« Върни се назад Публикувано на 26.05.2011 / 18:49

Влизат мръснишки с бутоните на Борисов в битката за Варна

 

 

Кръгът, оплетен в зависимости, броящ – председателят на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, шефът на общинската ДПС – Янко Станев и среди, близки до варненския кмет, е на последната права в опита си да пласира своя удобна кандидатура за кмет на ГЕРБ за морската столица, разкри afera.bg

След като предизборния мач бе тотално загубен от председателя на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, той и компанията му, разнородна като политически интереси и бизнес-ресурс, съсредоточиха усилия да не се дадат без бой.

Целта е статуквото на схеми, обезкостили морската столица, които afera.bg си запазва правото да разкрие във времето напред, да не бъде покътнато, дори и при смяната на местната власт на есен.

Партийните събрания на ГЕРБ – Варна вече излъчиха кандидати за кмет на Варна. Вътрешно-партийните интриги и комплоти успяха на хартия да „спечелят”, но на всички е ясно, че последната дума ще има върха в ГЕРБ и лично Бойко Борисов.

След като Павел Димитров е кауза пердута, кръгът около него с дейното участие на шефа на ДПС Янко Станев, впрегна близки до тях медии, сътворявайки евтино активно мероприятие. Целта е да внушат името на директора на Пристанище – Варна Данаил Папазов, че „той щял да бъде кандидатът за кмет на Варна, излъчен от ГЕРБ”.

В истеричното бързане да спасят досегашното доене „на караминьол”, преплетката между „вип” местни гербаджии, депесари и хора на кмета Кирил Йорданов, буквално влязоха остро с бутоните на Борисов. Който пък до този момент е показал, че не брои за сливи местните „тарикатчета” от ГЕРБ.

Битката за Варна очевидно ще бъде не само на “на живот и смърт”, но и ще е знакова за управлението на ГЕРБ.

Ако тук гербаджиите се сгромолясат, няма да загубят „само мене си”.

„Тройната коалиция” в морската столица, състояща се от ръководни местни кадри на ГЕРБ, ДПС и лица около кмета Кирил Йорданов, прави опит за комплот, за да не изпадне окончателно от каруцата.

Afera.bg досега със скалпелна точност прогнозира резултата от ситуацията.

Този мач няма да бъде решен от Цветанов.

Борисов ще бие келембашите.

Afera.bg

«