« Върни се назад Публикувано на 10.12.2019 / 9:49

ВОЙНА БОРИСОВ – ПЕЕВСКИ. КОЙ ЩЕ ПАДНЕ ПЪРВИ ОТ СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ.

ВОЙНА БОРИСОВ – ПЕЕВСКИ. КОЙ ЩЕ ПАДНЕ ПЪРВИ ОТ СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ.За този, който вярва, няма въпроси, а за този, който не вярва, няма отговори.
Авва Исарий

Шетам аз по софийските сокаци. Тук „явка“, там „явочна квартира“, зад левия ъгъл „доверено лице“, зад десния ъгъл – „агент под прикритие“, по тротоарите иначе ма’ат гащи невчасови спецове с карти във вътрешния джоб с показващ се червен конец.

Поради свирепата „свобода на словото“, която цари на тази територия – кочина, заради която лично Бойко Борисов извикал USA съгледвач, никой не смее да оповести очевадното, което вече знаят дори и (мало)умните „корифеи“ от „МВР – Мето“.

Като казахме „МВР-Мето“, длъжни сме да уточним, че някак несправедливо е да апликираме името на покойния Мето към лицето Младен Маринов, за да илюстрираме „качеството“ на МВР, тъй като Мето, Бог да го прости!, беше мъж и пич, докато лицето Младен Маринов му бе слуга, в качеството си на собт-таджия, а след Мето и от други от тогавашната Компания взимаше кинти без особено нещо да прави и без особена полза от „уменията му“, но нейсе. Метафората „МВР – Мето“ иде да рече, че слугите „надминаха“ господарите си.

Та, да си дойдем на думата, за която видимо и официално никой не пише, нито говори.

Но ЖЕГАТА е разгара си.

Войната между Бойко Борисов и Делян Пеевски е в ход. Включваща кохортите и от едната, и от другата страна.

„Еманципираният“ Пеевски трябва да бъде спрян.

Зад всички „новини“ по телевизиите войната вече е в пикова фаза и се чака развръзката – кой ще падне пръв, Боко или Пеевски.

Борисов трескаво търси варианти да минимализира евентуалните набези срещу него.

Включително и със спешното заседание на Министерски съвет, заради уж Венецианската комисия, но с истинската цел да върже някак си гащите и да върже пранги на новия главен прокурор Иван Гешев.

Защото обществената мълва сочи, че Иван Гешев не бил на Борисов, а бил на Пеевски. От лагера на Пеевски пък отричат и твърдят, че това били глупости на търкала.

Обаче! За да изкласи лице като Иван Гешев до поста главен прокурор, това никога не е случайно и не се дава на хора у нас, които не са хванати за топките.

Хванати, нехванати, обаче, Борисов очевадно никак не е сигурен в „лоялния гражданин“ Иван Гешев, а Пеевски мълчи по въпроса, но никак не е трудно да се досетим какво мисли.

Цацаров е издегустиран. И от Пеевски, и от Борисов. И той никога нямаше да стигне дотам, докъдето се е добрал, ако не беше хванат за топките. Неговата хава обаче е по-унизителна, защото той може всеки момент да изгърми като Пацо Терасата, стига някой премиер /който и да е той/ да поиска.

Гешев е друга бира в настоящата реална ситуация. И изобщо не се знае дали няма внезапно да се „еманципира“ и да подпука и двата лагера.

Засега видимите резки, подозрително припрени движения, прави единствено Бойко Борисов.

Пеевски е потопен. И уж не действа.

Но ВОЙНАТА се вихри с пълна сила. Нищо, че не я дават по телевизията.
Кой ще падне първи? И как?

Ако някой очаква дум-дум и снайпери, няма да се случи. При и без това олайнявения „имидж“ на България пред Европа и света, само едно ВИП убийство ни трябва, за да се досрутим окончателно. Но пък знае ли човек, какво ли не прави страха и „рестото“?!

На Пеевски ще бъде направено „предложение на което не може да откаже“ – отивай си, напускай страната и бегай навън, но преди това, ако обичаш, се разделяш с 50% от имането.

В този ред на мисли, някой спомня ли си какво беше рекъл Бойко Борисов в редките си споменавания на името Пеевски – че бил напуснал страната и вече не бил тук? Както винаги излъга и както винаги Пеевски се появи по-късно с целия си блясък.
По онова време даже Борисов и Пеевски бяха в брилянтни отношения. Нищо, че за пред медиите и телевизиите се правеха, че нямат нищо общо един с друг.

Впрочем, двамата много дълго време бяха скачени съдове.
Смразяването им е от преди година и то ескалира със скоростни темпове.

И двамата са с огромно влияние в управлението на държавата, съдебната система, медиите и изобщо във всичко, което се сетите.

Трудно се избягва от такава скаченост на съдовете.

Ако падне първи Пеевски какво следва.

Разтрисане на държавата със сигурност. Това разтрисане няма как да не засегне и Бойко Методиев Борисов.

А и дали Пеевски така спокойно ще остави да го „елиминират“ и дори и „елиминиран“ дали няма да пусне смъртоносна отрова към доскорошния си авер?

Когато счупиш единия съд, другият също потъва.

Според всички посветени в онова, което се случва зад кулисите, развръзката предстои.

Още преди три месеца АФЕРА ви прикани да се заредите с пуканки, защото „филма“ вече се прожектира.

Разбира се, подобна война няма как да не бъде логистирана и от Вън. След като се върна от ливадата на Тръмп, Борисов си счупи кръста да се навежда на янките, че даже и върху вода кацна, опасан с военна мешка и каска на тиквата. Пеевски е далеч по-тих откъм видимо поведение. Засега.

Впрочем, Външните Шахматисти, които редят пешките на тази територия -кочина са наредили вече Партията. Предстои да видим мат.

Може ли да има обаче мат само за единия от два скачени съда?!

Веселина Томова

«