« Върни се назад Публикувано на 17.01.2021 / 22:00

ВНИМАВАЙТЕ С ВАКСИНИТЕ!!! ПРИЗОВАВАМЕ ВСЕКИ РЕШИЛ ДА СЕ ВАКСИНИРА, ДА СИ НАПРАВИ ТЕСТ ЗА АНТИТЕЛА СРЕЩУ САРС-КОВ2!

До медиите в Р. България

До сънародници и колеги

Обръщение от членове на „Алианса за лекарите за нормален живот“ до съгражданите ни относно: Условия, при които да си поставят ваксина срещу Ковид 19,  ако желаят.

Всеки има своето лично право да го направи, а ние като лекари имаме задължение да спазим кредото си, а именно: да се грижим за здравето ви и да ви информираме.

Уважаеми колеги, уважаеми съграждани,

от близо 3 седмици се пише и говори навсякъде за ползите от ваксината, която ще намали симптомите, ако се заразите с КОВИД-19 , но упорито се мълчи за нейните странични ефекти.

Ваксините са били и ще са в полза на здравето срещу редица опасни и потенциално опасни инфекциозни болести, но днес познатите ни ваксини са преминали огромни клинични изпитвания и се прилагат от лекари , които са свързани в медицинска мрежа за докладване на страничните реакции.

Предлаганите ваксини на двете фирми са нови. Те са базирани на позната, но нова за производството на препарати за ваксинопрофилактиката технология. Мрежа за докладване няма, ангажимента е в здравните чиновници, за каквито и да е отклонения.

Не знаем защо ни се натрапва ваксинация срещу Ковид -19 през всички комуникационни канали, при положение, че не знаем имунния статус на хората в България. Нямаме особено опасна инфекция.

 Призоваваме всеки решил да се ваксинира, да си направи тест за антитела срещу САРС – КоВ2! Препоръчваме теста да се направи в лаборатория, под надзора на лабораторен лекар, а не в който и да е кабинет или даже с тест от аптеката.

 Аргументираме призива си със следните постулати от медицината:

  1. Всяка среща с инфекциозен агент води до имунен отговор, с агент като този наличието на имунен отговор ( имуноглобулини ) означава, че цялата имунна система е била и е ангажирана със всички свои компоненти. Клетъчният ви имунитет е вече ангажиран, цялата каскада от реакции сее случила. Следователно преминаването на вируса през организма е довело до естествена реакция, равна на ваксинацията.
  2. Механизма на ваксините е такъв, че води до производството на части от вируса от нашите клетки, а тези, които са го срещали няма нужда да имат втора среща отново. Може да доведе до реакции с неясен изход за здравето и състоянието на организма.
  3. Взимайте решение, дали да се ваксинирате срещу Ковид-19 само след 2-ро или 3-то мнение от различни лекари, личните си лекари, инфекциозните специалисти, специалисти по имунология или с дългогодишен опит в лабораторните изследвания. Помнете, че досега никой – производител на ваксина, власти или учени с тенденция за налагане на ваксината за КОВИД-19 , не са обещали дълготраен имунитет, да не говорим за доживотен.

Уважаеми сънародници,

Призива ни е породен от факта , че тази ситуация ще приключи рано или късно, че от нея следва да излезем не бързо, а с максимално малки последици за бъдещите поколения и за нас самите.

Мислете преди всеки, с подпис за информирано съгласие за поставяне на ваксините предлагани сега, да продължи напред, а имунната ви система е единствената сигурна защита, която имате  на ваше разположение!

 За Алианса на Българските лекари за връщане към нормален живот:

Доц. А. Мангъров, Д-р Георги Тодоров, Д-р Иво Ватев, проф. И.Чалъков, д-р Антония Първанова, д-р Г.Цонева, д-р Дамянов, д-р Ковачев.

«