Публикувано на 02.07.2022 / 17:16

ВОИНИ С УСТИ МНОГО. ВОИНЪТ СЪС СЪРЦЕ Е ДРУГО. РАНО Е ОЩЕ ЗА ВОИНИТЕ. ТЕ ЩЕ ПОЯВЯТ, КОГАТО Е ОТРЕДЕНО

Често праведните са предадени в ръцете на нечестивите – не за слава на нечестивите, а да се тестват праведните (Св. Григорий Богослов, 13, 190).

Не съм се самозабравил до такава степен, че да виря нос, смятайки се за изрядно честив.

Но вече повече от 10 години, у нас се утвърждава едно поведение, което се превръща в модел на  подражание, с все по-откровено проявление, особено сред политическия ни елит и дързостта в претенциите му за святост.

Не съм „гален от папата по главата“, но не го и смятам за необходимост, която би могла да отвори пътя на човек към духовното му извисяване.

По-тежка би била съдбата ми, ако съм „гален от папата“, а действията вместо към възход водят към разруха.

При това не само моя, а на цял един народ – народ с дълбоки духовни корени.

Казано е, че където обитава благочестието, там беззаконието не може да влезе в сърцето.

За голямо съжаление, вместо да се радваме и да утвърждаваме благочестие, у нас се случва друго – започваме не само все по-често да си затваряме очите към беззаконието и безчестието, но и нещо още по-лошо от това – да оставаме равнодушни към тях.

Сега „лошият вълк“ е навсякъде другаде, но не и сред т. нар. елит.

Всеки, докопал се до властта, обещава да се справи с „лошия вълк“, а стадото ни все ограбено, все по-мършаво и мършаво.

Днес „лошият вълк“ е „руската мечка“. А „червената шапчица“ е народната избраница в парламента.

Тя е еталон за благочестие.

Вчера, един виден наш политик, задаващ моралната норма на поведение от 2009г. насам, се изцепи, че нещата са „бели и черни“, по отношение на Украйна.

Нямало други краски и затова напълно подкрепял изгонването на руските дипломати, независимо от аматьорския начин на действие.

Вълкът винаги ще бъде лош, ако слушате само „Червената шапчица“.

А и с „Руската мечка“, положението не е по-различно.

Този свят не е стерилен, колкото и да му се иска на някого.

А и не е разделен на бяло и черно, а е чудновато красив, още повече, когато „се тестват праведните“.

Интернет пространството е пълно с постове – няма ли мъже, които да пометат тази пасмина.

Няма как някой от нас да е повече от Промислещия.

На маса, пред екрана и компютъра, може да се ежиш, колкото искаш, но всичко друго се случва тогава, когато му е отредено времето, не от хора, делящи света на бял и черен, а от нещо друго, твърде недостижимо за човешките амбиции и претенции.

Воините са необходими, когато слабите не могат да се защитят, дами и господа.

Воини с усти много.

Воинът със сърце е друго.

Той се проявява, когато Господ е разпоредил да го има.

До тогава може всеки ден да си купувате сладолед от него и да не го познавате като воин, а като един обикновен сладоледаджия.

Когато газта скача с близо 100 лв, токът с близо 40%, рулетката на покупателната възможност на народа ни се завърта в темпо, на което не всеки би могъл да издържи.

За крадливите, измамните типове, които определят себе си като енергични, пресметливи, придвидливи, прогресивни и какви ли не още творения на модерния развой, това темпо не е проблем.

Измамникът винаги бележи себе си с кръста на праведността.

Да сте видяли някои измамник да каже: – „Аз съм измамник!“

Напротив, той ще гради винаги образ на спасител.

А воините, дами и господа, те не са продукт на обявление, още повече пък на равнодушие…

Има още много какво да се краде, има още много време за измами…

Тежкото още не е дошло.

Българинът е търпелив, много търпелив… и основната част от народа ни разчита на собствения си труд, който все още му дава възможност да живее почтено.

Рано е още за воините…

Има твърде много недостойни проявления, които тепърва ще морят дните ни, за да се появят воините.

А те ще се появят, когато е отредено…

Всичко е за добро, казват православните духовници.

И не забравяйте, че който е избрал за себе си пътя на благочестието, той трябва да помни и да не забравя апостолското слово:

„Всички, които искат да живеят благочестиво…, ще бъдат гонени. (2 Тим. 3:12)

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 12 за
“ВОИНИ С УСТИ МНОГО. ВОИНЪТ СЪС СЪРЦЕ Е ДРУГО. РАНО Е ОЩЕ ЗА ВОИНИТЕ. ТЕ ЩЕ ПОЯВЯТ, КОГАТО Е ОТРЕДЕНО”

 1. РЕЧ НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ, ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА:
  „Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как?

  Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

  От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството с една дума, каквато и да е безнравственост.

  В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.

  Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.

  Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Ето това ние ще направим.
  Всичко това ще извършим под девиза:“ Защита на правата на човека и гражданските му свободи…“

 2. Какво значи „воин“ и „истински мъж“?! Според моите скромни разбирания това е преди всичко характер, характеризиращ се с непоколебимост и воля. Силен дух тоест, не силен юмрук.
  А най-голямата победа каква е? Ами победата, постигната без използването на военна сила…

  1. Фърчилото е жив мъжага натУ-рел, Господ да ни опзи! Юмручето със силата и характера на премудрата невоенна вече овча мисъл на един уж бивш военен резидент. И зад него цялата непоколебимост и воля на сатаHATOто. Пази, Боже!…

   1. Как пък провидяхте в написаното от мене образа на „фърчилото“? За пореден път се убеждавам, че 100 души могат да изтълкуват един и същи текст по 100 различни начина. Но това е логично.
    За да дам пример с конкретно лице, свързано с България, ще напиша…..Илия Минев.

    1. Ами, не отговаря. Не разбирате от източни учения. (Или се правите, че не разбирате.)
     Какъв характер, непоколебимост и воля виждате във Вашето „фърчило“, драги (драга) страстно любящ(-а)? Никакви!
     Пиша така, както мога и искам. Тоест искрено- без роли и преструвки. Което не значи, че винаги съм права. Значи само, че съм откровена.

  2. Мария,според мен ,,Истински мъж“ в България е този,който даже да пълзи по корем, успява да плаща сметките на семейството си,не му пука от цената на хляба,тока,дизела и парното,но има най-малко две любовници и една скрита еврова сметка с ако ще минимална наличност.

   Войн е друга бира,но тя не се продава в България !

   Весеремос.

 3. Колега, май на нас ще ни се наложи да играем поредната серия на съветския филм „На бой отиват само „старците „“. До там я докарахме….

 4. курнелия свалила на дизайнерският си син панталонките, може и иначе ше дойде бай-Джон Чорний и ще ми пръсне трътката, пък нито тя, нито родител 2 ще може да го спаси лапайки чурката на Черният Господин, държейки се за колесника на боинга 0 ган0хафган стайл, ебати боклуците, такива продажници вероятно сме имали и Първата и Втората, сега в Третата – абсолютно няма да сме на тази територия. яежь зд 1-ва дават другарят ран, гаджето на другарят ът, тия двама педерасти, дето им желая всичките им гнусни чавета до 13-то поколение да умрът в адски мъки, тооя същият социопат, дето изби с програмата си поне 1 000 000 българи, пък те бяха достатъчно прости да се съгласят с това геноцидаджийско копеле и най-гнусен масов убиец, щото гаджетата му направиха същото с цяла ЮИЕ, дано се мъчих Хиляда години гнусно, гадно, долно и мръсно копеле, до последният ти любовник, барабар с майка ти и чаветата ти, това копеле трябва да се мъчи поне десет милениума в Ада, нещо като сестрата на лелинчо му е кюрдската терористка хероин мустафа, нещо като братчедката на лелинчо му е хаитянският лбгтм хактивист, толкова от тая Империя на доброто, когато и да получат масиран термо-ядрен удар ще е късно, както и майка им на гнусното островче, тая същата мастия, заради която високата порта ни държа със столетия в плен, в нейна полза. дано умират Хиляда години, нека така да илядят, майка им да е*а гнусна и долнопробна.

 5. Като гледам какви старци се мотаят по кауфланда, като гледам какви физически деформации има в средната възраст, че и какво опростачване се вижда в подрастващото поколение, завива ми се свят. Момичетата тръгнали по къси гащички като на ревю, момчетата си прихванали косите като момичета или са гладко остригани като войници, останалите са минавали многократно да им рисуват ръцете, краката и всичко останало. Къде са тези умните, духовните, знаещите , родолюбците. Ами как да очакваме висока изборна активност, след като спрат и парите за циганите в изборния ден. Трагедията е пълна и може би вече необратима. Територията наречена БГ е готова за война срещу Русия и руснаците с мъка, както и в Украина ще се наложи да ни севтосват с най-новите си ракети, за велика радост на задокеанските ни „партньори“

 6. да се повторя:
  1. „И видях бял кон; а яздещият на него имаше лък; и му бе даден венец и той излезе като победител, за да победи.”
  2. „И излезе друг кон, огненочервен; а на яздещия на него бе дадено да вдигне мира от земята, така че човеците да се избиват един друг; и му бе даден голям меч.”
  3. „И видях, и ето, черен кон и яздещият на него имаше везни в ръката си. Тогава чух нещо като глас изсред четирите живи същества, който казваше: Един хиникс пшеница за динарий и три хиникса ечемик за динарий; а елея и виното не повреждай.”
  4. „И видях, и ето, пепелявосив кон и името на яздещия на него беше смърт, и адът вървеше след него; и им бе дадена власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове.”
  на кой точно кон са ни качили, щото неговтото име е Смърт.

  1. Бихте ли цитирали източника.
   В Новия завет пише нещо много различно.
   Вероятно имате предвид Откровение на Йоан, глава шест. Стиховете са дълги и нямат почти нищо общо с написаното от Вас. Гугльо не е достоверен източник.
   Ще цитирам глава 19:11-16

   “И видях от небето отворено, и ето, кон бял. Оня, Който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и Той праведно съди и воюва;”
   “очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него, никой не знаеше.”
   “Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, а името Му- Слово Божие.”
   “А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха подире Му на бели коне.”
   “От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя.”
   “На дрехата и на бедрото Му бе написано името: Цар на царете и Господар на господарите;”
   Йоан 19:11-16

   “Тогава видях звяра и царете земни и техните воинства, събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството Му.”
   “Звярът биде хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил личби пред него, та заблуди ония, които бяха приели белега на звяра и се кланяха пред образа му; и двамата бидоха живи хвърлени в огненото езеро със запален жупел;”
   Йоан 19:19-20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *