« Върни се назад Публикувано на 01.06.2014 / 21:25

ВИСШ МВР-ШЕФ В МОРСКАТА СТОЛИЦА УМИРОТВОРЯВА ЪНДЪРГРАУНДА, ВМЕСТО ДА ГО АРЕСТУВА. КОИ ФИРМИ НА ФИГУРИ ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ ФИНАНСИРАТ СПОРТНИЯ КЛУБ НА ОД НА МВР – ВАРНА?

 

Защо знакови фигури от варненския ъндърграунд в лицето на В.Ж., Н.И., И.П., са изключително доволни от завръщането на „стария” нов началник на „Криминална полиция” Стоян Гунчев? Кой финансира спортния клуб на ОД на МВР – Варна и кои са членовете му? Дали случайно финансирането му не идва чрез фирми, приближени на лица от ъндърграунда, в това число и от лицата с горните инициали? Дали това представлява форма на корупция?

След като зададохме шокиращи въпроси на главния прокурор, министъра на МВР и Инспектората на МВР в публикация „ЕКСЛУЗИВНО! „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” ЗАЩО ПРОСПА ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ПОЛИЦАИ НА ВИСОКО НИВО И ЛИЦАТА, КОНТРОЛИРАЩИ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И ПРОСТИТУЦИЯТА НА „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ”!” и предупредихме, че ще  следва продължение, докато някой в тази държава не си мръдне задника за разбие СИМБИОЗАТА между ченгета и мафия, продължаваме с нова серия въпроси към министъра на МВР, Инспектората на МВР, както и към шефа на „Вътрешна сигурност” в МВР в столицата:

1. Кой разпореди безумната заповед дъщерята на лице с контрабандни цигари Богомил Р. да бъде задържана в Дома за временно настаняване за малолетни и непълнолетни, акция, за която подробно информира АФЕРА и която остана без абсолютно никакви последствия?

Толкова „блестяща оперативна мисъл” притежават ли зам-директорът на ОД на МВР – Варна Димитър Димитров и началникът на Икономическа полиция, протежето на бившия шеф на ОД на МВР – Варна Митко Димитров  от с. Окорш, за да сътворят „умопомрачителната оперативна комбинация” – да лишиш дете от правото му на свободно придвижване, за да принудиш баща му да се предаде на полицията?!

Това е престъпление по НК, извършено от служители на МВР.

Дори всеки прохождащ в професията полицай знае, че когато заподозрян или установен извършител на престъпление не може да бъде задържан своевременно, се обявява за общодържавно издирване. Дори и спрямо Иван Славков, Брендо и братя Галеви, считани за ръководители на ОПГ, не са прилагани такива мерки, а за извършител на леко, по смисъла на НК, престъпление се стига до такива драстично безумни престъпни действия?

Защо Инспектората на МВР и “Вътрешна сигурност” не извършиха проверка по случая? За варненския шеф на „Вътрешна сигурност” Валентин Тренев -„Ебати” е ясно, тъй като по онова време директор бе авера му – Чавдар Нанков – „Чавката”/”Ебати” и той не иска по никакъв начин да навреди на „фалшивия” имидж на полицията.

2. Какво чакаше Валентин Тренев – „Ебати”, че не арестува в продължение на седем месеца „самодокументиралия”  престъпната си дейност полицай от СПООР, който бе арестуван преди дни? Има ли представа Тренев – „Ебати” колко безобразия са сътворени от този полицай през този седем -месечен период?

3. Защо знакови фигури от варненския ъндърграунд в лицето на В.Ж., Н.И., И.П., са изключително доволни от завръщането на „стария” нов началник на „Криминална полиция” Стоян Гунчев?

4. Кой финансира спортния клуб на ОД на МВР – Варна и кои са членовете му? Дали случайно финансирането му не идва чрез фирми, приближени на лица от ъндърграунда, в това число и от лицата с горните инициали? Дали това представлява форма на корупция?

5. Кога ефективно ще започнат да работят варненските полицаи по линия на нарко-разпространението, проституцията, корупцията в местната и държавна власт и корупцията в МВР?

6. Кой ще работи по тези линии, след като в продължение на една година Дирекцията беше брутално разбита, разсипана и се е превърнала в клоака от интриганти, безхаберници и откровени ненормалници?

7. Докога ще се толерират „Чавки”, „Ебатита” и „Пуйчета”, и други компроментирани ръководни служители в ОД на МВР – Варна?

И две знакови послания:

1. На вниманието на ръководен служител в „Криминална полиция” – Варна, превъплътил се в ролята на умиротворител във варненския ъндърграунд, вместо да работи срещу представителите на подземния свят.

АФЕРА знае кой е той, но засега няма да го афишира, надявайки се все пак Инспектората на МВР, ръководството на МВР, главният прокурор и ДАНС да си размърдат задниците, а само ще му обясни, че спортът, в частност футбола, е много важно нещо, но сред приоритетите в полицейската професия, то е на последно място.

2.На вниманието на служител на „Криминална полиция” – Варна – хубаво е, че живо се е интересувал  и е издирвал „актуалния” телефон на собственичката на сайта АФЕРА Веселина Томова, но за да не се хаби в напразни напъни да ни поставя под какъвто и да е „контрол”, сме длъжни да му уточним – че тоя „контролиран” мач със слухтенето го играем вече от дълги години. И сме се научили така да финтираме, че СРС-то да ви мине през топките. В прекия и преносен смисъл.

Afera.bg

 

«