« Върни се назад Публикувано на 17.12.2014 / 21:24

ВОДЕЩИЯТ ОФИЦЕР НА ТЪСТА НА ПОРТНИХ, ЗАЕДНО С ТЪСТА, В КОМПЛОТ СРЕЩУ ВИДНИЯ ГЕРБ – ЗЕТ

Иван ПортнихИван Портних, ГЕРБ – кметът на Варна, който е ювелирен любител на разходките Горе по прелестната корона на черешата, е объркан. Не знае какво да прави. Притиснат е до стената. От „свои”, ама баш – своите. Местните избори за кмет на Варна наближават със страховита сила, а ГЕРБ – ГЕРБ – Борисов, и ГЕРБ – Цветанов – са в „мениеров синдром”, покрай Варна.

Още преди месеци уж в подредената схема беше заложено на сегашния зам-кмет на Варна Пейчо Пейчев, който бе назначен от ГЕРБ –кметът Иван Портних.
Пейчо, който пък е тривиален представител на РУМНО, без да има хабер от финанси, бе назначен за зам-кмет, отговарящ точно по финансите и икономиката, поради простичкия факт, че е бил водещ офицер на тъста на Иван Портних – Красимир Маринов като агент на РУМНО.
Пейчо Пейчев, като всеки неизживял се спец. офицер, реши, че не му стига властта, която му поднесоха на тепсия и взе да събаря Портних, и да се сили за кмет на предстоящите местни избори. Естествено като избор на ГЕРБ.
Най-интересното е, че тъстът на Портних – Красимир Маринов застана на страната на водещия си офицер срещу собствения си зет Портних.
Така вътре в ГЕРБ настана драма „разораната целина”.
Портних, усещайки се как е прецакан със задкулисен комплот, стига дотам, че отказва да слага подпис под каквото и да е, предоставено му от Пейчо.
В същото време не може да се опълчи официално и остро, защото е наясно със зависимостите си и още повече, че те са брилянтно пък известни и вероятно документирани от собствения му тъст Красимир Маринов.
И се върти сега Портних като пате в кълчища без ход.
От кратко време назад играта на Пейчо плюс тъст е пресечена, поне засега, на високо равнище от ГЕРБ. Това обаче не означава, че тъст и зет са отново плътно един до друг на лодката.
В ГЕРБ изчисляват, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори – за кмет на Варна ще бъде издигната Лиляна Павлова. При вариант – само редовни местни избори – при сегашното „отсвирване” на Пейчо, няма на кого да заложат и ще бъдат принудени „да вадят” Портних.
В същото време са на тръни дотогава зависимостите на Портних да не лъснат.
И най-важното – ГОЛЕМИТЕ КИНТИ НАГОРЕ КЪМ ГЕРБ не текат по график, да не кажем по-силна дума. В този ред на мисли, във Варна се очакват „реализации”, които ще покажат на някои „проснати по очи” какво означава да не се се отчиташ и да се разсейваш.
Докато ГЕРБ се тресат „горе на черешата”, още по времето на правителството на Орешарски изборът „КОЙ” вече е направен, включително и от ДПС, които ще го подкрепят „тайно”.
Корпоративният избор за кмет на Варна е на страната на Данаил Папазов, за което АФЕРА писа още преди година, докато Папазов бе министър на транспорта.
Със сигурност зад завесата ГЕРБ ще отклони гласове и към Папазов, защото Борисов и Пеевски изобщо, ама изобщо не се имат.
На манежа за кмет ще излезе и Чавдар Трифонов, но ще има и изненада – отделно ще излезе и д-р Красимир Иванов, и така брат му – финансовият Янко – ще бъде раздвоен, да не кажем клониран.
Марешки го пишете задължителен.
Преди кушията обаче ще има да гледаме „МВР пикчърс”. Във Варна избори без ченгета не се правят. Особено, когато някой се ослушва за кинтите.

Afera.bg

 

«