« Върни се назад Публикувано на 15.04.2022 / 10:45

ВОЕННО БИОЛОГИЧНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ НА САЩ В УКРАЙНА! 350 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА STCU И ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ!

Брифинг за резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологичните дейности на Съединените щати на територията на Украйна (14 април 2022 г.)

Документи ➡️ https://disk.yandex.ru/d/GWeH18ux9aL17g

Слайдове ➡️ https://disk.yandex.ru/d/f9KgolQWhxXueA

@ministerstvo_oborony

? Резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологичните дейности на САЩ на територията на Украйна (14 април 2022 г.)

✅ Седалището на Украинския научно-технологичен център се намира в Киев и има регионални офиси в Баку, Кишинев и Тбилиси, както и в Харков и Лвов.

◽️ В същото време Експертният център за химически и биологични заплахи на Министерството на отбраната на Русия установи, че основната дейност на STCU е да действа като център за разпространение на безвъзмездни средства за провеждане на изследвания от интерес за Пентагона, включително в областта на биологични оръжия.

◽️ Само през последните години повече от 350 милиона долара са похарчени от Вашингтон за изпълнението на проекти на STCU.

◽️ Държавният департамент на САЩ и Министерството на отбраната са американски клиенти и спонсори на STCU. Финансирането се осигурява и чрез Агенцията за опазване на околната среда, Министерството на земеделието, здравеопазването и енергетиката на САЩ.

Имената на служители, които са участвали в изпълнението на военно-биологични програми на територията на Украйна.

◽️ Постът на изпълнителен директор на Украинския научно-технологичен център се заема от американския гражданин Къртис Белаяч. Роден на 27 август 1968 г. в Хънтингтън Бийч, Калифорния, учи в Калифорнийския университет по мениджмънт. Андерсън. Има магистърска степен по международни финанси и работи в Украйна от 1994 г.

◽️ Председател на борда на STCU от Европейския съюз е Еди Артър Майер, от Съединените щати, работата на центъра се ръководи от Фил Долиф, който заема длъжността заместник-съветник на секретаря по международна сигурност и неразпространение на ОМУ Програми в Държавния департамент.

◽️ Документите, получени от руското Министерство на отбраната, потвърждават връзката на STCU с американския военен департамент.

◽️ Слайдът показва официалната препоръка на Държавния департамент на САЩ, одобряваща сътрудничеството на STCU с главния изпълнител на Пентагона, Black and HIV. В кореспонденцията се изразява готовността на вицепрезидента на тази компания Матю Уебър да работи с STCU в рамките на текущи военни биологични изследвания на територията на Украйна.

@ministerstvo_oborony

По линковете има доста документи и обяснения.

Тодор Ангелов

 

 

«