« Върни се назад Публикувано на 09.09.2014 / 15:19

ВНИМАНИЕ: „РЕФОРМАТОРИ”! СПАС „ДОБРИН МИТЕВ” И ЦИГАНИТЕ. ЗА ЕДИН ПРОБИТ ДОЛАР

Спас Спасов„Нови лица, нови правила, стари данъци“- така открило кампанията на „реформаторите” във Варна новото лабораторно чадо на Иван Костов – Радан Кънев. „Нови” лица, нов рекет, стари курви”, рече чичо Дончо, докато се изхрачи ядно и реформаторски пред една банка, която замени култовото седесарко кафене „При синьото лъвче” в морската столица. Чичо Дончо ги помни всичките „десни” измекяри във Варна и като споменахме „морската столица” изсъска по Командирски – „мани го тоя Циганин, дето е… ма…та на синя Варна! Каква морска столица, бе? Кенеф, сестро, десен кенеф с комунистическо казанче”.

„Реформаторът” Спас Спасов, бивше пресаташе на любимеца – престъпник на Иван Костов – Добрин Митев и сегашен прокопиев дописник, го нямаше там, да чуе.
Спас „Добрин Митев” е заето момче. Реформаторско. А и за един пробит долар вече има ново амплоа – да дава всеки на съд и на прокурор, стига да е рекъл и сричка срещу циганите.

Спас „Добрин Митев”, през чиято сметка минаваха кинтите за „Равни под слънцето” на съпругата на престъпника – Добрин Митев, днес реформаторски ни е нахедрил в „Равни пред дайрето”.

И пише сигнали до МВР, прокуратура и съд, защото ние сме циганоубийци, кръвопийци ниедни, кръволоци разни, начело с Кеворк Кеворкян.
Реформаторът Спас „Добрин Митев” и цялата Костова Добринмитева кохорта, с „новите лица” Радан Кънев и Касим Дал напред, си искат обратно Варна, за да я дорутят и изконсумират, точно както бе по сатрапното Командирско време.
Разчитат единствено на късата варненска памет.
Разчитат на годините, които отминаха. Разчитат на комерсиалното невчасово и нечетящо „ново” „младо” поколение, което успиват с мерзките си лъжи. За това какви „реформатори” са.
„Новите лица” не помнят, че до каквото се докосне Иван Костов гори. И се разпада. И се руши. „Новите лица” чакат кинтите. Не само от КТБ.
Спас „Добрин Митев” е „новият” борец за правата на циганите и клейми всеки българин, който изрече нещо срещу „братята роми”.
Спас „Добрин Митев” пише доклади, рапорти и каквото там се нарича до „американските си донори” и клейми поименно „цигано-убийците”.
Спас СпасовСпас „Добрин Митев” дава всеки на прокуратурата, МВР и на когото още се сетите всеки, който не прилича на „Циганина” /прозвище за един „Командир”/ и който не пие вода от легена с потопените мръсни крака на циганите.
На 2 юли 2014 година в блога си Спас „Добрин Митев” роптае, че МВР не открило „данни” за да накаже тоя „циганофоб” Кеворк Кеворкян:
На 25 октомври 2012г. изпратих до тогавашния главен прокурор Борис Велчев сигнал срещу журналиста Кеворк Кеворкян заради съдържанието на статията му „Боклуци“. Тя беше публикувана във в. „Стандарт“ и сайта на информационната агенция „Стандарт нюз“.
В статията си Кеворкян многократно бе нарекъл „идиоти“, „животни“, „скотове“, „вандали“, „организирани типове“ и т.н. тримата роми – ученици от Добрич Али, Васви и Реджеп. Те се бяха снимали в провокативни пози с портрети на личности от българската история и бяха публикували снимката във Фейсбук.
По повод недопустимо арогантния, агресивен и човеконенавистен език на Кеворкян написах, че гласовете на миналото са онова, което ни пречи да потърсим по-достоен път напред. И че мълчанието след подобни текстове е пълно с тревога, с унижение и че е опасно! И че рано или късно ще ни затрупа.
Година след като подадох жалбата си до прокуратурата получих писмо, подписано от тогавашния директор на Националната полиция Ангел Антонов. В него той ме информираше, че вместо прокуратурата сам е прекратил преписката по случая, тъй като в публикациите на Кеворкян не са открити данни за престъпление от общ характер.
На 30 май т.г., след предложение на правителството, президентът Плевнелиев издаде указ за назначаването на Антонов за началник на Националната служба за охрана.
Преди седмица, два дни след наводнението във варненския кв. „Аспарухово“, отнело живота на 13 души, общинският съветник от Варна и директор на Историческия музей вгр. Добрич Костадин Костадинов публикува в блога си текста “Защо нямаше нито един циганин доброволец”. В него политикът и историкът направи крачка пред Кеворкян и написа по адрес на ромите: „Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация”. Нарече ги дори „подчовеци“.
По този повод на 27 юни т.г. заедно с още шестима мои колеги подадохме жалба срещу Костадинов до Варненската Районна прокуратура.
Ето текстът на сигнала ни:
До Варненска районна прокуратура,
Адрес:
гр. Варна 9000,
бул. „Вл. Варненчик“ №57
Г-н Районен прокурор,
Като граждани на Република България призоваваме Варненска районна прокуратура да образува досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 162 (1) от НК, гласящ: „Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание“.
Сигналът ни е във връзка с публикация в блога на Костадин Костадинов, общински съветник в град Варна и директор на Регионален исторически музей – Добрич (http://kostadin.eu/about/)
В публикацията си “Защо нямаше нито един циганин доброволец” (http://goo.gl/6MXhgV) от 21 юни 2014 г. Костадинов използва директни обиди на етническа основа като “нечовешка сган” и апелира, че цитираме “Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация.”
Намираме, че посланията, съдържащи се в цитираната публикация, съставляват деянието, предвидено в чл. 162 (1), а именно проповядване и подбудителство към омраза, дискриминация и дори насилие, основани на етническа принадлежност.
В публикацията има открити препратки и към термин от нацистката риторика – „подчовеци“ (буквален превод от „untermencshen“), който пряко посяга на човешкото достойнство на етническа основа и е несъвместим с ценностите на Европейския съюз, от който България е част. Подобни призиви и обиди са още по-опасни поради факта, че са отправени от личност на висок обществен пост и поради това представляват сериозен риск за сигурността и реда в страната.
Представяме на вниманието Ви няколко цитата, от които е видно, че авторът всячески се стреми да противопостави българската и ромската етнически групи с използването на расистка риторика и аргументи:
“Тълпи от цигани се редяха цял ден на опашките за помощи пред кметството в Аспарухово. Без дори да са им изкаляни обувките подчовеците нагло твърдяха, че са им съборени къщите и грабеха храна и дрехи.”
“Защото паразитът не може да помага. Паразитът може само да вреди. Докато днес стотици доброволци от Варна и цялата страна работехме безплатно в полза на пострадалите си съграждани и сънародници, точно тези паразити, които са сред основните виновници за наводнението, се бяха отдали на обичайното си занимание. Крадене и лъжене.”
“Съжалявам, но няма да съм толерантен. Няма и да съм политически коректен. Ще кажа нещата така, както ги казваха хората цял ден днес. Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото й с останалата част от човешката раса е само външният вид“.
Призовавамe Прокуратурата да установи фактите и да предприеме необходимите действия, за да покаже, че може да осигури законността и сигурността в страната в съответствие с правомощията дадени й от Конституцията и законите на Република България.
Сигналът се подава от:
Кристина Христова, Спас Спасов, Методи Герасимов, Пламена Тодорова, Камелия Иванова, Десислава Тенчева, Екатерина Войнова”.
Спас „Добрин Митев” даде на прокурор и журналиста Калин Руменов на прокуратурата, защото бил написал „престъпен текст” срещу … циганите:
Асоциацията на европейските журналисти – България изпрати днес сигнал до Софийска районна прокуратура с искане да бъде образувано досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 162 (1) от НК във връзка със статията „Насъскай Българина да стои далеч от Циганина“, подписана от Калин Руменов и публикувана на 25 юни 2014 в сайта http://novinar.bg.
Като член на асоциацията аз също стоя зад този сигнал. Защото освен, че е престъпен по българското и европейското законодателство, този текст е и израз на задълбочаваща се тенденция за радикализиране на омразата към циганите, чужденците и либералното мислене. Но освен всичко друго този текст доказва, че търсачите на враг, който да оправдае хроничните ни провали като общност и общество вече са махнали намордниците.
Текстът на сигнала:
До Софийска районна прокуратура,
адрес: гр. София – 1164; бул. Драган Цанков N6
Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) призовава Софийска районна прокуратура да образува досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 162 (1) от НК, гласящ: „Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание“.
Сигналът ни е във връзка със статията „ “, подписана от Калин Руменов и публикувана на 25 юни 2014 в сайта http://novinar.bg.
Намираме, че посланията, съдържащи се в цитираната публикации, съставляват деянието, предвидено в чл. 162 (1), а именно проповядване и подбудителство към омраза, дискриминация и дори насилие, основани на етническа принадлежност, като за целта се използват средства за масова информация с голяма аудитория. Като взима повод от конкретен случай, получил публичност, авторът използва етническата принадлежност на земесените лица, за да проповядва омраза и етническо противопоставяне между българските граждани от различни етнически групи – българска и ромска.
Представяме на вниманието Ви няколко цитата, от които е видно, че авторът всячески се стреми да противопостави българската и ромската етнически групи с използването на расистка риторика и аргументи:
самото заглавие приканва директно към етническа омраза :
“Насъскай Българина да стои далеч от Циганина”
Циганинът се държи като естествен мародер, но не може да свърши като такъв. Това да не ни е война, че да застрелваме от упор всекиго, който пребърква трупове. Това е само бедствие и след него е разрешено да се пребърква тинята за чужда покъщнина, разрешено е да се мародерства хуманитарна помощ. Забранен е единствено езикът на омразата.”
“А Циганката е Дева Мария, дори да произхожда от семейство, за което след едно-две поколения обективно ще може да се говори – всички до девето коляно бяха курви. Пратете и това в прокуратурата, но трябва да бъде написано – един от основните поминъци на Циганката от „Аспарухово” е между краката й. После питайте прокуратура кой гледа децата на потомствените проститутки, колко отнети родителски права има. Питайте също, ако майката и майката на майката са на вагинално турне из Европейския съюз – пак Държавата ли е виновна, че не може да опази децата и внуците им. Това може ли да бъде наречено курвенска вълна на циганското безхаберие, или е прекалено политнекоректно, чак подсъдно.”
“НИЕ не можем да живеем повече с ТЯХ, поне не и по досегашния начин. Не можем да обитаваме един квартал, а да живеем в две цивилизации.”
Като призоваваме Прокуратурата да установи фактите в съответствие с правомощията дадени й от Конституцията и законите на Република България, настояваме да се изясни въпросът за вината, както на автора на въпросните публикации, така и на редакторите и издателите, одобрили разпространяването им чрез средствата за масова информация.
София, Асоциация на европейските журналисти-България”.
Не си спомням тая Асоциация на европейските журналисти – България да е защитила някой журналист, поставен под безумен натиск и цензура, каквито упражняваше самият „реформатор” Спас Спасов по времето, когато бе пресаташе на Добрин Митев – време джандарско, време зловещо – при управлението на Иван Костов.
Сега се загрижиха за циганите. Защото откъм тая „правозащитна” яма вероятно текат кинти.
На 13 януари 200 година в местната преса може да се прочете, че Спас „Добрин Митев” се „отчита” за „Равни под слънцето” на жената на Добрин Митев. Убийствена дописка на Валери Станков, която трябва да си припомним:
Равни под слънцето“ умря, 10 580 240 лева станаха на обувки
Петима събират пари за Илиана
Добрин Митев имал о’кей счетоводна документация, пари на ръка няма
Инициативата на актрисата Илияна Даскалова, която нашумя във Варна под егидата на Добрин Митев, областен управител на Варненска област, като „Равни под слънцето“, вече не съществува, 10 580 240 неденоминирани лева дарения от фирми и фирмички са постъпили в Банка ДСК на личните сметки на петима наши съграждани от инициативния комитет, безотчетни пари на ръка в торбички, куфарчета и митични найлонови торбички в областната администрация изобщо не са идвали, пък и лично аз нямам никакви съмнения относно законността на събираните и изразходвани средства, заяви вчера специално за „Черно море“ бившият глас No 1 на Добрин Митев журналистът от „Алфа радио“ Спас Спасов.
Петима са собствениците на сметки в Банка ДСК, които са събирали милионите. Освен г-н Спас Спасов, в числото влизат още актрисата Илияна Даскалова, режисьорката от Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ г-жа Наска Бакалова, г-жа Върбинка Дончева, директорка на дом за деца и юноши „Княгиня Надежда“, и г-н Борислав Денчев, главен специалист в направление „Образование, култура, спорт“ в областната администрация.
Според г-н Спасов в областната администрация имало изрядна счетоводна документация на инициативата „Равни под слънцето“, изключени са всякакви възможности за далавери и незаконно разхищаване на постъпилите средства. На 15 декември 1998 година инициативният комитет на свое заседание е решил сметките на петимата в Банка ДСК да бъдат закрити. Събраните милиони били преведени с платежно нареждане на обувния завод в град Добрич за производството на обувки за деца-сиротинки.
Това също е отразено нагледно във финансовата документация на инициативата, където се пази касовият бон, фактурата, както и протоколът за раздадените на децата обувки, поясни г-н Спасов.
Сертификати за дарителство били връчени по Коледа на всички, развързали щедри кесии. Много голяма част от даренията били във вид на нови и дрехи втора употреба, автоматични перални, матраци, дюшеци, легла, консерви.
Инициативата „Равни под слънцето“ вече не съществува, но не защото във Варна милозливите бизнесмени вече свършиха. Може би актрисата Илиана Даскалова се умори от показната помпозност, от която истинското милосърдие просто не се нуждае.”
Днес ТЕ са ТУК и ПАК са СЪЩИТЕ. Парите за предизборната кампания на „реформаторите” във Варна се държат от Костовите капии, които са същите „нови” лица от Добринмитевата кохорта.
Днес Спас „Добрин Митев” клейми „колегите” си журналисти заради циганите. Докато се подвизаваше като пресаташе на Добрин Митев клеймеше журналисти, които изрязяваха позиция срещу Костов и Добрин Митев, със сталинистки статии, а ако някой се опиташе да му отвърне подобаващо бе даван под съд от „демократа”, „реформатор” Спас:
Януари, 2000 г:
Веселина Томова влиза в съда, Валери Станков – в „Икономическа полиция“
Журналисти метнати на прокурора
Ексобластният глас No 1 Спас Спасов завежда дело от частен характер
Най-скандалната журналистка на Варна Веселина Томова ще застане като подсъдима в 10,30 часа пред II състав на Варненския районен съд на 23 февруари по дело от частен характер No 3106, заведено през 1999 година по тъжбата на ексобластния глас No 1 Спас Спасов, и ще отговаря за клевета по член 148, ал. 1 и 2, точка 2 от НК, научи репортер на „Черно море“ лично от г-ца Томова.
Тъжбата, подадена от Спас Спасов в качеството му на пресаташе на г-н Добрин Митев, областен управител на Варненска област, е във връзка със статията на Веселина Томова „Областното пресаташе го засърбяха срамните части“, публикувана във в.“Черно море“ като достоен отговор на Спасовите „Влажни части…“ в същия вестник.
Главен герой в статията на Веселина Томова съм аз, пише обиденият Спас Спасов, материалът й е написан в самоцелно вулгарен стил и съдържа редица клеветнически съждения, унизителни за честта и достойнството ми изрази като „…той дори не успява да прикрие дръгненето си“ или „… недостойно и миризливо се напъва да оправдае собственото си, а и това на шефа си, падение“.
Въз основа на Спасовата частна тъжба съдийката-докладчик по НЧХД No 3106 Св. Даскалова издава разпореждане за разглеждане по време на съдебното заседание на наказателно производство от частен характер, като на самото заседание Спасов ще оповести на колко във финикийски знаци оценява „нанесените“ му от журналистката Веселина Томова обиди.
Също вчера стана известно, че шефът на общинската болница „Света Клементина“ д-р Георги Роев е метнал Валери Станков под лупата на прокурорите в РП – Варна, жалбата му по повод статията на Станков „Динков лежи с болнични менте“ във в. „Черно море“ е вече на бюрото на капитан Костадин Кочов, икономическо ченге No 1 в митичната софийска бригада, оглавила РДВР – Варна.
Днес Валери Станков ще топи перо в кофата с мастилото и ще пише дълго и напоително менте ли е болничният лист на отърколилия се по стълбите Веселин Динков, или не е менте. Ами менте е, уважаеми д-р Роев! Което ще се докаже в съда. Защото, ако и да е издаден от Вашата болница, не е подписан от когото трябва.
С жалбите, които куцо и сакато написа срещу хора на в. „Черно море“, рано или късно ще приключи твърде мрачният период на една предизвестена агония. Предизвестена от гражданите на Варна в нощта на кметските избори.
Казват, че вълкът хапел най-силно, когато предавал Богу дух. В случая обаче познатата от кандидат-кметските билбордове вълча захапка щрака на празно в мразовития въздух на Варна.
Спас „Добрин Митев” дори стигна дотам да твърди пред съда, че никога не бил пресаташе на Добрин Митев! Спас, който въртеше калъчката на цензурата по нечуван начин, заради шефа си Добрин Митев – любимото „чадо” на Иван Костов „Реформатора”:
Пред съда Спас Спасов призна, че никога не е бил пресаташе на Добрин Митев
Съдебното дело срещу журналистката Веселина Томова бе отложено за април
Вчера втори състав на Варненския районен съд, председателстван от съдия Светла Даскалова, даде ход на делото от частен характер, заведено срещу журналистката Веселина Томова по чл.148, ал.2 във връзка с ал.1, т.2 от НК от бившия пресглав на областния управител Добрин Митев, Спас Цветков Спасов. Лицето Спасов се жалва в частната си тъжба, че Веселина Томова го е наклеветила в написаната от нея статия във „Черно море“ под заглавие „Областното пресаташе го засърбяха срамните части“, 10 ноември м.г.
С поруганата чест на бившето пресаташе на областната управа Спас Спасов като защитник се бе заел в съдебната зала адвокат Веско Савов. На изискването, наложено от съда, Спас Спасов представи служебна бележка, че по времето на написването на статията е работил като главен специалист в областната управа. Бележката бе подписана лично от областния управител Добрин Митев.
Съдът прие безусловно исканията на защитата на журналистката Веселина Томова в лицето на адвокат Борислав Люцканов Спас Спасов да представи пред съда длъжностна характеристика, ако въобще имал такава, от която да стане видно, че Спасов е длъжностно лице по смисъла на закона. Самият Спас Цветков Спасов заяви, че такава длъжностна характеристика никога не е притежавал, работейки в областната управа. Съдия Даскалова прие за доказателство и представената от защита на Томова статия от 8.ХI.1999 г. „Овлажняването на мокрите части“, подписана от Спас Спасов и напечатана във в.“Народно дело“.
Пред съда Веселина Томова разясни, че е написала статията си именно в отговор на материала на Спасов в.“Народно дело“, тъй като в него бившето областно пресаташе на Добрин Митев е засегнало арогантно както професионалната, така и гражданската й чест. В статията, за чийто отговор на Томова Спасов я съди за клевета, ексгласът на областния управител нарича журналистката „мъртва душа“, „претенция за журналистка“ и й отрежда още куп некрофилски епитети.
Най-главното, което стана в съда обаче, бе, че бившето пресаташе на областния управител Добрин Митев Спас Спасов всъщност не е бил пресаташе, а главен специалист. Спасов не можа да изясни по какво точно е бил главен специалист, но пък заяви ясно, че никога не е бил пресаташе, с което втрещи част от журналистическата гилдия, която присъстваше в съдебната зала.
От изявлението му, че не е бил пресаташе, оттук нататък биха могли да произлязат доста вълнуващи въпроси, като например: в качеството си на какъв тогава Спас Спасов е събирал медийната гилдия в областната управа, писал й е съобщения за събития и понякога не особено любезно, и се е карал кое как и защо било написано, когато е ставало дума за работодателя му Добрин Митков Митев.
В съдебната зала изобщо не се изясни и по какво точно е бил главен специалист в областната управа Спас Спасов, след като нито е бил говорител, нито пък пресаташе.
След като прие всички искания на защитата на журналистката Веселина Томова, съдът прие, че в 14-дневен срок областният управител Добрин Митков Митев е длъжен да извади на бял свят длъжностната характеристика на лицето Спасов и отложи съдебния процес за 17 април.
В кулоарите на съда пък изтече информация, че самият адвокат на Спас Спасов предварително не е бил запознат от довереника си с написаната от него статия срещу журналистката Веселина Томова във в.“Народно дело“. Ако съдът приеме, че Спас Цветков Спасов е бил длъжностно лице в качеството му на написването на статията, играта може и да загрубее, коментираха независими юристи за „Черно море“.
Интересът към делото беше голям от страна на журналистическата гилдия най-вече поради факта, че това е първото дело до този момент, в което колега съди колега.”.
Днес Спас „Добрин Митев” раздава пак „правосъдие” срещу журналисти. Този път, спасявайки вакханалията на циганите от … свободата на словото.
Гласувайте за тези „реформатори”.
Хак да са ви!
Веселина Томова
На снимката: Спас Спасов с американското знаме на ушанката си.

«