« Върни се назад Публикувано на 06.01.2021 / 19:59

ВМЕСТО ДУМИ ЗА ФИЛИП ТРИФОНОВ ПРОЧЕТЕТЕ ДУМИ ОТ ФИЛИП ТРИФОНОВ! „ИМАМ ЛИ ПРАВО КАТО АРТИСТ „БЕЗ ПСЕВДОНИМ“ ДА СЕ НАДЯВАМ НА ПЕРСОНАЛНА ПЕНСИЯ ПРИЖИВЕ?“

Вместо думи ЗА Филип Трифонов прочетете думи ОТ Филип Трифонов.

И си отговорете на всички въпроси.

Защото отговорите са в нашия глас.

И не ми казвайте, че нямате глас и/или, че сте прегракнали…

…..

До г-н Вежди Рашидов (скулптор)

Председател на Комисия по Културата при 44—то Народно Събрание

От Филип Трифонов (артист)

Уважаеми г-н Рашидов,

Да спечеля шестица от тото с комбинацията 1,2,3,4,5,6 за мен, като творец с дългогодишен стаж в киното, е нормално като очакване. По теория на вероятностите и повторно да спечеля със същата комбинация е нормално като очакване. Както е нормално, според теория на конспирацията, да ме отхвърли комисия за „персонална пенсия“ в Министерство на културата.

Въпреки че на фона на безапелационна филмова биография, коментираното събитие наподобява съшито с червени конци „театрално позорище“ ( приемем ли червения цвят за символ на конспирацията). Координирана група, когато работи тайно за събития неморални, е „конспирация“.

За вероятния председател на тайнствената комисия в Министерството научаваме, че ДС псевдонимът му напомнял за поговорката „огледал се *Илия пак в тия“…Че пръв си хвърлил партийната книжка след 1989 година и бил „театрал“ по професия. Но за уникалния състав на „театралната“ трупа, оторизирана да решава „кой, кой е“ в българското кино в Уикипедия нищо не пише ( както в сайта на Министерството).

Пренебрегвайки художествените критерии на Председателя на Съюза на Българските Кинематографисти, ръководените от цивилния „театрал“ комисионери, нито броят приходи от филми като „Преброяване на дивите зайци“, „Момчето си отива“, „Оркестър без име“ и десетки други, нито отчитат и наградите към тях!

Като единствен жив актьор, с два наградени филма от епохата на черно бялото кино („Изпит“ и „Момчето си отива“) е нормално да бъда, да не кажа „отсвирен“ от сънародници вероятно с псевдоними на цветя като *“Евкалипт“, „Минзухар“ или „Смрадлика“.

Въпросът, който ме вълнува, не е има ли нужда от подобни псевдо-комисии, а имам ли право като артист „без псевдоним“, да се надявам на персонална пенсия приживе? И ако „да“, Ви моля за съдействие“ ! Дотогава, за да не спя с кожух през зимата (колкото и да е здравословно) ще си помагам с печелившата тото-комбинация 1,2,3,4,5,6 или ще печеля на играта „тука нема“

С уважение : Филип Трифонов (луд за пенсия)

Игор Марковски

«