« Върни се назад Публикувано на 23.01.2021 / 12:38

ВНИМАНИЕ! ГРАФИК НА ЩАБЪ ЗАРАДИ НОВИЯ ЩАМ ДО 30 ЮНИ!

ВНИМАНИЕ!

Ситуацията с този нов щам на коронавируса много силно ме тревожи!

До 28 януари масово ще се пише и говори само и единствено за новия щам на ковида. В резултат на това, на този ден, ЩабЪ ще удължи извънредната епидемична обстановка до 30 април.

1 февруари – Алибегов, маскиран като Сандокан, се опитва да влезе с два ножа в Министерския съвет. Решават, че е Джони Деп, който прави флашмоб и го пускат да си ходи. Единствен Дани Кирилов се усъмнява, че това може да е Гробаря, от онези, дето се бият наужким пред пълни идиоти.

11 февруари – Брифинг на ЩабЪ. Въвежда се комендантски час само за датата 14 февруари, за да не се празнува Свети Валентин. Разрешена е полицейска стрелба с чатало и скоби, без предупреждение по нарушителите.

15 февруари – Открит е нов щам – албански. Кръщават го „Тирана Килър”. Тръгва към България. С подводница.

16 февруари – Ваксината на „Модерна” е упдейтната с антивирусна програма. Пет бройки пристигат в България. Съхраняват се в пакети „Зрънчо”.

18 февруари – Брифинг на ЩабЪ. Забранява се на ресторантите да продават храна за вкъщи. Издава се заповед да бъдат компенсирани с невалидни талончета за търкане останали от Черепа.

22 февруари – Открит е нов щам – румънски. Кръщават го „Чефаче Вайрус”. Тръгва към България. По мост „Нова Европа” при Видин.

25 февруари – Брифинг на ЩабЪ. Разпоредено е на всички ученици да се пишат двойки, за да повтарят годината. След това ги пращат на село при баби и дядовци с по едно наргиле и стек напитка „Hell”.

3 март – Алибегов събира чета, за да освобождава България от Коронавируса и ЩабЪ. За отмъщение, Правителството национализира „Рафи” на Витошка и го превръща в Музей на Covid-19.

4 март – Брифинг на ЩабЪ. Въвежда се комендантски час само за датата 8 март, за да не се празнува „8-ми март”. На полицията е разрешено да заставя нарушителите да изядат букетите, купени за празника. Хиляди български мъже стават вегани.

8 март – Алибегов не издържа на напрежението и демонстративно си обръсва главата в ефира на кабеларката „7/8-ми”. С крем „Каро” при това.

15 март – Ваксината на „Пфайзер” е пусната под формата на тютюн за наргиле. Почитателите на Криско се имунизират до един за часове, без никой да ги задължава.

22 март – Открит е нов щам – сръбски. Кръщават го „Защо су ти косе побелеле, друже?”. Тръгва към България, но спира на границата, защото магистралата от наша страна не е готова.

25 март – Брифинг на ЩабЪ. Удължава се извънредната епидемична обстановка до 30 юни.

1 април – Лейди ГаГа се записва за участие в „Пирин Фолк Онлайн 2021“, облечена като Щам и накичена с мартеници.

3 април – Отнякъде пак изпълзява изтрещялата „Гадателка на Берлускони”, която авторитетно обявява, че изборите ще бъдат спечелени от ГЕРБ, последвани от БСП и ДПС.

4 април – Провежда се най-масовата ваксинация в Историята, директно в изборните секции. Шепата бунтовници отказали имунизацията, са задължени да изпият чаша белина преди лягане.

5 април – „Гадателка на Берлускони” познава на 100% подреждането след изборите. Впечатлен от ясновидството й, Силвио Берлускони я кани да се запознае с нея.

12 април – На международния ден на Космонавтиката, руската ваксина „Спутник” е изстреляна в Космоса.

19 април – Ангела Меркел пристига като специален гост в „Като две капки вода”, маскирана на Цола Драгойчева. Маги Халваджиян се просълзява и държи 55 минутна реч по телевизора.

29 април – Брифинг на ЩабЪ. Забранява се излъчването на игрални филми по БТВ и Нова Телевизия, за да не отнемат от времето за рекламите на лекарства.

1 май – Алибегов пак си пуска дълга коса. Следват празници под карантина. По новините предупреждават, че се е появил овчи щам на коронавируса по агнетата. Най-смелите минават на прилепи.

10 май – Нула заразени в България. Спешен брифинг на ЩабЪ. Обявяват смекчаване на мерките. Най-после са отворени дискотеките. Разрешено е в тях да влиза само по един посетител и като се умори да танцува, да се сменя с друг.

24 май – Открит е нов щам – македонски. Кръщават го „Христофор Колумб”. България отказва да го признае официално.

27 май – Брифинг на ЩабЪ. Пак затягат мерките, след като откриват, че във „Факултето” масово не си мият краката.

28 май – Алибегов е на ръба на нервна криза. Обмисля да смени бизнеса с продажба на пудра захар и бонбонки „Тик-Так”.

2 юни – Джорджано „пее“ на частно парти по случай рождения ден на Евгени Минчев. Графа разбира и го докладва на властите. Арестуват Джорджано. След час го пускат, защото не спира да „пее“ и в полицията.

14 юни – Открит е нов щам – гръцки. Кръщават го „Коронакис”. Оказва се лечебен. Лекува Covid-19. Появата му подозрително съвпада с новия летен туристически сезон.

24 юни – Брифинг на ЩабЪ не е проведен. Всички са на море в Гърция.

30 юни – Алибегов се предава и приема коронавирусната вяра.

Васко Громков

«