Публикувано на 24.03.2020 / 10:51

ВЛАСТТА Е НА РЪБА, САМО ЕДНО УСИЛИЕ ТРЯБВА, ПОСЛЕДНО. БУНТ ТРЯБВА, С РАЗХОДКИ ПО УЛИЦИТЕ НЕ СТАВА. НЕЩО МИ ЗАТИХВАТЕ, ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ГЛЕДАТЕ КАК ДА ГУШНЕТЕ БУКЕТА ПЪРВИ

ВЛАСТТА Е НА РЪБА, САМО ЕДНО УСИЛИЕ ТРЯБВА, ПОСЛЕДНО. БУНТ ТРЯБВА, С РАЗХОДКИ ПО УЛИЦИТЕ НЕ СТАВА. НЕЩО МИ ЗАТИХВАТЕ, ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ГЛЕДАТЕ КАК ДА ГУШНЕТЕ БУКЕТА ПЪРВИВчера реших да проверя как във щата Флорида се отнасят към вируса. Първо, никой в магазините или по улиците не носи тези смешни маски. Лекари ви казаха че те предпазват 0%..

Но част от Американците виждат в тая мъгла и нещо друго. Това че може да се окаже самото им правителство или хора стоящи зад него, или други сили, да тръгнат в един момент срещу народа.

Знаещи това, те са си го закрепили в конституцията си преди 200 години.

Американците не го смятат това за право, а задължение да са въоръжени. И второ, те напълно публично си говорят, ако ли не дай си някой Божи ден, властта им да се опита да вземе власт над народа, те са задължени да отстоят на властта. Имат си и такива структури наричащи се Militia. Като те се включват в два случая, ако властта се самозабрави или при външно нападение.

Искам да попитам тук, а в България откога властта се е самозабравила. Какъв го дирим 3 милиона вече навън. От хубост не сме излезли.

Лично на нас ни събаряха търговските обекти 5 пъти. Последният ни завари с деца 1 и 3 години, от който не можехме да се съвземем, почти ни унищожиха физически. Всичко загубихме. Майната му на парите, те се печелят но голямото крушение беше, че ни унищожиха вярата, това загубихме вярата, че можем да направим нещо там.

И вместо да си правя бизнеса там, ние със съпругата си го правим тук. Почти 20 години вече.

Често плача, гледайки през какво минавате вие там.

Отчитайки силите от двете страни говорим за гербеджийницата и народа, първите могат само да се свалят със бунт, не мирен протест, а бунт. Всенароден бунт. Тук не ви трябват много хора, а около 20 хиляди в София, на тях им казвам мъже с топки. А педалите с яйчници да стоят отстрани.

Това е, 20 хиляди с топки, ето тия сестри излязаха по – бойни от мъжете там. Мадурите им по големи. Срам. Кой Цар, Княз, Канас е изпращал на бойното поле жени, а вие ги оставихте тия невинни женици да отстояват и за вашият живот. Забележете не говоря за интереси, а живот. Времето на интереса отмина отдавна, тук се говори за живот и смърт.

Пламен Пасков отколко време ви говори да се въоръжавате не само с търпение? Подтекста е бунт, не го ли разбрахте вече?

С разходки по улицата се сваляше властта в минали години, сега не може вече, не го ли виждате. Така се подиграват с вас ежедневно, как се прибирате в къщи и гледате жените и децата си в очите, Как бре, братя, как…

Какво ви стана? Тая държава да загубим,…от красива по красива. Мъка,…ще се спукам.

Какво имаме ние, какво имат тия тук. Хумуса на почвата им тук във Флорида 2 сантиметра. Имали палми… И?… Гледаш ги точно една седмица и после не ги виждаш, и всичкото им така.

А нашето гледаш, гледаш пълни окото оттам душата, красиво, та се пука, очите ти отворени като рилски езера, кат керечьови петна, не мог ги затвориш. Една педя земя, излиза че не можем да коланим?

Времето на протестите приключи, имаше прозорец отворен за това, сега е прозорецът за бунт, ако ли и него изпуснем в следващият времеви прозорец бунт не може да стане…. Нещо ми затихвате, имам чувството че гледате как да гушнете букета първи. До това следват вашите постъпки, това е подтекста.

Властта е на ръба, само едно усилие ви трябва, едно. Последно… Не оставяйте някои ресторантьори и подобни путките му майни да ви отнеме инициативата за пореден път.

Вие сте над всяка опитомена гилдия, вие сте и изгрева, и залеза, и водата, и огъня, вие сте което сте, и брашното, и маята, а накратко народа на Бога.

Знайте го, чувствайте го, виждайте го. Всичко е позволено на Народа на Бога, освен едно…
да мрънка…

Антон Божилов
Флорида, САЩ

Коментари 20 за
“ВЛАСТТА Е НА РЪБА, САМО ЕДНО УСИЛИЕ ТРЯБВА, ПОСЛЕДНО. БУНТ ТРЯБВА, С РАЗХОДКИ ПО УЛИЦИТЕ НЕ СТАВА. НЕЩО МИ ЗАТИХВАТЕ, ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ГЛЕДАТЕ КАК ДА ГУШНЕТЕ БУКЕТА ПЪРВИ”

 1. ДО „ОНЗИ“. Никакъв укор към хората,които са емигрирали-това си е техен избор. Не,не съм бил на митинга на Игнат Раденков,но съм пътувал до София и съм участвал в протестите срещу назначаването на Гешев за Главен прокурор, защото бях наясно,колко опасен е този човек.Не че Ви дължа обяснение,разбира се.Но едно е да живееш в България,а друго-да се осведомяваш отдалече,какво става тук. Когато си се отървал от лошото,което става в Родината ти, е добре да се съобразяваш, колко и какви съвети да даваш в насока-какво да правим ние. И основното-как си позволявате да наречете човек,който изразява различно мнение „дърт педал“ и „педал скапан“ ? Или считате,че скрит зад анонимността можете да оскърбявате безнаказано ? И че това е достойно ?

 2. Подтиснатата класа, която не се стреми да се снабди с оръжие и не се обучава да борави с него, заслужава да се отнасят с нея, като с РОБИ! – Вл. И. Ленин…….И още едно: „Много се постига с блага дума, а още повече с пистолет в ръка..“ Ал. Капоне…..Който разбрал, разбрал….

 3. асен балбозанов, голям ,,героѝ “ се оказа с топки, я ги потърси,не е ли само кожата останала ,бе дърт педал.

 4. Избягал е! Не от добро, а може би и от нас? Но в това което казва е прав с уговорката, че до 500 г. има още много вода да изтече !

 5. Най-обичам гол по пЕсъка на Флорида да тичам.

  Ама още по-обичам някой „българин“ дезертьор от Флорида да ми дава „революционен“ акъл и високопарни житейски наставления.

  Пламен Пасков? – Умен човек, ама леко фанатичен горкия и един такъв обстоятелствено празнословен наставник (както си е модерно, де, по Възраждански). Бори се уж за сувереност, но с идеята за „божии закони“ (понеже били написани в Библията, алилуя) и „славянски милиард“, тясно свързан с и комай подвластен на Русия. Ш’мъ извинявати, ама да скочиш от един фанатизъм в друг под претекст „ние сме исторически свързани“ не е свобода, нито независимост. Да преразказваш и компилираш каквото си прочел от тук от там с наукообразен тон не е най-великото нещо, макар и да изглежда впечатляващо за лапнишарани.

  Та като стана дума за „цифрите“ и „в края на краищАта“ – да понаучим български, пък да си мерим приказките.

  1. ,,Героѝ“ си ЗИГМУНД,но, от онези зад клавиатурата, педал скапан.Много сме тия в чужбина,които ни боли за БГ. А на теб не ти пука за страната и народа,пиѝ си ракията и гледаѝ ТВ-и.

  2. И аз ще кажа няколко думи, може би за много време напред … Зигмунд има своите основания да се ядосва на емигрантите. Да не би аз да нямам?! И може би умирам от КЕФ да се гърча тук?! Но, не мога да не призная, че има много нашенци, които дори и да са в чужбина им пука все още за нашенското! Не смея да напиша дори България … Не ги съдете, толкова строго! Тяхната вина е незъизмерима с нашата! Те избягаха от овчедушието и от това, че оставихме Родината си в ръцете на престъпници!!! Всеки да си носи кръста! Иде Видов ден!

 6. „Клаха народа така, както и турчин не го е клал!“ Поета го е писал за 23-та на миналия век, но колко пъти властта от еничари, на практика представляваща една колониална администрация, повтори това упражнение? Отново ни таковаха живота! Е, май ни харесва, щом доброволно се скрихме по домовете си.

 7. инициатива споделяне тръгна в америка за маски аут в магазини
  30 % от учениците им нямат айподи и сега им ги раздават
  дистанционен температурен режим в белгия на летищата, чекпоинта само ти отвежда в друга лента
  дистант контакт пак там за суриерски служби, лична карта отдалече и доставчика я снима с айфона

 8. Разбирам,че анализът и призивите,какво да правим са от Флорида.На фона на някакви оръжия,нали ? А нещо за връщане в България и лично участие ?

  1. Взех си отпуск, нищо че живея в чужбина ,да отида и участвам в протеста,организиран от Игнат Раденков, ти лично бе ли там.

 9. Струва ми се автора нещо не е много наясно със ситуацията.
  Ето му не случаен човек да му го обясни.

  „US unemployment could surge nearly 10-fold to 30% next quarter and gross domestic product could plummet 50% as the novel coronavirus shuts down a big chunk of the economy, a senior Federal Reserve official told Bloomberg on Sunday.
  „This is a planned, organized, partial shutdown of the US economy in the second quarter,“ James Bullard, president of the St. Louis Fed, said in the phone interview. „It is a huge shock and we are trying to cope with it and keep it under control.“

  https://markets.businessinsider.com/news/stocks/unemployment-surge-to-30-percent-q2-gdp-50-percent-james-bullard-2020-3-1029022288

  ФЕД Сент-Луис отговаря за статистиката и т.н. т.е. данните за реалноста са при тях и от там се разпостраняват селектирано по разни канали насам и натам 🙂 . А съдейки по кризата 2008-а Флорида се представи мноооого зле недвижимостите се сринаха 80-90% в Маями. Но хората забравят бързо.

  Тук ви ги писах тия неща, давах ви сума ти връзки, доста от които цензурирахте. Ама то си е за ваша сметка. Дори ви говорих за сходни проценти безработица, но игноранщината е „щастие“ 🙂 .

  Горе долу сложете сходни, че и по-големи, проценти за България 30 % безработица, 50% надолу БНП – т.е. много по малко данъци за баце и шайката му и според мен няма правителство което да издържи. Така, че автора да се пази от съседите си с оръжие и да не се занимава с българите. Ако иска да помогне да го купи и да го раздаде на смелчаци, заедно с достатъчно боеприпаси 🙂 .

  Казах ви го, ще дойде и техния ред, но ще ви стане ли от това на вас по-добре ?

 10. Световните статистически показатели предвиждат тотално разместване в класацията на икономическите гиганти. На първо място се очаква да излезе Китай, а на второ Индия. Рязко се подобряват икономическите показатели на Виетнам и Нигерия. С една дума бъдещето е на държавите, в които НЕ ВЛАСТВА ДЕМОКРАЦИЯТА.

 11. Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме единаци, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в племенна гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и само тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.

  1. Бях се зарекъл да не коментирам, но не мога да се въздържа! ТОЗИ НАРОД Е ПРАВИЛ ВЪСТАНИЯ, НЕКА НЕ СА РЕВОЛЮЦИИ! Отричането на този факт, означава да заплюя честта на прадядо ми – участник в Хвърковатата чета на Бенковски със собствен кон и оръжие – доста заможен ще да е бил … Означава и да заплюя честта на другия ми прадядо – участник в Оранжевата гвардия на Стамболийски, застрелян в с. Славовица, когато са се опитвали да спасят ЗАКОННИЯ министър-председател!
   Но този народ е и котило на предатели и продажници – няма как да отреча и това!
   На какво да науча сина си?! Да бъде ДОСТОЕН ЧОВЕК И МЪЖ С ТОПКИ, или да търси най-високата цена за съвестта си?!

 12. Имаме близки койо в момента са във ФЛОРИДА ини питат какво става в България тук казват няма такива измишльотини всичко е нормално ще ви побърка тез гербаджии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *