« Върни се назад Публикувано на 07.06.2011 / 15:15

Водят Патрашкова принудително в съда

Патрашкова бе глобена и с 500 лева от съда. Същата сума е наложена и на заместникът и в „Галерия” Явор Дачков, който бе предупреден, че ако пак не се яви, също ще бъде доведен с помощта на съдебната полиция.

Според обвинението, Зоя Димитрова е копирала секретна информация на флашка, а след като е сдала поста ръководител на пресцентъра на агенцията, е публикувала секретните материали във вестник „Галерия”. Пред съда застанаха трима агенти на ДАНС, който подробно описаха ситуацията с флашките.

Началникът на сектор „Координация” в секретната агенция Павел Иванов свидетелства, че тайните материали са били открити на компютъра на Димитрова. Все още като говорител на ДАНС тя е отправила искане да получи тази флашка, но лично по разпореждане на Петко Сертов информацията и е отказана. Сертов обаче издал устна заповед и няма нищо черно на бяло. За това съдът ще го призове като свидетел на по-късен етап.

В интервюта пък Явор Дачков твърди, че въпросният доклад на ДАНС, свален на флаш-памет, е бил пусната в пощенската му кутия. Става дума за „Анализ на състоянието на средата за сигурност и отчет за собствената дейност през първото шестмесечие на 2009 г.”, което е документ с гриф за секретност и не би трябвало да излиза в публичното пространство, пише още Стандарт.

afera.bg

«