН НЯМА ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ МАХНАТ И ТОВА Е ЯСНО ОЩЕ ОТ 2013 Г. ДОКАТО НЕ ВЛЕЗЕ РАЗГНЕВЕНА ТЪЛПА, ДА ГО ИЗКАРА С ШУТОВЕ ОТ МС И ДА ГО ЗАКАРА ДИРЕКТНО В СЛЕДСТВИЕТО, КЪДЕТО ДА ИЗГНИЕ

 

У нас демокрацията няма този имунитет, който има в Щатите, няма онези личности, които да сложат държавния интерес пред своя.

У нас всички институции са отдавна превзети и всички защити са преодоляни, а преврата се случва всеки ден – от джип, от хеликоптер, от горска полянка – декора се сменя, диктатурата си върви. Виждам, че е доста трудно, да се проумее, но трагическите събития предстоят, които ще докажат горното, и че един болен човек 11 години тероризира разума.

Монолозите от МС са обичайна практика на този нагъл демагог Борисов, още от 2009 година.

На практика това е един едноличен орган, на който решенията са взети предварително и диктатора само съобщава някаква част от тях, в ракурса, на който на него му изнася. Изобщо не протича никакво обсъждане между равнопоставени субекти – какъвто е смисъла на МС, а тече една пропаганда, която да бъде обилно медийно отразена след това, независимо от реалните действия на властта, често драстично различаващи се с изговореното на седянката.

Учудваща е тази безкритичност вече 11 години от така наречените ни медии.

Докато не влезе разгневена тълпа, да го изкара с шамари и шутове от МС и да го закара директно в следствието, където да изгние, ще се правим на умни във ФБ – как и какво е различното в интонацията на диктатора и с каква дикция е изтресъл поредната си обида към  гражданите, кое го тревожи и кое не. Обидно е това търпение към тая сган и нетърпимост към някакво си хоро…

За мен, времето на приказките свърши отдавна. Този по демократичен начин няма да може да бъде махнат и това стана ясно още от 2013г.

Георги Дренчев

«