« Върни се назад Публикувано на 15.04.2011 / 14:35

Висш полицай в зърнена афера, прецаква Ангела Меркел и Борисов, Цветанов му пази задника

 

 

Топовен скандал клати не само стола на шефа на варненската вътрешна дирекция комисар Митко Димитров, но и на вътрешния министър Цветан Цветанов. След подобен гаф във всяка нормална страна оставки подават както висшите ченгета, така и министърът им.

В България за пореден път всичко е забулено в тайна и се правят всички опити тотално компроментираният комисар Димитров отново да спаси кожата.

Брилянтни източници на afera.bg, базирани около премиера Борисов, разтвориха завесата пред скриваната до този момент афера.

Лично немският канцлер Ангела Меркел е отправила молба към българския премиер Бойко Борисов да бъде осигурена охрана на зърнена стока – слънчоглед на немска фирма.

Стоката е била базирана в българска зърнена база. С охраната на слънчогледа са се заели полицаи от варненската вътрешна дирекция на МВР, оглавявана от комисар Митко Димитров.

Не след дълго обаче става ясно, че след като МВР охранява слънчогледа и сваля охраната, той изчезва от зърнобазата! Защо и кой е свалил охраната на полицията е сакралният въпрос, който би разплел кражбата.

Скандалът е потресаващ, още повече, че немската фирма очевидно има високопоставена протекция.

Тихомълком и тайно започва проверка как така слънчогледа е изчезнал и каква е ролята на комисарят Митко Димитров, родом от село Окорш, Силистренско.

Комисар Митко Димитров силно притеснен дори прибягва до операция на менискус като я прави не във Варна. Целта е да се покрие и да използва болничните при евентуално отстраняване.

Източници на afera.bg информираха, че проверката е завършила и се очаква кожата на комисар Митко Димитров и този път да бъде спасена, благодарение на протекциите на вътрешния министър Цветан Цветанов, който нарече Димитров „достоен офицер” още с встъпването си в длъжност при взимането на властта от ГЕРБ.

Комисар Митко Димитров нашумя с шокиращите си действия по варненското „мега” дознание като лъсна в купища записи, правени от Светлин Иванов – Близнака, заедно с „мега” прокурорката Стефка Якимова. В ДАНС още от 2008 година има масиви с безобразни действия на комисар Димитров по „мега” дознанието, които обаче така и не видяха бял свят.

Само заради това, че ахмашки бе допуснал да бъде записван и филмиран от криминалния контингент, шефът на варненската дирекция трябваше да бъде уволнен с шут.

Той обаче бързо се превърна в послушна маша на Цветан Цветанов и сега е най-удобният, хванат за топките, шеф на регионална дирекция. А идват избори.

Ако и този път МВР потули скандала и спаси комисар Димитров, това ще им изиграе злокобно лоша шега точно по изборите обаче. Когато на бял свят ще лъснат документи, факти и филмирани засечки, свързани с варненското ченге №1, от които на министър-председателя ще му се завие свят.

Тези дни комисар Димитров в присъствието на още един полицай си е позволил шокиращи заплахи към едно лице, включително, че „ще му пусне наркотик в колата, ако се наложи”.

Според запознати проверката за зърнената афера ще приключи със заключението, че няма виновни.

Слънчогледът обаче го няма!

И дори и с присмех да приемем, че никой не е лапнал мангизи от схемата, то ченгета да ти пазят стоката означава вече само едно – да я откраднат.

Afera.bg

«