Регистрация
Публикувано на 14.12.2017 / 9:01

„ВОЕВОДА“ – ВТОРА СЕРИЯ. АЗ РЕШИХ, ЧЕ Е РЕКЛАМА НА МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА

воевода„Воевода“ – втора серия.

Аз реших, че е реклама на македонска наденица.

георги дренчевГеорги Дренчев

Бележка на АФЕРА: „Воевода“ с черен потник и клин като морски пехотинец, с обеци и с направени перфектно вежди в бюти – студио, а байрактаря с хипи прическа с плитчица на врата, на фона на нещо като диалог с безобразно озвучаване, преливащ от неразбираем диалект до изкуствен перфектен книжовен език, ако някой чу и нещо разбра – хаирлия да е…

Коментари 19 за
“„ВОЕВОДА“ – ВТОРА СЕРИЯ. АЗ РЕШИХ, ЧЕ Е РЕКЛАМА НА МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА”

 1. КОГАТО НА ЧОВЕК МИСЛЕНЕТО МУ МИНАВА ПРЕЗ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО И В 21-ви ВЕК ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВИЖДА САМО ДС И „КОМУНИЗЪМ“, ДО КОЙТО ТАКА И НЕ СЕ ДОСТИГНА, ЗАСЛУЖАВА ДА ПЛАЩА И ДА ГЛЕДА САМО ТАКИВА ФИЛМИ, КАТО „ВОЕВОДА“ !

 2. СИЛНА ЗАРАЗА ОТ ЦИОНИЗЪМ И ЧИФУТСКИ ПАРАЗИТИ опитват се с мръсните си ръце да осквернят българската памет

 3. Няма такъв ташак,теа се подиграват..да еба и смешниците на кинаджии са правят.Пфуу.

 4. Някои мисли покрай „Румена войвода“…

  „И така!!! ….. „Воевода“

  Филмът започва с надписи в стил „In a galaxy far far away“, само че с драматичен текст за турски зверства и кланета по учебния план за 2017/2018 година.

  Още в самото начало разбираме, че ни очакват тежки минути. Това го разбираме от няколко съвършено нелепи сцени:
  1. Румена е напъхана в корема на изкормен вълк от баща си. Никой не разбира защо. Според мен е тренд от Леонардо ди Каприо. Той в кон, ние във вълк.
  2. Румена е малко момиче на 10 години. Като всяко българско момиче по време на османското робство, Румена е облечена в прилепнал панталон, къса, тясна блузка без ръкави и деколте, което се повдига, когато Румена се наведе.

  Следват сцени на терор, пушек и мъгла. Румена се жени още на 10, защото турчин с мустак я желае. Сватбата е традиционна за българската кинематография – посърнали, неможещи да играят хора стоят около някакви паници в мълчание и пушек. Положението е арт.

  Та, да го караме накратко – Румена порасва, плюят й в голия задник, тя става хайдутка с традиционно облекло за войвода – прилепнал панталон с висока талия, блуза без ръкави и кърпата на Джак Спароу. И разбира се, спирала за мигли от тези, традиционните, изковани от стааари спирални майстори от Осоговската планина.

  В най-общ план: никой не може да играе. Никой от участниците мисля никога не е чувал за нещо, наречено актьорска игра. Или както се казваше в стария виц, вероятно братът на някой от участниците някога е виждал актьор да играе, но връзката е до там.

  Операторската работа е ад. Ако операторът беше турчин, а аз българска девойка, щях да посветя живота си да освободя кинематографията от това операторско майсторство и неговите пророци.

  Следва езикът. Езикът в този филм е несъществуващ. Някаква ужасяваща смесица от селски диалект на пияни студенти, няколко неправилни ударения и изречения, произнесени като в централните новини. Всъщност всички играят като в Централните новини.

  Имаше изнасилване, имаше цица, имаше мълчание и пулене. Както си трябва за български филм в най-добрите традиции.

  Езикът ми разкърти психиката, операторът ме смаза, актьорите ме отчаяха, НО СЦЕНАРИЯТ. СЦЕНАРИЯТ МИ ВЗЕ ДУШАТА, УБИ НАДЕЖДАТА МИ за бъдещето и ме захвърли в тъмните недра на депресията.

  И накрая… Накрая дойде един от Assassin’s Creed и ликвидира всички. Щеше ми се да бе дошъл по-рано.

  Наистина се надявах, че ще видя Румена Войвода – една от великите жени на своето време. Вместо това видях нещо, което ме накара да стисна очи и да си поискам нещо от все сърце – никой повече да не пипа нищо, никой да не прави филм за никого в България. Никога. Ако иска, да направи филм за себе си. Може пък да има някой желание да го гледа.“

 5. Ако има и други серии , дарувам 100лв. ако се появи и пънкар във филма!

 6. „ВОЕВОДА“ – ВТОРА СЕРИЯ. АЗ РЕШИХ, ЧЕ Е РЕКЛАМА НА МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА
  А ЗА СУДЖУК НЕ СПОМЕНУВАТ ЛИ!?

 7. Брях мааму стара! Леб и зрелища ви осигурявам, екшън и дипломация, а вий матряла се мрънкате! Няма угодия, лош матрял! Ама при шестия ми мандат свършвам с вас – ся лекарствата, после живота……

 8. Филмът е разкошен…за олигофрени…
  Нова телевизия абсолютно деградира като медия, при
  това за много кратко време…
  Като почнем от кака Гала с кафето и стигнем до филмите…
  Воеводският е върхът…на бездарието и глюпостта…
  ако истинските хайдути научат – ще се обърнат в гробовете си
  Абе каквито началниците, такива и медиите им…
  Томова, съвест нямаш…
  Разплака ме за Иво Прокопиев…
  Бедното момче… Хайде сега да организираш фонд
  да му съберем мъничко парички…
  Ех, как ми откраднаха пияното…
  Сега нема где да си държим автомата…

 9. Май са усвоени едни пари така,че да се угоди на всеки от управляващите и техните ръководители.И артистите хляб искат.

 10. Малиии… чак сега вденах, че говорите за Румена войвода и за една Зорница Стефанова, дето преди лятото обикаляше де що се сети за радио и за телевизия да обеснева къв шидьовир е направИла, и как тя горката и сценарий, и режисура, и костюм, и сичко. Водещите цвилят от възторг, ама те тогава за цял филм говореха, мое пък да са залепили от излишните парчета един сериал, че да не става зян, а?

 11. То всички български продукции са такива: В едни се вика, крещи през цялото време – трябва да си намаля звука на телевизора, в други актьорите си мърморят под носа – трябва да си увелича звука…Аааа, няма да си развалям дистанционното, а най- вече настроението.

 12. Благодарение на Афера разбрах за този филм и реших да изгледам втората му серия.Контакта ми с екранните герои беше изключително кратък,а коментара ми е академично прост:
  Екипа на филма си прави ташак със зрителите

  1. Trjabvashe da saberat,,artistichen personal,,ot Petrichko/sandanskoto pole,,pokry orantta i razsadite,shtesha da sa,,avtentichni,,pone…

 13. И пак повтарям, че на вас филма може да е всичко от реклама на македонска наденица (между впрочем рекаламата на наденицата е перфектна) до „Кървава мъгла и из нея щъкат глухонеми“ и още и още ама я вижте кво вика оня от Нова ТВ „а сега следва ХИТОВИЯ СЕРИАЛ „Воевода““. Да кажете нещо, а? Е па я че кажем, хитов ама друг път!

 14. ТАКЪВ Е „КИНО-ЕФЕКТА“, КОГАТО НАПЪНИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ПРИСЪСТВАЩИ В БЪЛГАРСКАТА ФИЛМОВА ИНДУСТРИЯ СА САМО ЗА УСВОЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ! КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРСКОТО КИНО ОТ ГОДИНИ Е В НАЙ-УРОДЛИВАТА СИ ФОРМА, НО „КИНО-ГИЛДИЯТА“ НЕ СЕ ТРЕВОЖИ ОТ ТОВА, ЧЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ЧАЛГА-ФИЛМИ, КОИТО САМО ДВАМА ДУШИ СИ ГИ РАЗБИРАТ, А ПУБЛИКАТА СЕ ЧУДИ КАКВО ИСКАТ ДА НИ КАЖАТ ТЕЗИ ОТ ЕКРАНА !

  1. Иванке , то усвояването на пари да е само там…. с мед да го намаже човек! Де що ДС има, има и усвояване на мангизи сал комунист да си !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>